Hlemýždi (šneci) po gaskoňsku
Suroviny
Porce: 1 porce (6 ks)
Nutriční hodnoty
Energie | 1 539 kJ / 368 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 6,04 g |
Tuky | 31,46 g |
Vláknina | 1,08 g |
Cholesterol | 289 mg |
Sodík | 169 mg |
Sůl | 0,41 g |
Sacharidy | 14,56 g |
Postup přípravy
Poznámka autora receptu
Pokud má někdo z hostí problém s konzumací uvedeného živočicha, tak lze použít maso z uvařených drůbežích žaludků
Pokud jste uvařili, jídlo vám chutnalo a napíše to do komentářů, tak se asi neurazím…
Pokud jste uvařili, jídlo vám nechutnalo, napište to do komentářů; já se neurazím a ostatním tím jen posloužíte…
Pokud se vám recept líbí a dáte mu bod, tak je zbytečné to psát do komentářů…
Pokud se vám recept nelíbí, klidně napište proč. Vaše připomínky zvážím a recept případně doplním, opravím, či vymažu…
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
23. 10. 2019 23:37
23. 10. 2019 23:33
AnnaHakenova: fuj se říká psovi, když strká čumák tam, kam nemá. Dobře připravení šneci jsou lahůdka.
26. 9. 2016 10:14
No, to vaše psaní mi přijde jako revanš za https://www.toprecepty.cz/recept/49532-vynikajici-... leč nevadí mi to
Pro podobné případy mám pro takové "případy" jako vy, produkt (říkám tomu "Falešní šneci po gaskoňsku", který se vám snad nebude až tolik eklovat. Některé hvězdy by z toho udělaly "nový" rcp ale taková změna v rcp nestojí ani za psí štěk, že Vy to patrně, se vší pravděpodobností nebudete zkoušet ale kdyby náááhodou někdo jiný, tak prosím zde:
Místo hlemýždích nožek vemte kuří žaludky, uvařte je, odstraňte z nich "chrupavku", a dále postupujte podle receptu. Ušetříte fůůůru času se sběrem a přípravou, příp. trochu peňez při koupi živých a hafo peněz při koupi konzervovaných šneků
...a když fáši zastříknete kapkou rybí omáčky tak pouze gurmet možná pozná, že to vedle "slimáků" ani neleželo
24. 9. 2016 18:47
24. 9. 2016 18:39
16. 6. 2016 11:15
20. 5. 2016 20:20
A jen k doplnění: předpokládám, že květ je muškátový a kůra citronová?
17. 5. 2016 10:09
17. 5. 2016 05:02
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Kuřecí špízy s kapustou
Přidáno před 4 hodinami
Melounové chuťovky s balkánským sýrem
Přidáno před 6 hodinami
Palačinková roláda s tvarohem
Přidáno před 7 hodinami
Knedlo zelo králík s bůčkem
Přidáno před 9 hodinami
Ořechové řezy s tvarohovo-višňovým krémem a šlehačkou
Přidáno před 10 hodinami
Červená řepa s balkánským sýrem a balsamicem
Přidáno před 12 hodinami
Právě bylo uvařeno:
Dršťková polévka I
vladhn uvařil před 38 minutami
"Tiramisu" po česku
projach uvařila před 52 minutami
Kynuté buchty, plněné marmeládou
Anet1000 uvařila před 1 hodinou
Domácí šunková pěna
Hanicka81 uvařila před 1 hodinou
Autentické špagety carbonara podle Emanuela
tomekat uvařila před 2 hodinami
Spaghetti alla Carbonara
tomekat uvařil před 2 hodinami
Rychlý tvarohový koláč z drobenky s ovocem
Nat_Nemcova uvařila před 2 hodinami
Grilované makrely
mkab uvařil před 3 hodinami
Jahodové řezy
Soninka uvařila před 4 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Buchty po ránu: Bezlepkový chléb podle Josefa Maršálka je krásně křupavý, božsky chutná a lepek nahradila nezvyklá surovina
Jedli byste smaženou krysu? Šílenosti na talíři, které jsou v cizích zemích naprostými delikatesami
15 nejchutnějších jablečných moučníků: Nechte se inspirovat výběrem receptů
Další recepty
Tématické fráze: hlemýžď recepty hlemýžď recept recept na hlemýždě hlemýždi recept jak se vari sneci hlemýždi recepty příprava hlemýžďů recepty z hlemýždů hlemýždi hlemýždí sekaná hlemýždí farma příprava hlemýždě recept hlemýžď recepty na hlemýždě příprava hlemýždů recepty jak se vaří hlemýžď sneci farmy konzervovaní šneci recepty na hlemizde priprava hlemyzd trouba
Suroviny: maso, vývar hovězí, rohlík, mléko, máslo, žloutek, petrželka, strouhanka
Hlemýždi (šneci) po gaskoňsku
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/ZnMQ
9 názorů