Lilkový vějíř
Suroviny pro 1
1
Nutriční hodnoty
Energie | 2 161 kJ / 516 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 38,05 g |
Tuky | 23,16 g |
Vláknina | 13,26 g |
Cholesterol | 90 mg |
Sodík | 1,52 g |
Sůl | 3,75 g |
Sacharidy | 35,85 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Zdroj : Hľadala som niečo extra z baklažánov a našla som. Autorkou receptu je Marcela Krištofíková, recept je z www.mimibazar.sk.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
1. 8. 2012 09:18
je to super, pochutili sme si ale na buduce skusim poliať kys. smotanou a trošku opečenej slaninky, medzi vejáriky aj trochu na vrch
30. 8. 2009 17:15
Právě jsem lilek dopekla. Držela jsem se přesně receptu, ale lilek je bohužel bez chuti. Na pekáčku vypadá nádherně, jak na fotce. Ale chuťově nic moc. Přitom jsem lilek pořádně ochutila rozmačkaným česnekem se solí. Do lilku jsem navíc přidala i kolečka špekáčku a naplněný lilek ještě osolila a ochutila grilovacím kořením na zeleninu a sušeným česnekem. Ale na chuti to vůbec není znát. A lilek je navíc rozvařený i když jsem ho pekla (i se zapékáním sýru) jenom 35 minut na 180°C a bez pokličky. Přitom v receptu je uvedeno 50 minut + další minuty na dopékání.
31. 5. 2009 20:28
Teri, neodolala jsem a zakoupila lilky...tohle byla dobrota a po dávném zklamání z nekvalitního lilku je beru opět na milost Jen jsem místo soli vyplnila prostor nadrobeným balkánským sýrem, vonělo to po celé chalupě a chutnalo to náramně, určitě budu opakovat a jdu hledat další recepty z lilku
22. 5. 2009 13:48
22. 5. 2009 11:07
Teri, tohle si tisknu, letos jsem si na zkoušku v Lidlu koupila jednu sazeničku lilku, dám ji do skleníku, když má ráda teplo a uvidím, co to udělá
22. 5. 2009 07:32
Eliza, ďakujem za fotky, si expresná Nám to veľmi chutí, máme baklažány radi
21. 5. 2009 21:40
Terezko, je to skutečně báječné a voňavé jídlo, které budu opakovat častěji. Použila jsem uzený eidam dovnitř plátků a kolibu na posyp. Posílám ti fotky, plusík a poděkování .
21. 5. 2009 21:12
Terezko, díky za recept, už vím, co uvařím zítra na večeři. Posílám bodíka.
21. 5. 2009 20:35
Terezko, tak u nás se česnekem doopravdy nešetří.
Česnek je známý svou schopností snižovat hladinu tzv. škodlivého cholesterolu v krvi a naopak zvyšovat hladinu tzv. hodného cholesterolu. To z něj dělá rytíře v boji proti tolik rozšířené a nebezpečné nemoci - arterioskleróze, kornatění cév - snížení průchodnosti s hrozbou následného ucpávaní cév. Snažím se míň solit a pokrmy dochucovat různými bylinkami a zejména česnekem. Ještě jednou dík za recept.
Česnek je známý svou schopností snižovat hladinu tzv. škodlivého cholesterolu v krvi a naopak zvyšovat hladinu tzv. hodného cholesterolu. To z něj dělá rytíře v boji proti tolik rozšířené a nebezpečné nemoci - arterioskleróze, kornatění cév - snížení průchodnosti s hrozbou následného ucpávaní cév. Snažím se míň solit a pokrmy dochucovat různými bylinkami a zejména česnekem. Ještě jednou dík za recept.
21. 5. 2009 20:20
Janka, nedostatok odstránený
21. 5. 2009 19:59
Terezko, opravdu jsem vděčná za super fotopostup. Ikdyž ty fakt umíš vysvětlit dobře všechno, tak, přece jen, jak je to vidět, tak se to hned lépe dělá. Taky mne trochu zmátl baklažán-lilek, než jsem pochopila, že obojí je lilek. Za opravdu moc hezký, zajímavý recept děkuji i paní Krištofíkové, ale ty máš + za zrealizování
21. 5. 2009 19:47
Sodovka, ak má manžel zvýšený cholesterol , tak cesnakom nešetri, môžeš pridať aj viac, on sa tam veľmi hodí.
21. 5. 2009 19:19
Děkuju za odpověď . Jdu na to. Stejně jsem přemýšlela, co s tím lilkovým "pahýlem" provedu...
21. 5. 2009 19:16
Terezko, velice zajímavý recept. Manžel byl celý život masožravý a teď má zvýšený cholesterol. Proto mu doktor naordinoval i zeleninku. Tohle mu bude určitě chutnat.. Za zdravý recept posílám bodíka.
21. 5. 2009 19:13
Já bych tam ten eidam dala , ale jinak díky za další tip na dobrůtku z téhle zeleninky , Terezko
Moje poznámka
Nejnovější recepty Více
Hrášek se sýrem, vepřová pečeně a ztracené vejce
Přidáno před 11 hodinami
Citrusový džem
Přidáno před 15 hodinami
Pórková polévka s mrkví, fenyklem a vejcem
Přidáno před 17 hodinami
Mrkvová pomazánka mediterran z varného mixéru
Přidáno před 18 hodinami
Kuřecí kořeněná stehna pečená na zelenině
Přidáno 16. 5. 2024 09:14
Makovec za hubičku (z domácí pekárny)
Přidáno 16. 5. 2024 08:51
Právě bylo uvařeno:
Naložené ředkvičky
Zizalinka uvařila před 3 hodinami
Cibulovo - podmáslový chleba
Liborec uvařila před 3 hodinami
Kuře na zelí (kysaném)
veeraa uvařila před 3 hodinami
Jednoduché punčové řezy
michaelabur uvařila před 4 hodinami
Zmrzlina ze zavařených meruněk
slunicka uvařila před 4 hodinami
Libečková polévka
Jasol uvařila před 5 hodinami
Jednoduchý jahodový dort
LenkaHaas uvařila před 5 hodinami
Dýňová polévka se zázvorem a kari
Akninah uvařila před 7 hodinami
Zapečené kotlety se smetanou
petula177 uvařila před 7 hodinami
Kuřecí s chřestem na cidru
Fitulka uvařila před 7 hodinami
Další recepty
Tématické fráze: recepty na cholesterol cholesterolová kuchařka recepty bez cholesterolu recepty z lilku recepty na snížení cholesterolu recepty při zvýšeném cholesterolu kuchařka na cholesterol kuchařka cholesterol recepty na zvýšený cholesterol recept na cholesterol jídla na cholesterol recepty cholesterol recept na snížení cholesterolu recepty pro snížení cholesterolu cholesterol kuchařka tvaroh a cholesterol recepty při cholesterolu marcela krištofíková vaření při zvýšeném cholesterolu jídla bez cholesterolu
Suroviny: rajče, cibule, česnek, sýr eidam, sůl
Lilkový vějíř
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/LgDg
17 názorů