Vařený Hermelín
Suroviny
Porce: Jeden sýr = jedna porce
Nutriční hodnoty
Energie | 1 291 kJ / 309 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 23,33 g |
Tuky | 23,33 g |
Vláknina | 0,00 g |
Cholesterol | 83 mg |
Sodík | 1,13 g |
Sůl | 3,00 g |
Sacharidy | 1,33 g |
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
31. 12. 2020 17:03
To vaříte v tom papíru s alobalem ? Neuvěřitelné , souhlasím s příspěvkem p. Jiřího Nováka.
28. 11. 2017 15:12
prisady, zpusob pripravy i finalni vzhled je jeden velkej prusvih... velebnosti... jdu blejt!
21. 5. 2017 17:28
hosta: S tím pórkem, je to dobrý nápad - to mne nenapadlo Určitě to vyzkouším Díky
21. 5. 2017 14:17
No - tak jsem to zkusila. Hermelín jsem neměla, použila jsem 90g camembert. Vegety jen tak čtvrt lžičky, tatarky dvě lžíce. Nevýskám nadšením, ale dá se. Je to dost slané, s větším množstvím ochucovadla myslím, že by bylo přesolené. Na pomazánku na kanapky, kam by se hodilo, je dost řídké - ale možná ještě trošku ztuhne. Ale s klidným svědomím palec dávám, dávám i fotku Možná zkusím takto rozvařený sýr spíš do tvarohu nebo pomazánkového másla.
21. 5. 2017 12:24
Tonely:
21. 5. 2017 11:08
Děkuji všem za uvedené komentáře a chtěl bych k výše zmíněnému receptu, uvést ještě pár věcí . Než tak ale učiním, chci poděkovat kuchaři Casino, který nejspíše JAKO JEDINÝ pochopil to, že než zde házet špínu a urážet něco, o čem absolutně nevím, jaké to je ( bude ), tak by bylo nejspíše dobré to vyzkoušet . DÍKY ! ! ! A nyní k tomu vysvětlování : uznávám, že recept nejspíše vypadá trošku nezvykle, ale je vážně dobrý . Omlouvám se ale za to, že jsem neuvedl na závěr to, že ona slupka, je vážně trošku tužší - proto se musí vyvinout více síly, aby byla " zdolána " Tu Vegetu na závěr - no, vážně se jí tam nemusí nejspíše dávat tolik jak uvádím ; opravdu by mohla - místo dvou lžiček, stačit jen jedna ( já nedávám plné ani vrchovaté, tak nejspíše proto jsem uvedl dvě - za to se také omlouvám ) . A pokud zde někdo napíše to, že by bylo nejspíše dobré si s sebou vzít na záchod něco ke čtení, protože to bude " na dlouho ", tak bych opět vyzvedl komentář Casina, který vše raději vyzkoušel a až poté udělil komentář ; ještě dodávám, že mě žádný zbytek nikde nezbyde , jelikož já to PROSTĚ SEŽERU VŠECHNO A co na závěr ? Každému, komu jsem toto udělal, tak mu to chutnalo . A ve svém profilu mám uvedenu jednu větu : NIKOHO NENUTÍM JÍST TO, CO UVAŔÍM, ALE JEŠTĚ NIKDO MI PO TOM NEUMŘEL . Co tím chci říci - ať si přebere každý sám Díky všem za Váš čas
21. 5. 2017 11:04
casino: Casino, potrpíte si na přesné vyjadřování, tak zůstaňte věrný svým zásadám. Když se k něčemu vyjadřuju poprvé tak nemůžu brát zpátečku. To snad dá logický rozum, ne? Mně tedy ano.
21. 5. 2017 09:48
Nikdy jsem nezkoušela, takže nevím, ale zkusím. Určitě nedám tolik vegety, ale zkusím
21. 5. 2017 09:40
casino: Věříte, že jsem ani jiný komentář nečekala? Člověk, který dokáže uvařit a pochválit polívku z rybího salátu, nepřekvapí.
21. 5. 2017 09:15
A je to
Resp. bylo a bude, protože část jsem si nechal na svačinku. Ne že bych to neslupl na posezení že, ale ze 120g sýra se nasytí i dva co ani po ránu nejsou na lačno příliš lační (nenažraní)
Až na to, že jsem sýr v orig. obalu vařil navíc zabalený v mikrotenu (rád hraju na jistotu, ale příště zkusím vařit bez ochrany), tak jsem rcp dodržel do mrtě: dokonce i tu směs sušené zeleniny se solí jsem tam přidal (je otázne, zda-li by se jídlo neobešlo i bez podobných dochucovadel). Pravda, bylo to poněkud slanější, ale zato jsem si na té zelenině zuby nepochroumal Z počátku se to poněkud hůř míchá (cibule byla všude) ale posléze se skoro bezezbytku podařilo rozfofrovat i onu plesnivou "kůži".
A jaké že to bylo?
FANTASTICKÉ
Ani poměrně velké množství cibule nepřerazilo jemnou, delikátní chuť sýra
Když nebudete nikomu říkat co v tom je, tak jídlo nejen že saturuje a neurazí, ale spíše potěší a ještě si na něm smlsnete
Tož tak...
Tonely:
Nerad se zpronevěřuji vlastním zásadám které omílám pod každým svým receptem, ale dávám vám
No, dal bych i dva, kdybytošlo
zizala:
Na množství majonézy lze říci zde zhusta používané a zneužívané: Každý ať si dá podle sebe
Za sebe říkám, že 4PL není moc
Dajda: "Já jsem se k tomuhle receptu zatím nevyjadřovala, "
No, pokud se k rcp nevyjadřujete, tak co to tu celou dobu plácáte, he
Resp. bylo a bude, protože část jsem si nechal na svačinku. Ne že bych to neslupl na posezení že, ale ze 120g sýra se nasytí i dva co ani po ránu nejsou na lačno příliš lační (nenažraní)
Až na to, že jsem sýr v orig. obalu vařil navíc zabalený v mikrotenu (rád hraju na jistotu, ale příště zkusím vařit bez ochrany), tak jsem rcp dodržel do mrtě: dokonce i tu směs sušené zeleniny se solí jsem tam přidal (je otázne, zda-li by se jídlo neobešlo i bez podobných dochucovadel). Pravda, bylo to poněkud slanější, ale zato jsem si na té zelenině zuby nepochroumal Z počátku se to poněkud hůř míchá (cibule byla všude) ale posléze se skoro bezezbytku podařilo rozfofrovat i onu plesnivou "kůži".
A jaké že to bylo?
FANTASTICKÉ
Ani poměrně velké množství cibule nepřerazilo jemnou, delikátní chuť sýra
Když nebudete nikomu říkat co v tom je, tak jídlo nejen že saturuje a neurazí, ale spíše potěší a ještě si na něm smlsnete
Tož tak...
Tonely:
Nerad se zpronevěřuji vlastním zásadám které omílám pod každým svým receptem, ale dávám vám
No, dal bych i dva, kdybytošlo
zizala:
Na množství majonézy lze říci zde zhusta používané a zneužívané: Každý ať si dá podle sebe
Za sebe říkám, že 4PL není moc
Dajda: "Já jsem se k tomuhle receptu zatím nevyjadřovala, "
No, pokud se k rcp nevyjadřujete, tak co to tu celou dobu plácáte, he
21. 5. 2017 08:56
casino: Jakou zpátečku, co to plácáte? Já jsem se k tomuhle receptu zatím nevyjadřovala, tak jak můžu brát zpátečku? Že Vy jste se před tím ochutnáváním nového pokrmu trošku povzbudil ........ ?
zizala: No když to bude maxihermelín! Ale já si k teplému roztavenému hermelínu dám mnohem raději brusinky nebo nějakou pikantní ovocnou omáčku než tatarku a cibuli, i když se hodí taky. A nebudu ho vařit ani grilovat, ale zavřu ho na sucho (rozbalený) do hrnce s tlustým dnem a dám ho zcela jednoduše roztavit. Na chalupě použiju remosku.
zizala: No když to bude maxihermelín! Ale já si k teplému roztavenému hermelínu dám mnohem raději brusinky nebo nějakou pikantní ovocnou omáčku než tatarku a cibuli, i když se hodí taky. A nebudu ho vařit ani grilovat, ale zavřu ho na sucho (rozbalený) do hrnce s tlustým dnem a dám ho zcela jednoduše roztavit. Na chalupě použiju remosku.
21. 5. 2017 08:34
Dajda: Asi sotva si dáš k jednomu Hermelínu 4 lžíce tatarky. A je prý jedno, jestli je to Hermelín 90 nebo 120 g
21. 5. 2017 08:23
casino: Necouvám, jen upřesňuji
Camembert by ale snad nikoho nenapadlo tahle kazit
Camembert by ale snad nikoho nenapadlo tahle kazit
21. 5. 2017 07:46
zizala: Dajda:
Koukám, že jste zařadily zpátečku...
No a já se ukecl Samozřejmě jsem myslel Camembert
...a Hermelín už se 5 minut koupe ve vroucí lázni a já jdu loupat cibuli
Koukám, že jste zařadily zpátečku...
No a já se ukecl Samozřejmě jsem myslel Camembert
...a Hermelín už se 5 minut koupe ve vroucí lázni a já jdu loupat cibuli
21. 5. 2017 06:31
casino: Že mezi nimi moc velký rozdíl nebude, mně napadlo hned taky. Navíc je vařený hermelín určitě dietnější než hermelín smažený, ke kterému si většina strávníků dá tu tatarku. Takže teplý hermelín s tatarkou není nic neobvyklého. Ani cibule se s hermelínem nepopere, vždyť se dává do hermelínových salátů a pomazánek. Mnohé nejspíše odradí ten mišmaš a pak dvě lžičky Vegety, to je určitě moc, a tady by kromě toho sedla spíše troška čerstvých bylinek, vždyť sýr i tatarka jsou už slané.
Tak dobré chutnání a rozhodně ne bez povídání - dejte vědět!, jaké to bylo.
Tak dobré chutnání a rozhodně ne bez povídání - dejte vědět!, jaké to bylo.
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Hrášek se sýrem, vepřová pečeně a ztracené vejce
Přidáno před 18 hodinami
Citrusový džem
Přidáno před 22 hodinami
Pórková polévka s mrkví, fenyklem a vejcem
Přidáno 17. 5. 2024 08:53
Mrkvová pomazánka mediterran z varného mixéru
Přidáno 17. 5. 2024 07:49
Kuřecí kořeněná stehna pečená na zelenině
Přidáno 16. 5. 2024 09:14
Makovec za hubičku (z domácí pekárny)
Přidáno 16. 5. 2024 08:51
Právě bylo uvařeno:
Buřty na černém pivě
Monthy79 uvařil před 1 hodinou
Naložené ředkvičky
Zizalinka uvařila před 10 hodinami
Cibulovo - podmáslový chleba
Liborec uvařila před 10 hodinami
Kuře na zelí (kysaném)
veeraa uvařila před 11 hodinami
Jednoduché punčové řezy
michaelabur uvařila před 11 hodinami
Zmrzlina ze zavařených meruněk
slunicka uvařila před 11 hodinami
Libečková polévka
Jasol uvařila před 12 hodinami
Jednoduchý jahodový dort
LenkaHaas uvařila před 13 hodinami
Dýňová polévka se zázvorem a kari
Akninah uvařila před 14 hodinami
Zapečené kotlety se smetanou
petula177 uvařila před 14 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Vařil pro krále i prezidenty, teď má food truck: Je tam víc svobody a není to takový žrout času, říká Radek Příhonský
Ze starých rohlíků uděláte skvělou pizzu: Připravit můžete i sladkou klasiku nebo zobání k televizi
15 nejlepších receptů z kapra: Máme pro vás výběr tradičních i nových receptů
Další recepty
Tématické fráze: recepty z hermelínu vařený hermelín hermelin hermelín recepty hermelin recept co z hermelinu recepty vaření co vari hermelin? co uvarit z hermelinu hermelín vařeny vyrobce hermelinu smažený hermelín bez obalu recepty hermelin recept z hermelinu recept na upravu hermelínu vaření recepty hermelín vařený v alobalu nakládanýhermelín co varit z hermelínu kanapky s hermelínu
Suroviny: sýr hermelín, tatarská omáčka, vegeta
Vařený Hermelín
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/jw2P
35 názorů