Fritole di Carnevale (Benátské koblihy)
K benátskému karnevalu patří také různé dobroty a pochutiny. Pod názvem Fritoli di Carnevale se skrývají dozlatova usmažené koblížky z kynutého těsta, které jsou plné rozinek. Jejich chuť je opravdu zajímavá.
Suroviny pro 1 dávka
1 dávka
Nutriční hodnoty
Energie | 11 557 kJ / 2 762 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 76,99 g |
Tuky | 58,78 g |
Vláknina | 27,78 g |
Cholesterol | 626 mg |
Sodík | 665 mg |
Sůl | 1,52 g |
Sacharidy | 456,99 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Viděla jsem dokument o Benátkách v období karnevalu, kde si lidé na ulici pochutnávali na kynuté, smažené sladkosti – fritole. Zkusila jsem recept najít, doporučením pomohla kamarádka a tak jsme, aniž bychom z domu vytáhli paty, mohli ochutnat sladkou specialitu z Benátek.
Recept je, oproti původnímu, trochu upravený. Zároveň mají fritole jiný tvar než ty z dokumentu, které vypadaly jako menší donuty.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
18. 6. 2017 19:50
18. 6. 2017 18:25
18. 6. 2017 14:58
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Ořechové řezy s tvarohovo-višňovým krémem a šlehačkou
Přidáno před 6 hodinami
Červená řepa s balkánským sýrem a balsamicem
Přidáno před 7 hodinami
Zapečené kuřecí prso s rajčaty a sýrem
Přidáno před 7 hodinami
Cizrnovo sýrové nočky
Přidáno 18. 5. 2024 12:38
Rajská omáčka z rajských
Přidáno 17. 5. 2024 23:12
Hrášek se sýrem, vepřová pečeně a ztracené vejce
Přidáno 17. 5. 2024 14:21
Právě bylo uvařeno:
Spaghetti alla Carbonara
tomekat uvařil před 34 minutami
Jahodové řezy
Soninka uvařila před 37 minutami
Kuřecí plátky na sušených rajčatech, bylinkách a česneku
Ivapur uvařila před 41 minutami
Polévka z mladého zelí
terezaST uvařil před 42 minutami
Babiččin perník
horackovapetra uvařila před 49 minutami
Jednoduché česnekové nočky v bylinkovém másle
Pavla.D uvařila před 1 hodinou
Kuřecí špíz s jogurtem
MAMINECKA uvařil před 1 hodinou
Ananasové řezy s krémem a ořechy
dexulka uvařila před 1 hodinou
Mletý hovězí "biftek" s pepřovou omáčkou
HancaSvarc uvařila před 1 hodinou
Falešný španělský ptáček
Dalbas uvařila před 2 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Jak připravit gnocchi. Bramborové italské nočky jsou jemné, chutné a rychle uvařené. Poradíme nejlepší recepty
Karolina Světlá si pochutnávala na specialitách z Podještědí: Vařilo se kyselo s chlebovým kváskem nebo carapanda
4 tipy pro správné smažení koblih: Dávejte pozor na teplotu oleje
Další recepty
Tématické fráze: koblihy recept recept na malé koblihy recept na koblihy koblizky droždí rozinky male koblihy smazene sladke speciality
Suroviny: voda, mléko, máslo, cukr, cukr vanilkový, vejce, kůra citronová, rum, mouka hladká, rozinky, droždí čerstvé, sůl, cukr písek
Fritole di Carnevale (Benátské koblihy)
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/nAzR
3 názory