Kuře se zálivkou winaigrette
Suroviny
Porce: 6 - 8
Nutriční hodnoty
Energie | 5 420 kJ / 1 295 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 34,41 g |
Tuky | 108,63 g |
Vláknina | 7,25 g |
Cholesterol | 452 mg |
Sodík | 437 mg |
Sůl | 0,81 g |
Sacharidy | 42,60 g |
Postup přípravy
Poznámka autora receptu
Zdroj: Libuše Vlachová: Co chutná v Evropě, 1979, Avicenum
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
20. 8. 2018 00:49
EvaHora mám ráda tenhle typ receptů
19. 8. 2018 11:39
EvaHora:
To, že jsem zapříčinil váš odchod z Labu nedokáži posoudit, ale avšak rád bych věřil tomu, že ten nejstarší (dle mého soudu věcný) komentář tady, není prapříčinou vašeho úprku z dalších gastrostránek
To, že jsem zapříčinil váš odchod z Labu nedokáži posoudit, ale avšak rád bych věřil tomu, že ten nejstarší (dle mého soudu věcný) komentář tady, není prapříčinou vašeho úprku z dalších gastrostránek
19. 8. 2018 10:56
EvaHora: opravila jsem s naprosto čistým svědomím já, stejně jako opravujeme jiné formální i jazykové (často i hrubé) chyby. Snažila jsem se najít výraz použitý vámi - je jen v polštině, možná jsem hledala málo Se svou žádostí se obraťte na provozovatele stránek, kontakt najdete dole.
19. 8. 2018 10:33
hosta: A mimochodem, já jsem nenapsala winaigrette, jak jste mi to přepsali, protože to je paskvil nejvyšší míry.
19. 8. 2018 10:31
hosta: Jsem si jistá, že zrušit profil na mou žádost možné bude. Není-li to ve Vaší kompetenci, jistě mi poradíte, na koho se obrátit, případně laskavě zařídíte, aby se moje žádost dostala k odpovědnému člověku. Užila jsem si a už s Vámi nechci mít nic společného.
19. 8. 2018 10:15
EvaHora: obávám se, že jste nějak nepochopila, o čem Toprecepty jsou. Není to tak, že by se sem měly opisovat recepty z kuchařek, když se postup trochu změní. Je jistě dobré uvést inspiraci, ale nikdo by vám nevyčítal, že paní Vlachovou necitujete doslova - naopak. Vy jste to kuře také jen nevařila, jak bylo v kuchařce, ale usoudila asi po právu, že bude lepší ještě dopečené, tak jak píšete v komentářích. Takže inspirována kuchařkou jste ovařené nadívané kuře dopékala - a to by mělo být v postupu, k tomu jsou připomínky. Nemá význam se dohadovat o slovíčka, není nutné se ani cítit dotčená. Jak již bylo řečeno mnohokráte - kdo sem vloží recept, musí počítat s tím, že budou k němu dotazy, připomínky. Vymazání profilu ale není v kompetenci moderátorek.
19. 8. 2018 09:56
hosta: Kdybych paní Vlachovou necitovala do písmene, byl by to další důvod k námitkám. Prosím Vás o zrušení mého profilu, tyhle výpady mě nebaví.
19. 8. 2018 09:53
hosta: No, spíš je to vinegrette, z franštiny, víte. Mrzí mě, že recept, který jsem našla v jedné své staré kuchařce, uvařila jsem podle něj a dala sem se snahou o něco nového, vzbudil takové emoce. Otázka je, jestli někdo chce podle něj uvařit, nebo zpochybňovat každý krok. Už to neudělám.
19. 8. 2018 09:32
Lenunka: ano, tak by to mělo být. Vložený recept by měl reflektovat postup, jaký autor použil a ne jen opis z kuchařky, který byl jen základem. Upřesnění v komentářích, že bylo postupováno vlastně trochu jinak, opravdu nestačí.
EvaHora: ano, v zálivce winaigrette (ne winegrette) lze výjimečně vinný ocet nahradit bílým vínem, ale toho jsem si tu nevšimla. Tady jde o základní citronovou zálivku (ať už to paní Vlachová nazvala jakkoliv).
EvaHora: ano, v zálivce winaigrette (ne winegrette) lze výjimečně vinný ocet nahradit bílým vínem, ale toho jsem si tu nevšimla. Tady jde o základní citronovou zálivku (ať už to paní Vlachová nazvala jakkoliv).
19. 8. 2018 08:42
EvaHora: takže jestli to správně chápu, tak říkáte, že recept je v kuchařce napsán takhle, a basta, vy jste to vlastně dělala jinak, a kdo chce vědět jak, ať si to najde v komentářích. Já jsem žila v iluzi, že by měl autor popsat do postupu receptu, jak jídlo připravil - ne každý kuchtík si nejdřív pročte všechny komentáře. No, tak jsem zase o jednu iluzi chudší, co nadělám. Přeji pěkný den.
18. 8. 2018 21:17
hosta: Nechybí. Receptů na vinegrette je také víc, s bílým vínem, s vejcem, atd. Tento byl uveden přesně, jak jsem ho popsala.
18. 8. 2018 21:15
Lenunka: Když si to, co jsem vám odpověděla v 16:07:57 přečtete ještě jednou, všechno jsem tam napsala. Dobu vaření, dobu pečení v troubě, i výsledek. Já jsem uvedla přesně recept i postup svého vaření, a vzhledem k tomu, že každá trouba peče jinak, každé kuře - maso - slepice se chová jinak, je na každém, co s tím udělá. Jistě se dá celkem všechno udělat také jinak, ale věřila jsem, že jsem popsala všechno detailně, tak promiňte, jestli jsem byla moc stručná. Nenapadlo mě, že by mohl mít někdo pochybnosti. Původní recept v kuchařce byl ještě stručnější co do postupu, a myslím, že Libuše Vlachová tomu rozuměla o dost víc než já.
18. 8. 2018 19:27
hospodyne: maris: Nikdo není dokonalý
18. 8. 2018 19:21
Toto neni vinaigrette, ale citronette.
18. 8. 2018 19:05
hospodyne: taky jsem se dívala, kuchařku mám a je to skutečne tak. Libuše Vlachová byla celkem známá autorka kuchařek,tak asi vi o čem je řeč,ale já bych s ní taky nesouhlasila
Recept jsem vyfotila, ale sem nejde přidat a jako fotku k receptu ji dávat nebudu
Recept jsem vyfotila, ale sem nejde přidat a jako fotku k receptu ji dávat nebudu
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Jablečné řezy s rybízem a vanilkovým krémem
Přidáno před 19 hodinami
Bramboráky plněné masovo zeleninovou směsí
Přidáno 11. 5. 2024 09:00
Ovocný koláč podle Josefa Maršálka
Přidáno 10. 5. 2024 11:29
Kokosový dort bez mouky
Přidáno 10. 5. 2024 10:57
Opečený domácí lančmít s bramborami se špenátem
Přidáno 10. 5. 2024 09:45
Pizza šneci z listového těsta
Přidáno 10. 5. 2024 07:25
Právě bylo uvařeno:
Dršťková polévka I
ctomala uvařil před 50 minutami
Svíčková na smetaně
MarketaKrajcova uvařil před 8 hodinami
Vepřová bratislavská plec
MilosCz uvařila před 9 hodinami
Zelné placky
Michalkosar uvařila před 10 hodinami
Plátky vepřové pečeně v pikantní omáčce
Komtesina uvařila před 11 hodinami
Bezová marmeláda
kubinova.lucka uvařila před 11 hodinami
Cheesecake od Evy
Tynaja uvařila před 11 hodinami
Olejová bábovka
Tynaja uvařila před 11 hodinami
Houbová omáčka dle Jitky
takseptam uvařil před 11 hodinami
Frankfurtská polévka s brambory, mlékem a smetanou
HejMira uvařila před 12 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Sedm jídel, na kterých ujíždí britská královská rodina: Kate miluje čočkové kari a král Karel si neodpustí bažantí koláč
Svatba korunního prince Rudolfa: Podávaly se taštičky plněné skřivánčím masem, sluky s lanýži a dort s pomerančovými květy
Salát z čerstvého zelí: Křupavost a křehkost zajistí rychlé spaření horkou a pak studenou vodou, pikantní chuť dodá ocet
Další recepty
Tématické fráze: kuře se zálivkou jak naplnit kuře
Suroviny: kuře, máslo, maso vepřové mleté, strouhanka, mléko, játra, vejce, petrželka, pepř, sůl, tymián, mrkev, tuřín, cibule, pórek, celer, vývar, šťáva citronová, olej, pepř, sůl,
Kuře se zálivkou winaigrette
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/3D2Q
21 názorů