Dušené hlávkové zelí - maďarské
Suroviny
Porce: 6-8
Nutriční hodnoty
Energie | 1 567 kJ / 374 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 15,53 g |
Tuky | 5,27 g |
Vláknina | 33,75 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 137 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 50,55 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Tento recept se nehodí na dušené kysané zelí.
V maďarské kuchyni se zelí nijak nezahušťuje a přidává se i bobkový list a pár zrnek pepře. Kdo chce, ať vyzkouší, doporučuji jenom jeden bobkový list, aby zelí nezhořklo. Fotečku nemám, ale dušené zelí snad každý viděl. Až budu dělat, fotečku nahodím.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
23. 5. 2020 09:39
tejaja: Vím, že je to k jinému receptu, ale musím ti poděkovat, ten způsob uložení křene na kousky do mrazáku, je naprosto perfektní. Teď jsem dělala omáčku k masu, s tím křenem! No, jako čerstvý !!! Už nikdy jinak !
22. 5. 2020 07:40
Veronika.Hrozna: Zelí sladím pouze karamelem, a to jakékoliv i to kysané nebo cukínové či kedlubnové. Jen postupuju opačně. Cibuli osmažím na tuku (ale pouze do světlé barvy), přidám cukr, který nechám zkaramelizovat, a pak zelí s příslušnou tekutinou. Pokud chci zelí zahuštěné, dám do karamelu ještě trochu hladké mouky, pak rozředím tekutinou (třeba z předem vařeného kysaného zelí) a nakonec přidám zelí.
21. 5. 2020 21:23
Veronika.Hrozna: V žiadnom prípade zbytočne nie.
21. 5. 2020 20:39
tejaja: Tak to som rada, že chutilo aj vám, a nedávala som recept zbytočne!
21. 5. 2020 20:32
Veronika.Hrozna: Pravdaže má inú chuť ochutenie cukrom a karamel. Mne karamelová chuť vyhovuje, takže aj táto kapusta je pre mňa výborná. Len ten čas som skrátila, ale ako píšeš, každý podľa svojej chuti.
21. 5. 2020 20:24
tejaja: Díky za krásnou fotečku. To je recept mojí tchýně a ten karamel tam být musí, jinak to chutná s cukrem, jinak s karamelem. Dělávám jako ona, hódně tmavý karamel, skoro jako čokoláda. Milovala karamel do všeho a dělala karamelové krémy a zákusky a vše možné s karamelem. Ono totiž její tatínek byl ředitel v cukrovaru v Maďarsku. Jak křupavé zelí , kdo má rád a usoudí, že mu stačilo vaření, může odstavit a papat. My rádi hezky měkké! V tom, že je to dlouho , máš pravdu, ale manžel chce takové měkčí , jedl ho tak celý život! Zvyk je železná košilka, už ho nepředělám! Však to znáš! Vidím, že i ty dáváš hodně kmínu, já taky hodně! Máme to tak rádi.
21. 5. 2020 20:01
Rovnako sa kapusta robí u nás, akurát sa nerobí z cukru karamel, ale dosladzuje sa až hotová kapusta. Ostatne, naša kuchyňa má veľa z maďarskej. A ešte jeden malý detail, rozhodne kapustu nedusíme 1,5 hod, je to príliš veľa. Inak je kapusta s karamelom dobrá.
30. 11. 2018 19:31
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Kuřecí špízy s kapustou
Přidáno před 1 hodinou
Melounové chuťovky s balkánským sýrem
Přidáno před 3 hodinami
Palačinková roláda s tvarohem
Přidáno před 4 hodinami
Knedlo zelo králík s bůčkem
Přidáno před 6 hodinami
Ořechové řezy s tvarohovo-višňovým krémem a šlehačkou
Přidáno před 7 hodinami
Červená řepa s balkánským sýrem a balsamicem
Přidáno před 9 hodinami
Právě bylo uvařeno:
Grilované makrely
mkab uvařil před 9 minutami
Spaghetti alla Carbonara
tomekat uvařil před 1 hodinou
Jahodové řezy
Soninka uvařila před 1 hodinou
Kuřecí plátky na sušených rajčatech, bylinkách a česneku
Ivapur uvařila před 2 hodinami
Polévka z mladého zelí
terezaST uvařil před 2 hodinami
Babiččin perník
horackovapetra uvařila před 2 hodinami
Jednoduché česnekové nočky v bylinkovém másle
Pavla.D uvařila před 2 hodinami
Kuřecí špíz s jogurtem
MAMINECKA uvařil před 2 hodinami
Ananasové řezy s krémem a ořechy
dexulka uvařila před 3 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Gastro glosa: Občerstvení na hokejovém mistrovství není drahé, ale nudné a obyčejné. Chtělo by to snahu a péči
Upečte si dvoubarevné sušenky ze světlého a tmavého těsta. Jsou snadné a efektní
Johana Šílená manželovi připravovala nápoj lásky z hadího oleje, sama pila mandlové mléko a jedla výrazně kořeněné skopové
Další recepty
Tématické fráze: maďarské zelí bílé zelí ke kachně hlávkové zelí ke kachně dušené bílé zelí ke kachně maďarské červené zeli hlávkové zelí recept hlávkové zeli dušené hlávkové zelí ke kachne dušené kysané zelí s bobkovym listem nejlepsi dusene hlavkove zeli ke kachne dušené hlávkové zelí videorecept kachna s hlávkovým zelím maďarské recepty madarské zelí dušené hlávkové zelí maďarské zelí recept madarske zeli ke kachně bílé hlávkové zelí ke kachně dusene kysele želi recept
Suroviny: zelí, cukr krystal, olej, cibule, kmín celý, ocet, sůl
Dušené hlávkové zelí - maďarské
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/AkkB
8 názorů