Velikonoční nádivka pro hodně jedlíků
K oslavám svátků jara patří také spousta ať už slaných, nebo sladkých dobrot. Samozřejmě nesmí chybět dozlatova pečená nádivka, plná jarních bylinek a masa. Nádivku podáváme jako samostatný pokrm, nebo jako přílohu k pečenému masu.
Suroviny pro 6 porcí
6 porcí
z uvedeného množství je 1 velký plech a malý dortík
Nutriční hodnoty
Energie | 20 458 kJ / 4 890 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 272,94 g |
Tuky | 257,44 g |
Vláknina | 32,22 g |
Cholesterol | 3,99 g |
Sodík | 7,06 g |
Sůl | 16,67 g |
Sacharidy | 355,47 g |
Postup přípravy
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
2. 4. 2019 20:59
2. 4. 2019 19:14
1. 4. 2019 19:28
Ochutnáno, vynikající ! Změna je život a o kuchyni to platí dvakrát.
25. 3. 2019 21:52
25. 3. 2019 21:48
25. 3. 2019 21:45
25. 3. 2019 20:29
Pomíjím, že recepis je podle mne napsaný fakt "blbuvzdorně", krok za krokem, všechny suroviny v přesně uvedeném množství.
Kombinace bylinek vznikla už nevím ve kterém roce, kdy byly Velikonoce hodně brzy a zelené býlí ve volné přírodě moc nebylo - a už jsem u ní zůstala.
Citronová kúra vzbudila rozruch ...jsem na ni trochu "ujetá", to jo, ale tady jí není na to množství mnoho a jídlo jen jemně osvěží a k této kombinaci bylin se podle mne hodí ( a žádný jedlík si nestěžoval).
Oříšek i květ mi v nádivce vadí i v množství menším než malém - nevím sama moc proč, obé jinak používám.
No a plátky mandlí navrch ...pokud je nespálíme, tak jsou tam fakt dobré - trochu křupavá struktura navíc.
25. 3. 2019 14:53
25. 3. 2019 12:13
Ba ne, kůru neééé, ale trochu květu ano
No, asi právě tou kůrou je rcp trochu jiný a tímto se autorce omlouvám za první komentář
25. 3. 2019 09:37
24. 3. 2019 23:21
A v čem (vyjma množství menáže jak pro četu vojáků je rcp jiný, he
***
Vysypávám strouhankou
a přidávám čím se VENKU zazelenalo: medvěda, kopřivku, uponku, petržílek, šnytlík...
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Jablečné řezy s rybízem a vanilkovým krémem
Přidáno před 10 hodinami
Bramboráky plněné masovo zeleninovou směsí
Přidáno 11. 5. 2024 09:00
Ovocný koláč podle Josefa Maršálka
Přidáno 10. 5. 2024 11:29
Kokosový dort bez mouky
Přidáno 10. 5. 2024 10:57
Opečený domácí lančmít s bramborami se špenátem
Přidáno 10. 5. 2024 09:45
Pizza šneci z listového těsta
Přidáno 10. 5. 2024 07:25
Právě bylo uvařeno:
Zelné placky
Michalkosar uvařila před 1 hodinou
Plátky vepřové pečeně v pikantní omáčce
Komtesina uvařila před 1 hodinou
Bezová marmeláda
kubinova.lucka uvařila před 2 hodinami
Cheesecake od Evy
Tynaja uvařila před 2 hodinami
Olejová bábovka
Tynaja uvařila před 2 hodinami
Houbová omáčka dle Jitky
takseptam uvařil před 2 hodinami
Frankfurtská polévka s brambory, mlékem a smetanou
HejMira uvařila před 2 hodinami
Houbová omáčka od Daniely
HejMira uvařila před 2 hodinami
Chutné vafle
Lucie1989 uvařila před 3 hodinami
Avokádová pomazánka
Marcela0123 uvařila před 3 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Velikonoční svátky - velikonoční neděle a pondělí: Zvyky a recepty tradičních pokrmů
Buchty po ránu: Nadýchané bydžovské peciválky podle receptu Josefa Maršálka. Vláčnost zaručí jeden krok při přípravě
15 nejlepších receptů na vánoční cukroví: Prohlédněte si výběr z našeho receptáře
Další recepty
Tématické fráze: velikonoční nádivka trochu jinak domáci velikonoční nádivkaa jeji pečeni dobra nádivka s uzenym velikonoční nádivka na plech křupavá velikonooční nádivka nádivka na plech velikonoční křupavá nádivka na plech nádivka z uzeného ocásku recepty velikonoční hlavičkasama doma vepřové kousky v nádivce masité nádivky velikonoční nádivka recept
Suroviny: plecko vepřové, stehno kuřecí, rohlík, vejce, slanina, máslo, sůl, pepř mletý, citron, mandle plátkové, pažitka, polníček, rukola, česnek, tuk, mouka hrubá
Velikonoční nádivka pro hodně jedlíků
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/DjPY
11 názorů