Minutkový hovězí Stroganoff
Suroviny pro 3
3
Nutriční hodnoty
Energie | 2 850 kJ / 681 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 94,52 g |
Tuky | 27,07 g |
Vláknina | 10,20 g |
Cholesterol | 239 mg |
Sodík | 206 mg |
Sůl | 0,40 g |
Sacharidy | 10,96 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Pokud máte dvě hlubší pánve, můžete v jedné opékat žampiony, přidat k nim v polovině cibuli a v druhé maso. Nikdy nedělejte vše najednou v jedné pánvi, pak by se neopékalo, ale dusilo a maso by nebylo křehké, šťavnaté, ale tuhé. Je to rychlé a do 30 minut hotové.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
7. 2. 2022 19:00
V neděli jsem se podílel na přípravě tohoto jídla pro 12 jedlíků a tuto minutku jsme pojali jako neminutku
Já se podílel na tepelné úpravě žampionů...
Vynechám-li do omrzení opakovanou mantru 100 lidí = 100 chutí (komentáře) a i když bude 100 lidí vařit stejný recept nikdy nebude mít stejnou chut tak ex post se tu v rcp dočítám:
"Žampiony očistíme, překrájíme na čtvrtky a vhodíme do studené vody s limetkovou šťávou (aby nezhnědly)"
No a proč, prosímsakra, by při tepelné úpravě neměly zhnědnout, he?
Já se podílel na tepelné úpravě žampionů...
Vynechám-li do omrzení opakovanou mantru 100 lidí = 100 chutí (komentáře) a i když bude 100 lidí vařit stejný recept nikdy nebude mít stejnou chut tak ex post se tu v rcp dočítám:
"Žampiony očistíme, překrájíme na čtvrtky a vhodíme do studené vody s limetkovou šťávou (aby nezhnědly)"
No a proč, prosímsakra, by při tepelné úpravě neměly zhnědnout, he?
25. 8. 2019 21:29
casino: máte pravdu víc než 5 min. to nebylo ale obrátit obracečkou šlo snadno hezký večer
25. 8. 2019 21:23
Marie Svarcova:
Na rozdíl od těch masových nudliček je žampionům celkem šumafuk jak dlouho se dělají
No, nanudličkované maso se mizerně obrací, že a je škoda, že jste raději nestopla celkový čas u toho masa...
(bych ho déle než pět, šest minut žáru nevystavoval
Na rozdíl od těch masových nudliček je žampionům celkem šumafuk jak dlouho se dělají
No, nanudličkované maso se mizerně obrací, že a je škoda, že jste raději nestopla celkový čas u toho masa...
(bych ho déle než pět, šest minut žáru nevystavoval
25. 8. 2019 17:53
Eja57: tohle je základ a podle mne ať si tam každý dá co mu chutná 100 lidí = 100 chutí a i když bude 100 lidí vařit stejný recept nikdy nebude mít stejnou chut - o tom to vlastně je a proto mě to bav í moc děkuji, že se Ti mé recepty líbí a něco i uvaříš - je to pro mne velká pocta
25. 8. 2019 17:47
Marie Svarcova: Také přeji hezký večer
Ráda čtu Tvoje recepty i podle nich vařím...
( jsem docela zvědavá, jestli někdo vytasí, že tam má být trocha rajčatového protlaku orestovaného v základu...mi u receptů tohoto typu baví dohledávat ten prapůvodní zdroj, na který se nabaluje kdeco....ku škodě receptu...)
Ráda čtu Tvoje recepty i podle nich vařím...
( jsem docela zvědavá, jestli někdo vytasí, že tam má být trocha rajčatového protlaku orestovaného v základu...mi u receptů tohoto typu baví dohledávat ten prapůvodní zdroj, na který se nabaluje kdeco....ku škodě receptu...)
25. 8. 2019 17:33
Eja57: díky, je mi to známo že v Rusku hranolky, běžnější u nás je rýže a to ostatní neminutkové se jen jako Strganoff tváří Hezký večer
25. 8. 2019 16:57
krása
Literární zdroje praví, že v původní ruské verzi jako příloha hranolky, v americké verzi těstoviny...
Rýže je asi populární hlavně v receptech a la Stroganoff - tedy NEminutková úprava se vším možným...i nemožným...
Literární zdroje praví, že v původní ruské verzi jako příloha hranolky, v americké verzi těstoviny...
Rýže je asi populární hlavně v receptech a la Stroganoff - tedy NEminutková úprava se vším možným...i nemožným...
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Ořechové řezy s tvarohovo-višňovým krémem a šlehačkou
Přidáno před 3 hodinami
Červená řepa s balkánským sýrem a balsamicem
Přidáno před 4 hodinami
Zapečené kuřecí prso s rajčaty a sýrem
Přidáno před 4 hodinami
Cizrnovo sýrové nočky
Přidáno před 22 hodinami
Rajská omáčka z rajských
Přidáno 17. 5. 2024 23:12
Hrášek se sýrem, vepřová pečeně a ztracené vejce
Přidáno 17. 5. 2024 14:21
Právě bylo uvařeno:
Putimské vepřové nudličky
romanka1009 uvařila před 43 minutami
Kaše z ovesných vloček
Klara17 uvařila před 56 minutami
Bábovka ze zakysané smetany, s vůní skořice
zacekz uvařil před 1 hodinou
Segedínský guláš
Eva z HK uvařila před 1 hodinou
Domácí chleba z trouby
Martin432 uvařila před 2 hodinami
Jednoduché česnekové nočky v bylinkovém másle
kraloja uvařila před 2 hodinami
Hrníčkové vafle
Possy uvařila před 2 hodinami
Hermelínový salát se šunkou
kamila29 uvařila před 3 hodinami
Mořské vlnky
Leennkkaa uvařila před 5 hodinami
Bábovka bez vajec a bez mléka
Roman111 uvařila před 7 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Míša řezy, které vždy přijdou k chuti. Jak připravit jejich zjednodušenou verzi - dezert ve skleničce
Karolina Světlá si pochutnávala na specialitách z Podještědí: Vařilo se kyselo s chlebovým kváskem nebo carapanda
Buchty po ránu: Bezlepkový chléb podle Josefa Maršálka je krásně křupavý, božsky chutná a lepek nahradila nezvyklá surovina
Další recepty
Tématické fráze: hovězí minutkový steak minutkový steak minutkový hovězí steak minutkovy hovězí steak recepty hovězí minutkový steak recept minutový steak hovězí minutový steak recept minutkovy steak recept hovězí stroganoff, steakové hranolky minutový steak hovězí hovězí minutkovy steaky recept na minutkovy steak minutkový recepty steyky původní recept stroganof minutkove hovězí minutkové steaky minutkové hovězí steaky hovězí minutka recept minutkovy steak z hovězí msda hovězí minutkový steak se zampiony
Suroviny: maso hovězí, žampióny, cibule, máslo, olej, smetana zakysaná, sůl, pepř mletý, limetka, okurky sterilované
Minutkový hovězí Stroganoff
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/Bqln
7 názorů