Vepřové srdce po znojemsku
Suroviny pro 4
4
Nutriční hodnoty
Energie | 2 802 kJ / 670 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 5,23 g |
Tuky | 61,87 g |
Vláknina | 6,75 g |
Cholesterol | 42 mg |
Sodík | 976 mg |
Sůl | 2,40 g |
Sacharidy | 20,81 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Jídlo můžeme také dusit v troubě, když v kastrolu uděláme na sporáku výše popsaný cibulový základ, na něm opečeme očištěná, přepůlená syrová srdíčka (můžeme je prošpikovat proužky uzeného špeku), podlijeme vodou nebo vývarem, přidáme celý pepř, nové koření a bobkový list (v čajítku, abychom nemuseli pak hledat ty kuličky), přiklopíme pokličkou a dusíme v troubě při 180º - 200º C doměkka, občas zkontrolujeme množství tekutiny, kterou podle potřeby přiléváme. Měkké maso vyndáme, omáčku zahustíme světlou jíškou, záklechtkou nebo i kupovanou instantní jíškou, nakonec vložíme nastrouhané okurky a na plátky pokrájené maso. Necháme prohřát a podáváme.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
18. 1. 2020 12:35
15. 1. 2020 23:09
15. 1. 2020 11:37
Vařila jsem několik hodin, pak ještě dusila na omáčkovém základu, ale nějak to nebylo ono. Nevadila mi jiná struktura masa, ale jakási podchuť. Asi tak, jako někomu vadí třeba skopové. Omáčka jinak moc dobrá, špíčkem jsem nešetřila. Ale budu se raději držet běžných surovin. No, za pokus to stálo.
9. 1. 2020 20:15
9. 1. 2020 19:47
9. 1. 2020 18:30
9. 1. 2020 11:40
Jelikož nemám papiňák, zkusila bych to dělat podle popisu v troubě. Jen mám dotaz: nešlo by to srdíčko dát do trouby už pokrájené na plátky? Aspoň by to tak dlouho netrvalo.
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Cordon bleu z tousťáku
Přidáno před 1 hodinou
Pomazánka ze dvou druhů sýra s pečeným česnekem
Přidáno před 14 hodinami
Jablkové buchtičky
Přidáno před 18 hodinami
Pečené brambory s česnekem, vejci, smetanou a sýrem
Přidáno před 19 hodinami
Slaná bábovka z toustového chleba
Přidáno před 22 hodinami
Pečené ziti
Přidáno před 23 hodinami
Právě bylo uvařeno:
Muffiny s kousky čokolády
Anicka78 uvařila před 31 minutami
Kolínková směs s masovými kuličkami
KamSuch uvařila před 41 minutami
Můj těstovinový salát s kuřecím masem
Jan Nemec uvařila před 10 hodinami
Rebarborový koláč
mikulas-mares uvařila před 11 hodinami
Kovbojské fazole
lenkavozihnojova uvařila před 11 hodinami
Palačinky na slano
Hanka99 uvařila před 12 hodinami
Gnocchi s máslovo parmazánovou omáčkou a kuřecím masem
lenkavozihnojova uvařila před 12 hodinami
Výborné lasagne
misak2 uvařila před 14 hodinami
Chléb babičky Elišky
magdalenka uvařila před 15 hodinami
Avokádo brownie
Hejhulka007 uvařila před 16 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
VIDEO: Eliška srovnávala, který fastfood má nejlepší kuřecí burger. Vítěz nepřekvapil skvělým masem i houskou
Náš život s celiakií: Bezlepkové stravování na škole v přírodě aneb Brambory místo ovocných knedlíků a müsli do batůžku
15 nejlepších receptů z kapra: Máme pro vás výběr tradičních i nových receptů
Další recepty
Tématické fráze: vepřové po znojemsku vepřové maso po znojemsku vepřové srdce recepty top recepty srdce vepřové vepřové kostky po na znojemsku vepřový guláš po znojemsko vepřové po znojemsku video
Suroviny: srdce vepřové, špek uzený, cibule, máslo, olej, mouka hladká, pepř, koření nové koření, bobkový list, paprika sušená sladká, pepř mletý, kmín drcený, okurky sterilované, šťáva citronová
Vepřové srdce po znojemsku
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/rOv2
7 názorů