Babiččin barevný sulc
I když řada lidí kolenem opovrhuje, jde o jednu z nejchutnějších částí prasete vůbec. Maso z něj má krátká vlákna bohatě prorostlá kolagenem, takže je úžasně šťavnaté. Vhodné je nejen na ovar či pečení v celku, ale také pro přípravu sulcu.
Suroviny pro 1 dávka
1 dávka
Nutriční hodnoty
Energie | 1 374 kJ / 328 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 13,41 g |
Tuky | 1,74 g |
Vláknina | 35,47 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 599 mg |
Sůl | 1,37 g |
Sacharidy | 52,97 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Inspirace z časopisu Chvilka v kuchyni.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
8. 3. 2021 13:02
1974andrea: Nase babicky (lepe receno tedy ta moje) take z vyvaru tuk neodstranovala, ale melo to svuj ucel. Pri tom velkem mnozstvi "vyrobeneho" sulcu se pod sadlem dobre uchoval a ve studene spizi dele vydrzel.
Osobne tez necham vyvar vystydnout a sadlo seberu a to tedy nejen pri priprave sulcu, "odmastuji" i vyvar na polevku
Osobne tez necham vyvar vystydnout a sadlo seberu a to tedy nejen pri priprave sulcu, "odmastuji" i vyvar na polevku
8. 3. 2021 12:27
Když připravuju sulc, vždycky nechám vývar i s namletými kůžemi ztuhnout a seberu tuk, který se nahoře usadí. Sulc pak není tak mastný a není na něm vrstva sádla.
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Cizrnovo sýrové nočky
Přidáno před 3 hodinami
Rajská omáčka z rajských
Přidáno před 16 hodinami
Hrášek se sýrem, vepřová pečeně a ztracené vejce
Přidáno 17. 5. 2024 14:21
Citrusový džem
Přidáno 17. 5. 2024 10:55
Pórková polévka s mrkví, fenyklem a vejcem
Přidáno 17. 5. 2024 08:53
Mrkvová pomazánka mediterran z varného mixéru
Přidáno 17. 5. 2024 07:49
Právě bylo uvařeno:
Studený bramborový salát s cibulí a kyselými okurkami
Cecilka21 uvařil před 36 minutami
Domácí langoše
PetraSt uvařila před 38 minutami
Hrnková buchta s tvarohem
Astonka uvařila před 42 minutami
Drobenkový koláč s jablky
PunkyLucik uvařila před 1 hodinou
Buchta se zakysanou smetanou
monstep uvařila před 1 hodinou
Moravský vrabec
radbastim uvařila před 2 hodinami
Koláč s rebarborou
Romanka67 uvařila před 3 hodinami
Výborné lasagne
Kejtie uvařila před 3 hodinami
Kuřecí hořčicové řízečky
Petri uvařila před 3 hodinami
Křehký rebarborový koláč s tvarohem
Handanda uvařila před 3 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Jaký upéct moučník s jablky? Co třeba úžasně vláčnou a chutnou jablkovou bábovku? Podle našeho videa ji zvládne i začátečník
Časté chyby při přípravě aspiku a sulcu: Málo želatiny nebo slabý vývar způsobí, že aspik neztuhne
Aspik a sulc: Ovoce, zelenina, ryby nebo maso zalité aspikem vypadají jako zatavené do skla
Další recepty
Suroviny: koleno vepřové, nožička vepřová, sůl, bobkový list, koření nové koření, pepř černý, cibule, hrášek mražený, mrkev, celer, ocet, pepř mletý, cibule červená
Babiččin barevný sulc
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/gwJ9
2 názory