Angreštová zmrzlina
Suroviny
Nutriční hodnoty
Energie | 1 853 kJ / 443 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 1,08 g |
Tuky | 0,27 g |
Vláknina | 2,70 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 1 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 108,00 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Banán dávám kvůli zahuštění koktejlu a taky pro zmírnění "ostré" chuti angreštu. Džus používám tento : http://www.toprecepty.cz/recept/5946-angrestovy-dz...
Zmrzlina je kyselejší, ale osvěžující.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
6. 8. 2009 09:18
Vynikající kombinace je taky rebarbora - jahody
6. 8. 2009 08:55
Na tu zmrzku z rebarbory mám prima tip od kamarádky - přidejte k ní pár malin a budete překvapeni, jak je to skvělé - můj jazýček si to vychutnal
Jo ještě - Vašku, u nás mají angreštový 100% džus v Albertu a ve Sparu-Intersparu
Jo ještě - Vašku, u nás mají angreštový 100% džus v Albertu a ve Sparu-Intersparu
6. 8. 2009 08:53
Cathleen. Já vím a taky, že se neřeže, ale vylamuje. Já to napsal jako dotaz protože žena dělá pár skleniček marmelády ata je tak kyselá že se nám pusa až svírá. Používá jí jen jako přídavek do něčeho co zase kyselé není (je moc sladké)pro zvýraznění chutě a aby nedávala citrón nebo kyselinu tekutou nebo v prášku. Myslím již na příští rok, nebo znárodnit jednu sklenici už nyní. HI HI.
6. 8. 2009 08:34
Vašku, rebarbora se sklízí do konce června (myslím), taky ji máme. Zmrzku z ní učo příští rok zkusím, ale právě proto, že je rebarbora tak kyselá, dám ji dohromady ještě s jiným ovocem. A určo ji předem trochu podusím...
6. 8. 2009 07:56
Mám dost rebarbory na zahradě a ta je taky sakra-kyselá. To by asi taky šlo. Zkusit rozmixovat a scedit a uvařit. Co myslíš ?
6. 8. 2009 07:53
Ten domácí jsem podle tvého nasměrování našel. Musím někoho zmalomocnit, aby mi ho natrhal. Ale koho. Všichni jsou líní a já nemohu. HI HI. Václav Nějak to zařídím.
6. 8. 2009 07:51
Dělám doma, dala jsem odkaz na recept. Angreštu se každý rok urodí hodně, trochu sníme čerstvého, ale zbytek je třeba zavařit. Kompot nikdo nejí, marmelád máme hodně, tak to řeším výrobou džusu. To je vlastně celé ovoce v tekuté podobě
6. 8. 2009 07:46
Cathleen. Je to prima. Ale zatím jsem u nás nikde nenašel angreštový džus. (Č.B.) Kde ho scháníš ? +bodík
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Cizrnovo sýrové nočky
Přidáno před 14 hodinami
Rajská omáčka z rajských
Přidáno 17. 5. 2024 23:12
Hrášek se sýrem, vepřová pečeně a ztracené vejce
Přidáno 17. 5. 2024 14:21
Citrusový džem
Přidáno 17. 5. 2024 10:55
Pórková polévka s mrkví, fenyklem a vejcem
Přidáno 17. 5. 2024 08:53
Mrkvová pomazánka mediterran z varného mixéru
Přidáno 17. 5. 2024 07:49
Právě bylo uvařeno:
Zapečené kotlety se smetanou a hořčicí
babice uvařila před 1 hodinou
Vepřové koleno v pomalém hrnci
Pacucha uvařila před 3 hodinami
Rebarborový koláč s tvarohem
Matea uvařila před 3 hodinami
Cuketovo - vločkové placičky se sýrem
Matea uvařila před 3 hodinami
Ořechový dort s brusinkovou šlehačkou (bez mouky)
Matea uvařila před 3 hodinami
Majonéza bez vajec
svobi9 uvařila před 4 hodinami
Pečené uzené koleno
Martas_U uvařila před 4 hodinami
Uzené pečené koleno
Martas_U uvařila před 4 hodinami
Těsto na buchtu v koláčové formě
MMishicka uvařila před 6 hodinami
Putimské vepřové nudličky
gabrus uvařila před 6 hodinami
Další recepty
Tématické fráze: zmrzlina recept výroba domácí zmrzliny recept na výrobu zmrzliny domácí vyroba zmrzliny recepty na výrobu zmrzliny výroba zmrzliny doma výroba zmrzliny recept výroba zmrzliny recepty strojek na výrobu zmrzliny recepty na domácí zmrzlinu výroba zmrzliny výroba džusu jak uvařit zmrzlinu jak zavařit angrešt vyroba domaciho dzusu recepty vyroba zmrzliny domácí zmrzlina recept recept vyroba zmrzliny recepty na výrobu domácí zmrzliny domaci vyroba dzusu
Suroviny: smetana, jogurt vanilkový, banán, džus angreštový, cukr
Angreštová zmrzlina
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/VP0X
8 názorů