Nákyp jako příloha nebo jako lehký moučník
Suroviny pro 12 kusů
12 kusů
Nutriční hodnoty
Energie | 8 556 kJ / 2 045 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 115,24 g |
Tuky | 72,08 g |
Vláknina | 8,40 g |
Cholesterol | 2,10 g |
Sodík | 958 mg |
Sůl | 2,08 g |
Sacharidy | 229,60 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Recept som našla na internete na recepty.sk. Ihneď ma to zaujalo a vyskúšala som. Vynikajúce v oboch variantoch. Rodina pochválila.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
13. 8. 2022 10:18
Veronika.Hrozna: Dakujem za vyskusanie a poznamky k receptu. Diky za tipy.
12. 8. 2022 21:07
Dneska jsem odzkoušela ! Dělala jsem roštěnou po Srbsku a moc jsme si pochutnali. Příště nechám péct o dvě minutky dýl, ale to se vychytá, pekla jsem poprvé. Zkusím i k jiným masíčkům, třeba k srnčímu. A dám taky trošku zelených bylinek, třeba libeček spolu s pepřem do těsta. Se to ovoní.
31. 1. 2022 20:23
Veronika.Hrozna: Tak pôjdeš do Kauflandu. Ale to poznám aj ja, manžel zjedol všetko bez reptania, ale nad zemiaky nebolo.
31. 1. 2022 14:01
tejaja: Nápaditých a dobrých příloh není nikdy dost ! Asi za měsíc, mi dojdou moje perfektní brambory, které kupuji od jednoho pána a včera jsem právě říkala, když dojdou, budeme jíst knedlíky, rýži, těstoviny ..... ten pohled - takový dlouhý a uvážlivý, mého drahého chotě......... A poznámka, no snad to tak zlé nebude, když koupíme v Kauflandu......já to sním, a ty si dáš chleba....
31. 1. 2022 09:16
Veronika.Hrozna: Veronika, cesto nalej len do polovice formičiek, ono to aj tak nafúkne nad ne. Pozri na fotke. Keď to množstvo cesta dáš do 12 formičiek, tak to akurát vyjde do polovice každej. Len netreba otvárať pri pečení rúru. A stačí vymiešať metličkou, netreba šľahať. Len kým sa suroviny nespoja do hladkého cesta.
31. 1. 2022 07:05
tejaja: Kolik toho naliit, do pulky formicky? Nebo vic, aby to zustalo v plechu? Vyslehat, nebo jen rucne metlou?
30. 1. 2022 14:36
magdalenka: Nejsi v tom sama, o zubu casu mi ani nemluv . . .
Jj., "cecky" jsou urcite
Jj., "cecky" jsou urcite
30. 1. 2022 14:00
bofinka: niečo podobné tu má Cat -
a to pečenie s rozpáleným plechom som už niekde videla, nejaký rec. (niečo ako palacinkové cesto, ale už si nevybavím viac, zub času sa na mne podpisuje....)
a to pečenie s rozpáleným plechom som už niekde videla, nejaký rec. (niečo ako palacinkové cesto, ale už si nevybavím viac, zub času sa na mne podpisuje....)
30. 1. 2022 13:59
bofinka: Ďakujem za tip na ten škoricový cukor. Vyskúšam, určite mi bude chutiť.
30. 1. 2022 13:46
Znam toto jako "Svitek vybehlik", zakladni suroviny jsou prakticky stejne.
Rozdil je ve zpusobu peceni.
Do trouby se da rozpalit pekacek, pak se vynda a vlozi se do nej hezky kousek masla a po jeho rychlem rozpusteni se vlije vsechno testo. Vse okamzite zpet do trouby, kde se hmota zacne ruzne nafukovat, rust a tvarovat.
My jsme po upeceni sypali skoricovym cukrem a jedli jeste horke, velka dobrota a hlavne rychlovka. Doporucuji maslem nesetrit
Rozdil je ve zpusobu peceni.
Do trouby se da rozpalit pekacek, pak se vynda a vlozi se do nej hezky kousek masla a po jeho rychlem rozpusteni se vlije vsechno testo. Vse okamzite zpet do trouby, kde se hmota zacne ruzne nafukovat, rust a tvarovat.
My jsme po upeceni sypali skoricovym cukrem a jedli jeste horke, velka dobrota a hlavne rychlovka. Doporucuji maslem nesetrit
30. 1. 2022 13:27
Dajda:
30. 1. 2022 11:03
tejaja: To se liší recepty na všechna jídla včetně těch tradičních! Podle mého názoru žádný "pravý" recept, který se na těchto stránkách tak často zdůrazňuje, většinou neexistuje. Výjimkou je snad jen Sachertorte, na jehož přípravu je ten "pravý" původní recept zavřený někde v trezoru. Yorkshirský pudink určitě dělají v každé anglické domácnosti po svém, jako se u nás dělá vepřo - knedlo atd. Fakt ale je, že u nás název tohoto jídla většině lidí nic neřekne, ale zas by ses zasloužila o osvětu!
30. 1. 2022 10:41
Marie Svarcova: Ďakujem Maruška.
30. 1. 2022 10:39
pěkný recept i foto
30. 1. 2022 10:32
Dajda: To máš pravdu, ale prišlo mi to v našich končinách nič nehovoriace. A robí sa presne tak? Lebo ja ani netuším. Keď som to hľadala na nete, tak sa recepty líšili.
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Cizrnovo sýrové nočky
Přidáno před 9 hodinami
Rajská omáčka z rajských
Přidáno před 23 hodinami
Hrášek se sýrem, vepřová pečeně a ztracené vejce
Přidáno 17. 5. 2024 14:21
Citrusový džem
Přidáno 17. 5. 2024 10:55
Pórková polévka s mrkví, fenyklem a vejcem
Přidáno 17. 5. 2024 08:53
Mrkvová pomazánka mediterran z varného mixéru
Přidáno 17. 5. 2024 07:49
Právě bylo uvařeno:
Pečené uzené koleno
Martas_U uvařila před 8 minutami
Uzené pečené koleno
Martas_U uvařila před 9 minutami
Těsto na buchtu v koláčové formě
MMishicka uvařila před 1 hodinou
Putimské vepřové nudličky
gabrus uvařila před 1 hodinou
Hermelínový salát se šunkou
Komtesina uvařila před 2 hodinami
Jednoduché věnečky z odpalovaného těsta
Evellinka uvařila před 3 hodinami
Úžasně rychlá tvarohová buchta s povidlím, chuť jako koláče, hned hotová
Viera19@seznam.cz uvařil před 3 hodinami
Afrika řezy
viki85 uvařil před 3 hodinami
Rajská polévka III
PavelKa uvařila před 3 hodinami
Kuřecí čína
Martasss uvařila před 4 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Jak naložit rajčata do oleje. Ochucené bylinkami, česnekem a chilli papričkami skvěle chutnají a jsou oblíbeným jedlým dárkem
Čím naplnit palačinky, abychom obměnili jídelníček? Na výběr máme náplně sladké i slané
Připravit nálev na utopence je velmi jednoduché i pro začátečníky
Další recepty
Suroviny: mouka hladká, vejce, mléko, pepř, sůl, olej, mouka hladká, vejce, mléko, sůl, olej, pudink, ovoce
Nákyp jako příloha nebo jako lehký moučník
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/wMz8
Kozí cecky
cathleen
Hodnocení receptu je 4,8 (12×)