Lehká špenátová polévka
Pro ty z vás, kteří se ani v létě neobejdete bez polévky, přinášíme lehkou špenátovku. Zelená protlaková kostka má většinou v každé lednici své stálé místo. Je vždy při ruce a může skvěle posloužit k vykouzlení zdravého pochutnání.
Suroviny pro 4 porce
4 porce
Nutriční hodnoty
Energie | 1 841 kJ / 440 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 18,25 g |
Tuky | 11,84 g |
Vláknina | 12,08 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 46 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 61,60 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Toto je můj první přidaný recept, tak doufám že vám bude chutnat. Chtěla jsem vyzkoušet něco jiného než klasický špenátový krém, tak jsem to zkusila takto a výsledek si myslím že stojí za to.
Všechny suroviny jsou orientační, takto jsem to dělala já, takže nechť si každý upraví dle svého.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
15. 7. 2023 07:08
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Krkovička v jogurtu opečená na přepuštěném másle
Přidáno před 53 minutami
Cordon bleu z tousťáku
Přidáno před 2 hodinami
Pomazánka ze dvou druhů sýra s pečeným česnekem
Přidáno před 15 hodinami
Jablkové buchtičky
Přidáno před 20 hodinami
Pečené brambory s česnekem, vejci, smetanou a sýrem
Přidáno před 20 hodinami
Slaná bábovka z toustového chleba
Přidáno před 23 hodinami
Právě bylo uvařeno:
Koprová omáčka
Nycka uvařila před 18 minutami
Muffiny s kousky čokolády
Anicka78 uvařila před 1 hodinou
Kolínková směs s masovými kuličkami
KamSuch uvařila před 1 hodinou
Můj těstovinový salát s kuřecím masem
Jan Nemec uvařila před 11 hodinami
Rebarborový koláč
mikulas-mares uvařila před 12 hodinami
Kovbojské fazole
lenkavozihnojova uvařila před 12 hodinami
Palačinky na slano
Hanka99 uvařila před 13 hodinami
Gnocchi s máslovo parmazánovou omáčkou a kuřecím masem
lenkavozihnojova uvařila před 13 hodinami
Výborné lasagne
misak2 uvařila před 15 hodinami
Chléb babičky Elišky
magdalenka uvařila před 16 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Kynuté Maruščiny koláčky: Nadýchané a vláčné pečivo neodolatelně voní máslem. Důležité je správně pracovat s droždím
Nejlepší recepty na zeleninové polévky: Špenátovou ochutíme česnekem a podáváme s vejcem nebo krutony
Jak udělat domácí jíšku a vyhnout se chybám při její přípravě. Potřebujeme na ni kvalitní tuk. Pro pozdější využití ji snadno zmrazíme
Další recepty
Suroviny: protlak špenátový, cibule, olej, česnek, brambory, mouka hladká, vývar masový, ořech muškátový, sůl, pepř mletý
Lehká špenátová polévka
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/n5RYp
1 názor