Vepřová krkovice dušená v šunkovaru
Za pomoci šunkovaru si můžete připravit výtečnou dušenou krkovici, která bude krásně šťavnatá, provoněná jalovcem, pepřem a rozmarýnem. Trpělivost při časově náročnější přípravě se vyplatí a domácí šunku si tak budete moct plně vychutnat.
Suroviny pro 1 kus
1 kus
Nutriční hodnoty
Energie | 7 971 kJ / 1 905 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 218,90 g |
Tuky | 114,40 g |
Vláknina | 0,00 g |
Cholesterol | 528 mg |
Sodík | 11,60 g |
Sůl | 21,10 g |
Sacharidy | 0,00 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Dále budeme potřebovat: mikrotenový sáček, kuchyňský provázek, stříkačku na marinování s jehlou, úzkou uzavíratelnou nádobu. Postup i doba přípravy je poněkud zdlouhavá, ale vyplatí se to. Praganda je k dostání v drogerii.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
4. 8. 2023 20:06
4. 8. 2023 06:48
3. 8. 2023 19:38
Inspiroval mě pavelk se svou dušenou krkovičkou,kterou jsem už podle jeho rcp dělalaTady jsem si trochu pozměnila koření a také jsem prodloužila dobu vaření
Maruško,podle popisu to vypadá složitě,ale je to velice jednoduché.Není tady žádné krájení ani mletí jako např.u šunky. Jen se do kusu masa napíchá lák a za 3 dny se to strčí do šunkovaruPro mě je pracnější připravit oběd
3. 8. 2023 07:07
2. 8. 2023 21:23
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Kuřecí špízy s kapustou
Přidáno před 2 hodinami
Melounové chuťovky s balkánským sýrem
Přidáno před 3 hodinami
Palačinková roláda s tvarohem
Přidáno před 5 hodinami
Knedlo zelo králík s bůčkem
Přidáno před 6 hodinami
Ořechové řezy s tvarohovo-višňovým krémem a šlehačkou
Přidáno před 8 hodinami
Červená řepa s balkánským sýrem a balsamicem
Přidáno před 9 hodinami
Právě bylo uvařeno:
Autentické špagety carbonara podle Emanuela
tomekat uvařila před 30 minutami
Spaghetti alla Carbonara
tomekat uvařil před 32 minutami
Rychlý tvarohový koláč z drobenky s ovocem
Nat_Nemcova uvařila před 40 minutami
Grilované makrely
mkab uvařil před 1 hodinou
Jahodové řezy
Soninka uvařila před 2 hodinami
Kuřecí plátky na sušených rajčatech, bylinkách a česneku
Ivapur uvařila před 2 hodinami
Polévka z mladého zelí
terezaST uvařil před 2 hodinami
Babiččin perník
horackovapetra uvařila před 3 hodinami
Jednoduché česnekové nočky v bylinkovém másle
Pavla.D uvařila před 3 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Zdeněk Pohlreich v průběhu let: Od kuchařského učně až po televizní hvězdu a špičkového šéfkuchaře
Karolina Světlá si pochutnávala na specialitách z Podještědí: Vařilo se kyselo s chlebovým kváskem nebo carapanda
Vepřové maso je velmi oblíbenou a univerzální surovinou na přípravu pokrmů
Další recepty
Suroviny: krkovice vepřová, voda, jalovčinky, koření nové koření, pepř, rozmarýn, rychlosůl, sůl
Vepřová krkovice dušená v šunkovaru
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/yPwkE
5 názorů