Falešná slepičí polévka s drožďovo-mrkvovými knedlíčky
Tato výborná kuřecí polévka má díky základu z mrkve krásnou žlutou barvu. Posilňující polévka, kterou vařily už naše babičky, chutná skvěle a díky knedlíčkům z mrkve a droždí dobře zasytí.
Suroviny pro 4 porce
4 porce
Nutriční hodnoty
Energie | 3 767 kJ / 900 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 37,67 g |
Tuky | 49,81 g |
Vláknina | 17,96 g |
Cholesterol | 285 mg |
Sodík | 455 mg |
Sůl | 0,79 g |
Sacharidy | 68,32 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Proč falešná kuřecí? Protože ta mrkev na másle ji dodá krásnou žlutou barvu.
Recept mám od mé babičky, která ji dělala s kapáním. Já tam přidala ještě drobné a uvařené těstoviny, ale nemusí být.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
25. 8. 2023 07:49
24. 8. 2023 21:25
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Cizrnovo sýrové nočky
Přidáno před 10 hodinami
Rajská omáčka z rajských
Přidáno 17. 5. 2024 23:12
Hrášek se sýrem, vepřová pečeně a ztracené vejce
Přidáno 17. 5. 2024 14:21
Citrusový džem
Přidáno 17. 5. 2024 10:55
Pórková polévka s mrkví, fenyklem a vejcem
Přidáno 17. 5. 2024 08:53
Mrkvová pomazánka mediterran z varného mixéru
Přidáno 17. 5. 2024 07:49
Právě bylo uvařeno:
Rebarborový koláč s tvarohem
Matea uvařila před 6 minutami
Cuketovo - vločkové placičky se sýrem
Matea uvařila před 6 minutami
Ořechový dort s brusinkovou šlehačkou (bez mouky)
Matea uvařila před 7 minutami
Majonéza bez vajec
svobi9 uvařila před 42 minutami
Pečené uzené koleno
Martas_U uvařila před 1 hodinou
Uzené pečené koleno
Martas_U uvařila před 1 hodinou
Těsto na buchtu v koláčové formě
MMishicka uvařila před 2 hodinami
Putimské vepřové nudličky
gabrus uvařila před 2 hodinami
Hermelínový salát se šunkou
Komtesina uvařila před 3 hodinami
Jednoduché věnečky z odpalovaného těsta
Evellinka uvařila před 4 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Jak nakrájet cibuli. Zvládnete to bez říznutí i potoků slz. Poradíme, jak na to
Vývar z masa a kostí je základem polévek i omáček. Jak uvařit ten nejlepší vývar
Karolina Světlá si pochutnávala na specialitách z Podještědí: Vařilo se kyselo s chlebovým kváskem nebo carapanda
Další recepty
Suroviny: máslo, cibule šalotka, mrkev, libeček, vývar kuřecí, mrkev, droždí, vejce, cibule, olej, česnek, krupice dětská, strouhanka, kurkuma, sůl, pepř mletý, nať cibulková
Falešná slepičí polévka s drožďovo-mrkvovými knedlíčky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/jRYPR
2 názory