Falešná slepičí polévka s drožďovo-mrkvovými knedlíčky
Tato výborná kuřecí polévka má díky základu z mrkve krásnou žlutou barvu. Posilňující polévka, kterou vařily už naše babičky, chutná skvěle a díky knedlíčkům z mrkve a droždí dobře zasytí.
Suroviny pro 4 porce
4 porce
Nutriční hodnoty
Energie | 3 767 kJ / 900 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 37,67 g |
Tuky | 49,81 g |
Vláknina | 17,96 g |
Cholesterol | 285 mg |
Sodík | 455 mg |
Sůl | 0,79 g |
Sacharidy | 68,32 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Proč falešná kuřecí? Protože ta mrkev na másle ji dodá krásnou žlutou barvu.
Recept mám od mé babičky, která ji dělala s kapáním. Já tam přidala ještě drobné a uvařené těstoviny, ale nemusí být.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
25. 8. 2023 07:49
24. 8. 2023 21:25
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Pomazánka ze dvou druhů sýra s pečeným česnekem
Přidáno před 6 hodinami
Jablkové buchtičky
Přidáno před 11 hodinami
Pečené brambory s česnekem, vejci, smetanou a sýrem
Přidáno před 11 hodinami
Slaná bábovka z toustového chleba
Přidáno před 14 hodinami
Pečené ziti
Přidáno před 15 hodinami
Plátky vepřové pečeně v pikantní omáčce
Přidáno před 16 hodinami
Právě bylo uvařeno:
Můj těstovinový salát s kuřecím masem
Jan Nemec uvařila před 2 hodinami
Rebarborový koláč
mikulas-mares uvařila před 3 hodinami
Kovbojské fazole
lenkavozihnojova uvařila před 3 hodinami
Palačinky na slano
Hanka99 uvařila před 4 hodinami
Gnocchi s máslovo parmazánovou omáčkou a kuřecím masem
lenkavozihnojova uvařila před 4 hodinami
Výborné lasagne
misak2 uvařila před 6 hodinami
Chléb babičky Elišky
magdalenka uvařila před 7 hodinami
Avokádo brownie
Hejhulka007 uvařila před 8 hodinami
Domácí chléb ze žitné a hladké pšeničné mouky
PetraSt uvařila před 8 hodinami
Rychlé bramborové knedlíky
mibrix uvařila před 9 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Už jste ochutnali rychlé a snadné falešné donuty s polevou i zdobením, které chutnají úplně všem?
Banánová buchta na plech podle Josefa Maršálka: Příprava je snadná a výsledek fantastický, říká cukrář
Vývar z masa a kostí je základem polévek i omáček. Jak uvařit ten nejlepší vývar
Další recepty
Suroviny: máslo, cibule šalotka, mrkev, libeček, vývar kuřecí, mrkev, droždí, vejce, cibule, olej, česnek, krupice dětská, strouhanka, kurkuma, sůl, pepř mletý, nať cibulková
Falešná slepičí polévka s drožďovo-mrkvovými knedlíčky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/jRYPR
2 názory