Polévka ze zelené čočky zahuštěná vločkami
Polévka je vhodným pokrmem po celý rok. Ty hustější, třeba jako tahle luštěninová se zeleninou, zasytí i jako svačina nebo večeře. Před vařením samotné polévky nezapomeňte nechat nabobtnat čočku, ať zvýšíme její stravitelnost a snížíme nadýmavost.
Suroviny pro 1 litr
1 litr
Nutriční hodnoty
Energie | 3 626 kJ / 867 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 40,15 g |
Tuky | 22,10 g |
Vláknina | 40,32 g |
Cholesterol | 38 mg |
Sodík | 112 mg |
Sůl | 0,22 g |
Sacharidy | 108,61 g |
Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
16. 11. 2023 17:21
16. 11. 2023 16:48
veronika_straka: "Co dům dalky"jsou nejlepšíJá podobnou čočkovou vařím ze zbylé čočky.Je to stejné,jako české rizoto.Na to vždy také předem uvařím víc rýže
16. 11. 2023 10:22
16. 11. 2023 10:07
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Cizrnovo sýrové nočky
Přidáno před 13 hodinami
Rajská omáčka z rajských
Přidáno 17. 5. 2024 23:12
Hrášek se sýrem, vepřová pečeně a ztracené vejce
Přidáno 17. 5. 2024 14:21
Citrusový džem
Přidáno 17. 5. 2024 10:55
Pórková polévka s mrkví, fenyklem a vejcem
Přidáno 17. 5. 2024 08:53
Mrkvová pomazánka mediterran z varného mixéru
Přidáno 17. 5. 2024 07:49
Právě bylo uvařeno:
Vepřové koleno v pomalém hrnci
Pacucha uvařila před 2 hodinami
Rebarborový koláč s tvarohem
Matea uvařila před 2 hodinami
Cuketovo - vločkové placičky se sýrem
Matea uvařila před 2 hodinami
Ořechový dort s brusinkovou šlehačkou (bez mouky)
Matea uvařila před 2 hodinami
Majonéza bez vajec
svobi9 uvařila před 3 hodinami
Pečené uzené koleno
Martas_U uvařila před 3 hodinami
Uzené pečené koleno
Martas_U uvařila před 3 hodinami
Těsto na buchtu v koláčové formě
MMishicka uvařila před 5 hodinami
Putimské vepřové nudličky
gabrus uvařila před 5 hodinami
Hermelínový salát se šunkou
Komtesina uvařila před 5 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Polévky, které zahřejí i zasytí: Vyberte si krémovou, zeleninovou nebo třeba houbovou
Přemek Forejt slibuje, že uvaří v každé domácnosti: Naučím tě neskutečný vychytávky, říká slavný šéfkuchař
Rebarbora dá jedinečkou chuť koláčům i džemům. Nejezte ji syrovou a sklízejte pouze do letního slunovratu
Další recepty
Suroviny: čočka zelená, máslo, olej olivový, cibule, česnek, mrkev, celer, brambory, sůl, bobkový list, koření nové koření, vločky ovesné, majoránka, pepř mletý, voda
Polévka ze zelené čočky zahuštěná vločkami
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/jR0ZW
4 názory