Křupavé kuřecí řízečky
Nejlepší řízky jsou ty dozlatova upečené s křupavou krustičkou. Vynechte klasický trojobal a zkuste kuřecí maso obalit v těstíčku s kypřícím práškem a octem. Právě toto těsto se postará o dokonalé křupnutí při každém soustu.
Suroviny pro 1
1
4
Nutriční hodnoty
Energie | 9 405 kJ / 2 248 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 340,35 g |
Tuky | 21,00 g |
Vláknina | 4,50 g |
Cholesterol | 770 mg |
Sodík | 928 mg |
Sůl | 3,16 g |
Sacharidy | 172,10 g |
Postup přípravy
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
3. 11. 2009 12:54
30. 10. 2009 12:31
30. 10. 2009 12:30
28. 10. 2009 11:26
28. 10. 2009 11:25
28. 10. 2009 11:18
28. 10. 2009 11:10
28. 10. 2009 11:06
28. 10. 2009 11:02
Vysvětlení (stručné):
Složení:
Těstíčko obsahuje jako hlavní složky: mouku (= polysacharid), kypřící prášek(ten obsahuje 2 hlavní složky: hydrogenuhličitan sodný a mouku=polysacharid), dále je v těstíčku ocet (=roztok karboxylové kyseliny) a vodu.
Princip reakce:
Hlavní pointa je reakce: neutralizační reakce ve vodném prostředí za přítomnosti polysacharidu
Složky reakce:
hydrogenuhličitan sodný (kypr.prášek) + karboxy. kys. (ocet) + polysacharid (mouka) ve vodném prostředí
Závěr:
díky tomu se při neutralizaci kyseliny a hydrogenuhličitanu uvolňuje oxid uhličitý a přebytek kyseliny se i lehce váže na polysacharid a vodu. Tato směs je díky plynu (ox. uhličitému) oddělována jako tenký film. Tak vzniká KŘUPAVOUČKÉ těstíčko
Podobný příklad je i u "Langošů" přidáním octa budou mít táhlejší a křupavější těsto
28. 10. 2009 10:36
Ale vlastně ani nevím, mám ten recept už dlouho odkudsi opsaný. Řekla bych, že ocet nějakým způsobem aktivuje kypřící prášek a proto je obal tak křupavý.
Třeba by nám to vysvětlila Iljuša - tedy její syn...
27. 10. 2009 13:01
17. 10. 2009 18:32
17. 10. 2009 17:21
17. 10. 2009 15:46
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Cizrnovo sýrové nočky
Přidáno před 18 hodinami
Rajská omáčka z rajských
Přidáno 17. 5. 2024 23:12
Hrášek se sýrem, vepřová pečeně a ztracené vejce
Přidáno 17. 5. 2024 14:21
Citrusový džem
Přidáno 17. 5. 2024 10:55
Pórková polévka s mrkví, fenyklem a vejcem
Přidáno 17. 5. 2024 08:53
Mrkvová pomazánka mediterran z varného mixéru
Přidáno 17. 5. 2024 07:49
Právě bylo uvařeno:
Mořské vlnky
Leennkkaa uvařila před 1 hodinou
Bábovka bez vajec a bez mléka
Roman111 uvařila před 3 hodinami
Zapečené kotlety se smetanou a hořčicí
babice uvařila před 5 hodinami
Vepřové koleno v pomalém hrnci
Pacucha uvařila před 8 hodinami
Rebarborový koláč s tvarohem
Matea uvařila před 8 hodinami
Cuketovo - vločkové placičky se sýrem
Matea uvařila před 8 hodinami
Ořechový dort s brusinkovou šlehačkou (bez mouky)
Matea uvařila před 8 hodinami
Majonéza bez vajec
svobi9 uvařila před 8 hodinami
Pečené uzené koleno
Martas_U uvařila před 9 hodinami
Uzené pečené koleno
Martas_U uvařila před 9 hodinami
Další recepty
Tématické fráze: kuřecí řízečky testicko na kureci rizecky čínské kuřecí řízečky čínské řízečky kureci rizecky v testicku kuřecí řízečky v troubě kuřecí mini řízečky v těstíčku obalované kuřecí řízečky recept čínské křupavé kuře kuřecí řízečky z kfc křupavé kuře kuřecí řízečky recepty kuřecí řízečky z trouby křupavé kuřecí řízky krupave testicko rizecky rizecky v troube křupavé kuře z kfc recept řízečky z trouby křupavé kuře recept
Suroviny: prsa kuřecí, mouka kukuřičná, mouka hladká, kypřící prášek, ocet, voda, sůl, pepř, česnek granulovaný, olej
Křupavé kuřecí řízečky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/ANqO
29 názorů