Sedmihradské zelí II - jednoduché
Suroviny pro 8 porcí
8 porcí
Nutriční hodnoty
Energie | 11 676 kJ / 2 791 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 241,18 g |
Tuky | 85,96 g |
Vláknina | 63,95 g |
Cholesterol | 768 mg |
Sodík | 18,26 g |
Sůl | 45,15 g |
Sacharidy | 234,20 g |
Postup přípravy
Poznámka autora receptu
Po vybratí z rúry necháme cca 20 min stáť, potom podávame s čerstvým chlebom, príp. varenými zemiakmi.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
28. 11. 2011 10:33
srettka: hej heřmánku můj voňavý..já ji předvařila cca 7 min, nebyla vůůbec rozvařené..není to vidět na tom snímku dala jsem parboiled, či jak se to píše
28. 11. 2011 10:30
magdalenka:magulko, napadlo me. . .kdybych tam dala tu rejzi normalne syrovou? jako do rizota, aby se pekne natahla tema dobrotkama? brambory treba varene se zelim jsou pevnejsi, tak abych z ryze nevyrobila bile diabolky
28. 11. 2011 10:26
rebeka:no mas to paradni rebulinku noumaune si me nacla, ze premejslim, ze to proobnu
28. 11. 2011 10:18
Nadenka, tvoja správa o "boulích" mi spravila obrovskú radosť. Tvoj výtvor vyzerá fantasticky - máš, jednoducho, talent a cit uvariť skvelé jedlo. A teší ma, že si si vybrala práve môj recept.
28. 11. 2011 09:55
zaokrouhluji 10. bodem
po několika dobře míněných radách, dohadech, či se Koložvár dělá s mletým či na "kostkovaným" masem, zda česnek ano nebo ne, po dlouhém hledání...jsem nakonec o víkendu uděla podle tohoto rcp
napřed si chlapi při pohledu do talíře a zjištění, že v zelí je mmj i rýže, vyměňovali významné pohledy a padaly i poznámky typu: mamka není nejmladší a měla hodně služeb po sobě
a resumé boule za ušima a chválili o sto šest
nevím tedy, jestli to má takto chutnat a vypadat, ale my jsme si fakt pošmákli
příště vyzkouším i druhou variantu s "kostkovaným"
Magduška, díky
po několika dobře míněných radách, dohadech, či se Koložvár dělá s mletým či na "kostkovaným" masem, zda česnek ano nebo ne, po dlouhém hledání...jsem nakonec o víkendu uděla podle tohoto rcp
napřed si chlapi při pohledu do talíře a zjištění, že v zelí je mmj i rýže, vyměňovali významné pohledy a padaly i poznámky typu: mamka není nejmladší a měla hodně služeb po sobě
a resumé boule za ušima a chválili o sto šest
nevím tedy, jestli to má takto chutnat a vypadat, ale my jsme si fakt pošmákli
příště vyzkouším i druhou variantu s "kostkovaným"
Magduška, díky
27. 1. 2010 00:59
Jojo to je ono, děkuji za receptík, v Maďarsku s tím podávali ještě přírodní vepřovou kotletu.
Letos přemýšlím o návštěvě maďarského Napkoru,až tam bude soutěž v domácí zabíjačce, již po 10.
Už tu budu muset končit,než mne někdo zprdne,že se vykecávám pod receptem.
Pro dnešek dobrou noc.
Letos přemýšlím o návštěvě maďarského Napkoru,až tam bude soutěž v domácí zabíjačce, již po 10.
Už tu budu muset končit,než mne někdo zprdne,že se vykecávám pod receptem.
Pro dnešek dobrou noc.
27. 1. 2010 00:51
27. 1. 2010 00:50
Magdalenko, já vím geny jsou geny, už jsem Vám psal, že je mohu jen závidět. Já to mohu dohánět jen studiem a láskou k vaření.
27. 1. 2010 00:45
Samouku, centrom Sedmihradska, ak sa nemýlim, je Cluj = Kolozsvár.
Klasická je prekladaná koložvárska = sedmihradská kapusta, recept hore. Má rôzne variantyy. Zvyknú sa aj kapustné, teda zelné listy plniť a zapekať s kyslou kapustou. Mám tu podobný recept v rímskom hrnci...
Za moju špecializovanosť môžu gény...
Klasická je prekladaná koložvárska = sedmihradská kapusta, recept hore. Má rôzne variantyy. Zvyknú sa aj kapustné, teda zelné listy plniť a zapekať s kyslou kapustou. Mám tu podobný recept v rímskom hrnci...
Za moju špecializovanosť môžu gény...
27. 1. 2010 00:23
Magdalenko, Vy jste přímo specialista na maďarskou kuchyni.Znáte také "kološvárské zelné závitky" ?To je moje oblíbené jídlo.No musím přiznat,že z maďarská a slovenské kuchyně můžu většinu.
26. 1. 2010 23:45
Anička,
26. 1. 2010 20:50
tedy, než jsem našla tento web, bych nevěřila, že kombinace kys.zelí(a ještě domácí),ml.maso,rýže,smetana, příp. sýr - je taková pochoutka. Jednou v sobotu, když jsem servírovala na stůl a viděla ty "kyselé" obličeje, jsem si říkala, lepší Vás šatit, než živit, ale po obědě jsem byla za jedničku a mládež i nádobí sama umyla. Scházíme se jen o víkendu, ale jak není recept z topek, tak je docela zklamání No to jsem se rozjela... Ale to je život+7
2. 1. 2010 14:15
Tohle byl náš včerejší oběd a opravdu skvělé. Bodík už jsem dávala Foto už přidávat nebudu, jsou tu pěkné fotečky
31. 12. 2009 01:06
Dělám dost často. Velká mňmaka. Na talíři Sedmihradské zelí zdobím ještě kopečkem husté zakysané smetany. Někdy místo mletého masa dávám na malé kousky udusené vepřové maso na šťávě. Výborné jídlo si zaslouží plusový bod.
30. 12. 2009 16:08
Hani, ja na bodíky kašlem, lepšie by bodlo niečo iné...
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Rozmarýnová kuřecí játra na víně
Přidáno před 48 minutami
Jahodový koktejl s mátou
Přidáno před 50 minutami
Piškotová roláda z horkého mléka
Přidáno před 15 hodinami
Jednoduchý banánový chlebíček
Přidáno před 17 hodinami
Brokolice zapečená na CRISP
Přidáno před 17 hodinami
Krůtí masové kuličky
Přidáno před 19 hodinami
Právě bylo uvařeno:
Vepřové maso v mrkvi
misak2 uvařila před 1 hodinou
Jemně perlivá bezinková limonáda
Bretik uvařila před 10 hodinami
Kynuté knedlíky se sladkou náplní
bohdana uvařila před 10 hodinami
Smažená niva se slaninou a listovým špenátem
Hanes uvařila před 11 hodinami
Křupavá kuřecí stehýnka s bramborem z remosky
likan1985.lj uvařila před 11 hodinami
Karbanátky
Kubovat@seznam.cz uvařil před 11 hodinami
Sloní žrádlo 3
SimonaTr uvařil před 11 hodinami
Dýňové knedlíčky
HankaSz uvařila před 13 hodinami
Rychlé zapečené chleby
paprika1000 uvařila před 13 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Sirup z květů černého bezu zvládnete připravit bez chemie. Citrony dodají svěžest a proti plísni pomůže jedna ingredience
Kysané zelí je skvělý zdroj vitaminu C po celou zimu. Poradíme, jak ho vyrobit doma
Dvojctihodné koláčky podle receptu Jiřiny Bohdalové: Voní máslem a povidly a vydrží dlouho vláčné
Další recepty
Tématické fráze: jednoduché recepty sedmihradské zelí kološvárské zelí recept zelí jednoduchý oběd jak se vaří zelí jak se vaří rýže recept sedmihradské zelí recepty zakysané zelí jak se vaří kapusta jednoduché obědy sedmihradské maso jednoduchy recept recept na sedmihradské zelí sedmihradský zelí jednoduché recepty z masa recepty jednoduché sedmihradske kym čim zeli oběd z rýže, masa a zelí
Suroviny: maso vepřové mleté, zelí kysané, klobása uzená, cibule, česnek, pepř, paprika sušená sladká, rýže, sádlo, smetana zakysaná
Sedmihradské zelí II - jednoduché
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/710r
36 názorů