Jednoduše smažená rýže
Recept ještě nebyl hodnocenRychlovka k obědu nebo k večeři, na kterou můžete upotřebit i zbytky z předešlého dne. Rýži orestujeme zprudka s kořením a zeleninou a nakonec k ní přidáme i kousky…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Energie | 2 322 kJ / 555 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 6,00 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 0,00 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 6,00 g |
Tuky | 40,00 g |
– nasycené | 20,00 g |
– nenasycené | 20,00 g |
–– mononenasycené | 12,00 g |
–– polynenasycené | 8,00 g |
––– omega 3 | 0,10 g |
Vláknina | 5,50 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 600 mg |
Sůl | 1,50 g |
Sacharidy | 40,00 g |
– cukry | 9,00 g |
––– laktóza | 0,00 g |
Rychlovka k obědu nebo k večeři, na kterou můžete upotřebit i zbytky z předešlého dne. Rýži orestujeme zprudka s kořením a zeleninou a nakonec k ní přidáme i kousky…
Plněné bramborové knedlíky sypané cibulkou jsou tradičním pokrmem naší kuchyně. Všichni je milujeme. Je škoda, že pro jejich pracnost se na našem stole tato pochoutka…
Zbylo vám pár krajíců chleba a rodina má hlad nebo už jste chtěli starší chleba vyhodit? Nejdříve vyzkoušejte tento jednoduchý recept na křupavé placičky s česnekem a…
Na knedlíčky gyoza nemusíte chodit do nejbližšího asijského bistra, ale můžete je připravit v pohodlí domova. Původem jsou sice z Číny, ale veliké oblibě se těší v…
Jarní cibulku nakrájíme na drobné kousky a společně se zbývajícími surovinami přidáme k bramborové kaši. Vše zpracujeme a necháme 5-10 minut odpočinout. Pokud se bude…
Receptů na bramboráky jsou stovky. Každá kuchařka pokládá ten svůj za nejlepší a taky záleží na zvyku každého z nás. Přesto je dobré si občas zkusit něco nového, co vás…
Kuřecí maso nakrájíme na delší nudličky, dáme do uzavíratelné misky, přidáme 1 lžíci olivového oleje a světlou sójovou omáčku. Maso několikrát promícháme v olejové…
Nevařili jste nikdy s tarhoňou? Nejvyšší čas to napravit a tuto skvělou přílohu zařadit do jídelníčku. V tomto skvělém pokrmu tarhoňa přijme chuť hub i kuřecího masa.…
Krevety opláchneme a osušíme papírovou utěrkou, případné střívko odstraníme. Mrkev očistíme a nakrájíme na julienne nožem (nebo škrabkou), z cukety odstraníme semeník a…
Na vašem talíři nemusí být jen jídla s masem. Chcete-li přichystat velmi chutnou a přitom sytou porci zeleniny, zkuste ji se smaženou rýží. Propojení chutí a asijských…
Pórek očistíme a nakrájíme na kostičky. Brokolici rozebereme na malinké růžičky nebo posekáme na kousky. Obojí zblanšírujeme 3 minuty ve vroucí vodě, slijeme a necháme…
Křupavé smažené placky ze směsi brambor, cuket, anglické slaniny a smažené cibulky, krásně voní majoránkou a třeným česnekem. Konzumovat je můžete i zastudena a poslouží…
Dříve ne zcela tradiční suroviny si zvolna razí cestu na naše stoly. Topinambury jsou velice zajímavé z výživového hlediska a zároveň tvárné při kuchyňském zpracování.…
V míse natrháme rohlíky na menší kousky, zalijeme mlékem a necháme nasáknout.Přidáme najemno mleté maso - buď mleté doma nebo z obchodu, který máme ověřený.Přidáme podle…
Slaninu nakrájíme na proužky a vyškvaříme na pánvi. Hermelín nakrájíme na plátky. Z nastrouhaných brambor a zbytku ingrediencí zamícháme těstíčko. Na pánev s trochou…
Jednohubky s pomazánkou jsou vždy vítaným zpestřením svátečního stolu. Jsou velmi variabilní a můžeme na nich uplatnit svou fantazii. Zvláště oblíbené jsou pak ty, které…
Mleté maso důkladně promícháme a necháme nejméně 1/2 hodiny odpočinout. Pak mokrýma rukama tvarujeme kuličky a usmažíme jen krátce, aby se zatáhly. Brambory uvaříme a…
Oblíbené bramborové šišky nemusí být jen s mákem. Zde vám nabízíme slanou verzi opečených kousků, podávaných s pikantním smetanovým dipem s příchutí česneku, doplněný…
Čočka je to plnohodnotná a chutná potravina, která je stará několik tisíc let. Asi nejznámější recept z ní je čočka na kyselo. Je to jednoduché a levné jídlo, které však…
Játra s cibulkou smažená na sádle necháme vychladnout a poté natřeme na čerstvé pečivo. Na dochucení můžeme použít i anglickou slaninu nebo předsmaženou cibulku, ale…
Brambory uvaříme v osolené vodě do měkka. Než se uvaří, uděláme z másla a mouky jíšku. Tu postupně zaléváme vývarem z brambor, až vznikne hustší omáčka. Krátce ji…
Jste-li milovníci nádechu asijské kuchyně a máte doma pár potřebných surovin, tak přibrzděte u sporáku. Na jedné pánvi orestujete maso i zeleninu. S přílohou, jakou je…
Všechny přísady smícháme a necháme 10 min. odležet.Těsto by mělo hustší, mléka dejte méně a podle potřeby dolévejte. Tvoříme kuličky asi jako pingpongový míček a dáme je…
Oloupeme a pokrájíme cibuli, osmažíme ji na sádle nebo oleji. Polovinu odebereme, když je ještě bledá a druhou polovinu osmažíme dozlatova. Pokud použijeme smaženou…
Přidáno před 9 hodinami
Přidáno před 11 hodinami
Přidáno před 14 hodinami
Přidáno 13. 5. 2024 20:51
Přidáno 13. 5. 2024 17:25
Přidáno 13. 5. 2024 13:41
Vánoce britské královské rodiny: Tradičně se podává pečený krocan s bramborovou kaší a nesmí chybět ani čokoládový dort
Jak nejlépe vyčistit nerezový dřez? Stačí soda, citron, ocet nebo obyčejná mouka!
Lanýžový olej fantasticky dochutí rizoto i míchaná vajíčka. A stačí ho jen pár kapek!