Rychlá kefírová bublanina se švestkami
Recept ještě nebyl hodnocenVejce vyšleháme s cukrem a olejem do pěny, pak vmícháme mouku s kypřícím práškem a zředíme kefírem.Nalijeme na vymazaný a vysypaný plech a poklademe nakrájenými a…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Vejce vyšleháme s cukrem a olejem do pěny, pak vmícháme mouku s kypřícím práškem a zředíme kefírem.Nalijeme na vymazaný a vysypaný plech a poklademe nakrájenými a…
Jablka oloupeme, pokrájíme na malé kousky a na lžíci másla je podusíme. Podle chuti osladíme, můžeme přidat lžičku skořice, ořechy a necháme trochu zchladnout.Placky…
Zmiešame všetky suroviny na hladké cesto. V lievancovej panvici pečieme malé lievance. Podávame spolu s čerstvým ovocím alebo plníme lekvárom alebo džemom ako obvykle.
Máte rádi pečená rajčata, ale ta přesušená kupovaná nechcete ani vidět? Máme pro vás jednoduchý recept, podle kterého si snadno připravíte lahodná rajčata sami doma.…
Suroviny na sušenky smíchejte ve velké míse na soudržnější drobenku (nebojte se, že nevypadá jako těsto a odolejte pokušení přidat do ní vajíčko). Drobenku rozválejte…
Základom ázijskej kuchyne je mať všetky suroviny vopred pripravené v miskách, lebo proces varenia je zvyčajne veľmi rýchly. Najskôr si teda podľa návodu pripravíme…
Thajská jídla si v naší kuchyni získávají stále větší oblibu. Mnohé suroviny je již možné běžně koupit a tak se většinou snažíme dodržovat původní recepturu. Ale stále…
Steak nakrájíme na plátky a poté na nudličky, mírně osolíme, důkladně vmasírujeme do masa kukuřičný škrob a necháme 10 minut odležet.Do rozpálené hluboké pánve dáme olej…
Pořádáte dětskou oslavu a hledáte něco speciálního pro malé raubíře? Něco, co je trochu poleká, ale zároveň i rozesměje? Pak je tento recept přesně tím pravým. Do pečení…
Maso nakrájíme na tenké plátky nebo nudličky. Osolíme, opepříme a posypeme zázvorem. Stačí jen na špičku lžičky. Posypeme moukou a maso obalíme.Do pomalého hrnce dáme…
Do misky dáme všechny ingredience na omáčku a prošleháme metličkou. Když se vše spojí, necháme stranou. Uděláme hnízda (nudle jsou křupavé, smažené, kdo je nechce, může…
V míse smícháme máslo a oba druhy cukru. Dále přidáme vejce a vanilkový cukr, mouku, kakao, prášek do pečiva a sůl. Smícháme a ještě přidáme čokoládu. Pečeme malé…
Prorostlá krkovička je po upečení krásně šťavnatá, proto se výborně hodí na gril - zvláště, když ji na několik dní naložíme do marinády. Můžeme připravit třeba tuto,…
Řepu a jablko nakrájíme na kousky, cibuli na proužky.Zálivku připravíme ze všech surovin a metličkou ji ušleháme do hustší konzistence. Dochutíme dle své chuti.Sezam…
Vůně másla a skořice přivábí do kuchyně snad všechny, co milují sladké. Skořicové šneky z našeho receptu budete jistě péct často. Z plátu kynutého těsta plněného sladkým…
Cítíte tu sladkou vůni švestek, máku a vařených brambor? Že vám to připomíná dětství u babičky na chalupě? Tak neváhejte a připravte si i vy doma tyto skvělé bramborové…
Vejce vyšleháme s cukrem do pěny. V menším rendlíku rozpustíme máslo s čokoládou. Vychladlé přišleháme do vyšlehaných vajec.Přidáme mouku, kypřící prášek a kakao.…
Datle dáme do misky a zalijeme vařící vodou. Necháme je asi 20 minut v klidu. Pak je i se zbylou tekutinou přemístíme do mixéru, přidáme máslo a cukr a rozmixujeme. Po…
Datle dáme do misky a zalijeme vařící vodou. Necháme je asi 20 minut v klidu. Pak je i se zbylou tekutinou přemístíme do mixéru, přidáme máslo a cukr a rozmixujeme. Po…
Moučníky s ovocem patří mezi nejoblíbenější. Tento koláč navíc patří mezi velmi jednoduché na přípravu a zvládne ho i naprostý začátečník. Kombinace švestek a sladké…
Připravte si základní barbecue omáčku - všechny přísady dejte do rendlíku a při vyšší teplotě uveďte do varu. Pak snižte teplotu a nechte mírně vařit, až omáčka ztmavne,…
Smícháním vypracujeme hladké těsto z uvedených surovin a zabalené do fólie ho necháme odležet v chladu.Připravíme meruňkovou náplň: Vypeckované meruňky nakrájíme na…
Přidáno před 1 hodinou
Přidáno před 23 hodinami
Přidáno 16. 5. 2024 08:51
Přidáno 15. 5. 2024 21:05
Přidáno 15. 5. 2024 07:48
Přidáno 14. 5. 2024 12:27
Českem s chutí: Slovácko sa nesúdí! Dejte si lokše, šumajstr a fazulnicu
Jak na dokonalý buřtguláš? Chuť vylepší vývar nebo trocha rajského protlaku, záleží ale i na správném množství cibule
Skromná kuchyně: 5 tipů, jak využít strouhanku ze starého pečiva. Hodí se na knedlíky a těstoviny, do sekané i štrúdlu