Tvarohové noky s barevným zelím
Recept ještě nebyl hodnocenTvaroh ochutíme solí a pepřem, přidáme vejce a podle potřeby krupici. Noky tvarujeme lžičkou a vkládáme je do vroucí zlehka osolené vody. Krátce provaříme (než noky…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Tvaroh ochutíme solí a pepřem, přidáme vejce a podle potřeby krupici. Noky tvarujeme lžičkou a vkládáme je do vroucí zlehka osolené vody. Krátce provaříme (než noky…
Základní vývar je stejný – do studené vody vložíme králičí směs masa, veškeré koření (nejlépe vložené do uzavřeného sítka jako na čaj nebo do nějakého pytlíčku ) a…
Na pánvi s trochou oleje orestujeme cibuli, rozvoníme houby (nenamáčím je), přidáme směs koření, chviličku rozvoníme.Přidáme maso a necháme zatáhnout, pokapeme sojovkou,…
Očistíme zeleninu a nakrájíme na menší kousky.Na másle podusíme cibuli, přidáme zeleninu, koření, po 10 minutách sůl a necháme asi 20-30 minut dusit.Poté rozmixujeme,…
Směs na sekanou zalijeme 2 dcl vroucí vody, promícháme a necháme odpočinout. Mezitím nasekáme maso na malinké kousky (lze i umlít).Okořeníme, vsypeme houby (bez namáčení…
Namočené houby krátce povaříme a scedíme. Na másle zpěníme nadrobno nakrájenou cibuli s nasekaným česnekem. Přidáme houby, osolíme, opepříme, přidáme k nim trošku…
Do mísy rozdrobíme droždí a promícháme s cukrem, až se droždí rozpustí, přilijeme vlahé mléko s rozkvedlaným žloutkem a vajíčkem. Přidáme rozpuštěné máslo, sůl, pepř a…
Cmunda: Z jemně nastrouhaných syrových brambor slijeme přebytečnou vodu. Přidáme utřený česnek, sůl, majoránku, mouku a vejce a vymícháme těsto. Na rozpáleném…
Rybími kotouči v dávkování dle našeho receptu se dostatečně zasytí celá čtyřčlenná rodina. Nejste-li příznivci houbových specialit, potom zkuste jiný druh omáčky místo…
Nejdřív si namočíme houby horkou vodou (ale můžeme použít i nenamočené), oloupeme česnek a maso si nakrájíme na plátky. Plátky vepřového (měla jsem krkovici) naklepeme,…
Cibuli nakrájíme na drobno, mrkev na kolečka nebo nudličky, květák rozebereme na růžičky, brambory oloupeme a nakrájíme na kostky, kopr posekáme, česnek prolisujeme a…
Sušené houby v ruce trochu nalámeme na menší kousky a na chvíli namočíme do vody.Oškrábané brambory nakrájíme, dáme do hrnce s vodou, přidáme houby, hrst krupek, sůl,…
Brambory oloupeme a nakrájíme na čtvrtky. Rozpustíme máslo a opečeme nakrájenou slaninu. Přidáme drobně nakrájenou cibuli a necháme zesklovatět.Přidáme brambory, koření…
Cibuli, česnek, slaninu a houby nakrájíme a sušené scedíme. Slaninu opečeme (podle tučnosti kápneme trochu oleje) a přidáme cibuli, kmín a po chvíli i česnek.Do…
Pokud budeme používat sušené houby, nejprve je namočíme do teplé vody a krátce povaříme. Můžeme použít i čerstvé žampiony, které očistíme a nakrájíme na plátky, nebo…
Houby zalijeme horkou vodou a necháme odstát.Nakrájíme pečivo na kostičky a zalijeme mlékem smíchaným se žloutky a solí. Přidáme koření.Cibuli nakrájíme na kostičky,…
Předem namočíme sušené houby ve vodě.Na másle orestujeme do hněda nadrobno nakrájenou cibuli se slaninou, přidáme nasekaný česnek, vymačkané houby, zalijeme mlékem a za…
Houby dopředu namočíme aspoň na 2 hodiny.Květák rozebereme na růžičky a opláchneme, brambory oloupeme a pokrájíme na kostky, cibuli na kostičky, očištěnou mrkev na…
Sušené houby předem namočíme. Cibuli a česnek oloupeme, cibuli nakrájíme na čtvrtky.Řapíkatý celer a pórek nakrájíme na větší kousky, česnek nekrájíme.Brambory…
Snad žádné jídlo nebylo s šumavskými Vánocemi spjato tak jako kuba. Tradičně se připravuje z krupek a hřibů modráků, které pokrmu dávají charakteristickou tmavou barvu.…
Na rozpuštěném másle osmažíme dorůžova hrubě nastrouhaný celer s mrkví.Po osmažení přidáme rozvonět jemně nasekaný nebo nastrouhaný česnek, drcený kmín a houby, které v…
Jemné jehněčí maso prošpikované česnekem a slaninou pomalu upečeme spolu s rozmarýnem. Jako příloha k výbornému masu poslouží pohankový kuba s výraznou chutí hub,…
Přidáno před 4 hodinami
Přidáno 14. 5. 2024 12:27
Přidáno 14. 5. 2024 10:19
Přidáno 14. 5. 2024 08:01
Přidáno 13. 5. 2024 20:51
Přidáno 13. 5. 2024 17:25
Řídká kaše bryja, prastaré jídlo Slovanů i Keltů, je vynikající s hruškami a s jablky. Vylepšíme ji smetanou nebo oříšky
Retro okénko: Sifon, cibulák a umakart. Takhle vypadaly kuchyně v 80. letech
Jednoduchá valentýnská srdíčka podle Besky z MasterChefa: Moučník z listového těsta zvládnou i začátečníci