Kdoulový džem
Recept ještě nebyl hodnocenKdoule jsou poměrně netradičním ovocem, jsou ale velmi zdravé. Uvařte z nich výborný džem ovoněný skořicí a hřebíčkem, který bude skvělý na krajíčku čerstvého chleba s…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Energie | 277 kJ / 66 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 0,40 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 0,00 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 0,40 g |
Tuky | 0,10 g |
– nasycené | 0,00 g |
– nenasycené | 0,10 g |
–– mononenasycené | 0,00 g |
–– polynenasycené | 0,10 g |
––– omega 3 | 0,00 g |
Vláknina | 1,90 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 3 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 15,00 g |
– cukry | 10,00 g |
––– laktóza | 0,00 g |
Kdoule jsou poměrně netradičním ovocem, jsou ale velmi zdravé. Uvařte z nich výborný džem ovoněný skořicí a hřebíčkem, který bude skvělý na krajíčku čerstvého chleba s…
Kdoule omyjeme, očistíme je nejlépe pomocí kartáčku. Nakrájíme na čtvrtky, oloupeme a zbavíme jádřinců. Dužinu nakrájíme na menší kousky a použijeme na kompot.Slupky…
Zpěnit na 4 lžících oleje cibuli, až je měkká. Přidat hovězí maso, osolit, opepřit a opéci do hněda ze všech stran. Podlít vínem a vývarem a dusit asi dvě hodiny. Podle…
Jablka omyjeme, oloupeme, rozčvrtíme, odstraníme jádřince, nastrouháme na hrubším struhadle a vymačkáme šťávu. Kdoule omyjeme, oloupeme, rozčtvrtíme, vypeckujeme a…
Z dúl odstránime papierovou utierkou chĺpky, ošúpeme, prekrojíme na štvrťky, odstránime jadrinec a pokrájame na menšie kúsky. Dávame ich hneď do vody s pridaním octu,…
Všetky prísady na cesto zmiesime a cesto rozložíme do vymastenej koláčovej formy tak, že urobíme zvýšený okraj.Duly rozrežeme, vykrojíme jaderník a narežeme na tenšie…
Z bílků, soli a 5 dkg cukru ušleháme tvrdou pěnu. Dáme vařit do široké nádoby asi 1/3 mléka. Když se mléko mírně vaří, z pěny vykrajujeme malou lžičkou noky, které…
Víno, vodu a koření povaříme asi 15 min. Mezitím oloupat kdoule (vypeckovat švestky), a vybrat z vařící vody veškeré koření. Nakrájené kdoule (švestky) vhodit do vařící…
Duly papierovou utierkou zbavíme chĺpkov, očistíme od šupy (prípadne aj so šupou - kto ako chce, beztak budeme mixovať), pokrájame a nakrájané dáme variť do vody. Varíme…
Do větší mísy nasypeme mouku, přidáme změklé máslo nebo Heru a uděláme drobenku. Do ní přidáme cukr, prášek do pečiva, vejce, špetku soli, smetanu a uhněteme hladké…
Naše babičky kdoule dobře znaly, v současné době jsou spíš vzácností. Avšak kompot nebo marmeláda jsou z nich vynikající. Voní po vanilce a citrusech. S kořením a…
Přidáno před 2 hodinami
Přidáno před 15 hodinami
Přidáno před 16 hodinami
Přidáno před 17 hodinami
Přidáno před 23 hodinami
Přidáno 27. 4. 2024 09:12
Kávovníčky z křehkého těsta: Káva se ukrývá v křehkém těstě i v lahodné polevě a cukroví chutná jako šálek dobrého espresa
Proslulý italský restauratér šokoval, když pochválil pizzu Havaj s ananasem. Znesvětil jsi národní tradici, rozčilovali se někteří
Tousty, jak je máme rádi