Cuketové placky
Recept ještě nebyl hodnocenCuketu umyjeme, odkrojíme konce a nastrúhame ju na jemnom struhadle do misy. Pridáme vajce, koreniny, premiešame a zahustíme múkou. Do rozpáleného oleja vkladáme…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Cuketu umyjeme, odkrojíme konce a nastrúhame ju na jemnom struhadle do misy. Pridáme vajce, koreniny, premiešame a zahustíme múkou. Do rozpáleného oleja vkladáme…
Brambory uvaříme ve slupce do poloměkka, necháme vychladnout a nakrájíme na silnější plátky. Houby si namočíme do vývaru, nebo jen vody a cca 10 minut povaříme…
Cibuli, česnek a celer oloupejte a očistěte. Cibuli nakrájejte nahrubo, celer na kostky a česnek na plátky.Ve větším hrnci rozpalte máslo a pozvolna orestujte cibuli,…
Křidélka očistíme, omyjeme a osušíme papírovou utěrkou. Pokrájíme je v kloubu na jednotlivé dílky (lépe se to pak okrajuje a okusuje), špičky křidélek můžeme přidat do…
Toto pečené kuře má díky kořenící směsi adžika výraznou chuť. Naplníme ho připravenou směsí a upečeme. Kombinace medvědího česneku a hříbků je netradiční a jistě si ji…
Tyto kuličky jsou výborný tip na pohoštění. Můžeme přidat šunku, slaninku, tvrdý sýr, nasekanou petrželku, nebo kousek pórku. Jsou skvělé jako pohoštění k vínu, nebo…
Plátky veky potřeme taveným sýrem, posypeme jemně kořením Adžika a dáme na sebe ( 2 ). Z vajec, mouky, mléka a strouhaného sýra uděláme řidší těstíčko, osolíme a…
Syrové oškrábané brambory nakrájíme na plátky, cibuli na půlkolečka a pokud máme tofu, nakrájíme ho na malé kostičky. Do pekáče dáme první vrstvu brambor, osolíme,…
Kuřecí paličky jsem mírně posolila a popepřila. Dala do misky a zalila mlékem tak, aby paličky byly celé ponořené a nechala v lednici do druhého dne. Na druhý den jsem…
Sojové maso okořeníme vegetou a povaříme 15 minutek. Vymačkáme přebytečnou vodu. Do kastrolu si dáme máslo, na něj nadrobno nakrájenou cibulku a cca 5 stroužku česneku …
Dáme si vařit 1,5 litru vody, do které dáme dva stroužky česneku (nakrájet nebo prolisovat), dvě kostky bujónu a případně dosolíme, kdyby voda nebyla dost slaná. Když se…
Plátky krkovičky naložíme alespoň na 2 hodiny (nejlépe na 24 hod) spolu s nastrouhaným česnekem, cibulí, adžikou, sladkou a pálivou paprikou, steakovým kořením a sójovou…
Maso osolíme a okořeníme. Opečeme jej z obou stran na pánvi s olejem. Když je maso opečené, vyjmeme ho a uchováme v teple. Do stejné pánve vlijeme smetanu, necháme…
Těstoviny si uvaříme v osolené vodě. Po uvaření scedíme. Rajčata, papriku a žampiony si nakrájíme na menší kousky, cibulku nadrobno, a pokud dáváte olivy, je lepší je…
Cuketu a mrkev nastouháme na jemno, vodu vymačkáme. Přidáme vločky, vejce, taktéž na jemno nastrouhané sýry a prolisovaný česnek.Okořeníme adžikou, solí a pepřem. Dáme…
Špek nakrájíme na slabé nudličky, maso na silnější. Na hluboké pánvi osmahneme špek, který vyndáme z pánve a osmahneme maso, které zasypeme 2 lžícemi adžiky. Maso…
Vepřové plátky osolíme, okořeníme a dáme na dno pekáčku. Zeleninu nakrájíme na nudličky a naklademe na maso. Zalijeme naloženými kapiemi i s lákem. Podlijeme cca 1…
Plátky osolíme, opepříme, okořeníme adžikou, vložíme do PH, přidáme drobně pokrájenou cibuli a plátky česneku, rajský protlak, podlijeme vínem a 100 ml vývaru. Zapneme…
Čtvrtky z vnitřní strany na kost vypreparujeme(viz. foto), plec nakrájíme na dvoucm plátky a naklepeme.Papriky rozčtvrtíme a vyčistíme.Maso vložíme do přiměřené misky,…
Kuskus zakápneme trochou oleje, přidáme kousek másla, osolíme, opepříme, zalijeme vroucí vodou a necháme nabobtnat. Brokolici rozebereme na malé růžičky a krátce…
Nakrájíme do pekáče kořenovou zeleninu na kostičky nebo kolečka, na to položíme krůtí stehna a posypeme adžikou, steakovým kořením, pepřem, solí, paprikou a kmínem.…
Z každého kuřecího prsa uděláme dva plátky, které osolíme a okořeníme. V hlubší pánvi zahřejeme olej s máslem a plátky lehce poprášené moukou opečeme z obou stran.Maso…
Kuřecí prsa rozřízneme na půl (ze 3 prsíček uděláme 6 roládek). Lehce naklepeme rukou, okořeníme kořením, lehce osolíme, opepříme a necháme chvíli uležet.Na každý…
Plátky masa naklepeme, po okrajích nařízneme a po obou stranách hustě vetřeme koření Adžika. V uzavíratelné nádobě proložíme kefírem a necháme nejlépe do druhého dne…
Přidáno před 3 hodinami
Přidáno před 17 hodinami
Přidáno 17. 5. 2024 14:21
Přidáno 17. 5. 2024 10:55
Přidáno 17. 5. 2024 08:53
Přidáno 17. 5. 2024 07:49
Naučte se bezchybný máslový krém: Rady, jak vánoční cukroví dovést k dokonalosti
Polský okurkový salát mizeria voní koprem a v létě báječně osvěží. Smetana a citron dodají jemnou a lehce nakyslou chuť
Litina aneb Kynutý bramborák na plech: Připomíná velikonoční nádivku, jeho chuť pozvednou škvarky nebo slanina v těstě