Hrachová kaše od Jitky
Recept ještě nebyl hodnocenPři přípravě této hrachové kaše si usnadníme práci použitím sušené smažené cibulky. Kaše je chutná a sytá, nejlépe jí doplníme uzeným masem, párkem, nebo dobrou klobásou…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Při přípravě této hrachové kaše si usnadníme práci použitím sušené smažené cibulky. Kaše je chutná a sytá, nejlépe jí doplníme uzeným masem, párkem, nebo dobrou klobásou…
Oblíbenou klasiku české kuchyně připravujeme každý trochu jinak. Buřtguláš podle tohoto receptu je díky pivu, spoustě koření a česneku plný chutí. Navíc do něj přidáme…
Plátky krkovičky mírně naklepeme, osolíme a potřeme grilovacim kořením. Do pekáčku dáme na dno trochu vody, vložíme krkovičku, na ni na měsíčky nakrájenou cibuli a na…
Z mouky a vody vypracujeme těsto, necháme v míse s teplou vodou minimálně 1 hodinu uležet.Připravíme velkou nádobu, na ni cedník a do nálevky asi 2 litry teplé vody. Z…
Krkovice je oblíbená pro svoji chutnost. Odpouštíme ji i to, že je prorostlejší tukem, protože díky němu opravdu skvěle přijímá chutě koření a přísad. Přesně jako v…
Omytá stehna necháme okapat, mezitím si nakrájíme očištěné žampiony a papriku na plátky a naskládáme do pekáčku. Okapaná stehna si ze spodní strany osolíme, posypeme…
Na trošce olivového oleje zpěníme nakrájenou cibuli, přidáme hlívu, kterou jsme si také nakrájeli na kousky, osmahneme a pod pokličkou dusíme za občasného podlévání…
Hlíva je jednou z mnoha oblíbených hub. Její variabilnost nám přináší nespočet možností, jak ji připravit. Jedním z nich je také hlíva na paprice. Ano, jako kuře na…
Kotlety naklepeme, mírně osolíme a okořeníme gyrosem.Položíme na dno zapékací misky, kterou jsme lehce potřeli olejem.Půlku cibule nakrájíme na kostičky, na pánvi s…
Cibuli a česnek nasekáme nadrobno, lilek a ředkvičky na kousky. Na zvoleném tuku zpěníme cibuli a česnek. Přidáme rozvonět i kmín. Vsypeme lilek a ředkvičky, osolíme a…
Maso nakrájíme na nudličky, mírně osolíme a promícháme s houbovým kořením (použila jsem zn. Avocado) a sójovou omáčkou. V pánvi rozpálíme olej a maso na něm ze všech…
Maso nakrájíme (libovolně na kostičky nebo na plátky ) osolíme a osmahneme na pánvi . Dáme stranou . V jiné pánvi na másle osmahneme šalotku , přidáme houby a dusíme do…
Na oleji s máslem (1:1) zpěníme drobně nakrájenou cibuli, vsypeme suchou rýži a osmažíme ji, až budou zrnka průsvitná. Přilijeme bílé víno a mícháme, dokud se neodpaří.…
Vepřovou plec nakrájíme na kostky (5cm),cibuli nakrájíme na větší kostky,česnek pokrájíme nahrubo. Vodu (třeba v konvici) si uvedeme do varu. V kastrolu si rozehřejeme…
Plátky kotletky naklepeme, osolíme a opepříme, nakrájíme na tenké nudličky a hodně obalíme v hladké mouce.V pekáčku rozehřejeme olej, přidáme na půl kolečka nakrájenou…
Na oleji necháme zesklovatět drobně nakrájenou cibuli. Přidáme očištěné, omyté a na kousky nakrájené houby a zalijeme 1 litrem vroucí vody. Přidáme bobkový list, nové…
Gnocchi jako polotovar nám výrazně šetří čas v kuchyni. Přidáním různých ingrediencí vykouzlíme za malou chvíli chutný oběd nebo večeři. Tento pokrm zvládne hravě i…
Nejprve naložíme maso. Ve hmoždíři si rozdrtíme sečuánský pepř, pár kuliček barevného pepře, tymián a rozmarýn. Zalijeme trošku olejem a touto směsí potřeme celou…
V osolené vodě uvaříme fleky. Na pánvi na oleji osmahneme dozlatova cibuli a přidáme mleté maso, které necháme zatáhnout, osolíme, opepříme, přidáme houbové koření …
Žampiónům vylomíme třeně, klobouky oloupeme, zevnitř posolíme a do každého klobouku dáme kousíček másla. Třeně a malé žampiony nakrájíme na malé kousky a dáme na sádlo…
Na trošce olivového oleje a kousku másla zpěníme nakrájenou cibuli, přidáme na drobno nakrájenou hlívu, houbové koření, pepř, kmín a sůl. Za občasného podlévání dusíme…
Na zpěněné cibuli orestujeme nadrobno nakrájenou hlívu, přidáme houbové koření, sůl, cibulku s natí a pod pokličku dusíme asi 10 minut. Potom necháme vysmahnout, přidáme…
Nakrájíme žampiony na čtvrtky, slaninu na drobnější kostičky, cibuli nahrubo. Sýr nastrouháme najemno. Bazalku nakrájíme nadrobno.Dáme vařit vodu na těstoviny podle…
Připravte škrobovou vodu: Po vymytí mouky nechte škrobovou vodu několik hodin nebo přes noc odpočívat, škrob se usadí na dně nádoby. Jakmile se usadí, opatrně slijte…
Přidáno před 1 hodinou
Přidáno před 23 hodinami
Přidáno 16. 5. 2024 08:51
Přidáno 15. 5. 2024 21:05
Přidáno 15. 5. 2024 07:48
Přidáno 14. 5. 2024 12:27
Retro okénko: Mražený dezert Vienetta býval sladkou tečkou rodinných oslav. Připravíme jej ale i doma, a to celkem snadno
Jak na originální maďarské langoše? Recept je snadný, jen je potřeba těsto před smažením správně vytvarovat
Jak na dokonalé kedlubnové zelí? Chutná skoro jako to klasické, jen je jemnější a využít do něj můžete i nať kedlubny