Domácí párky
Recept ještě nebyl hodnocenMaso očistíme a omyjeme.Nakrájíme na kostky, promícháme se solí a natlačíme do kameninové nádoby tak, aby vzduch neměl k masu přístup. Odložíme na dva dny do chladničky…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Maso očistíme a omyjeme.Nakrájíme na kostky, promícháme se solí a natlačíme do kameninové nádoby tak, aby vzduch neměl k masu přístup. Odložíme na dva dny do chladničky…
Všechnu zeleninu nakrájíme nadrobno. Cuketu nastrouháme na hrubém struhadle.Cibulku osmahneme na oleji, postupně přidáme česnek a papriku, za cca 5 minut ostatní…
Doma si již můžeme připravit ledacos. Od pečiva přes kysané výrobky až po šunku. Z kostek vepřové kýty, které naložíme do směsi koření, soli a cukru vytvoříme za pomoci…
V sezoně čerstvé zeleniny je velmi výhodné její přebytky zpracovat sterilací na různé pochoutky, které využijeme v zimním období, až bude zelenina nekvalitní nebo drahá.…
Okru omyjeme, osusime a decentne serizneme stopky a konecky. V mise promichame s 2 lzicemi olivoveho oleje, soli a peprem. Rozlozime na plech vylozeny pecicim papirem a…
K zabíjačkovým specialitám patří bezesporu také jitrnice. Masité části s vnitřnostmi a pečivem smícháme do kašovité hmoty, dokořeníme a pak jí plníme tenké střívko. Po…
Očištěného králíka prošpikujeme částí slaniny nakrájené na kostky slaninou a cibulí, dáme oboje i do břišní dutiny a bříško uzavřeme jehlami.(porce jen prošpikujeme)…
Kuřecí plátky osolíme, opepříme a zprudka z obou stran orestujeme na olivovém oleji (kuřecí plátky je mozné předem naložit do libovolné marinády).Cibuli nakrájíme na…
Kuřecí maso nakrájíme na jemné nudličky, přidáme teriyaki omáčku a drcený pepř, promícháme a necháme hodinku při pokojové teplotě marinovat.Mrkev, petržel, cuketu a…
Maso nakrajime na kostky, cibuli podelne nahrubo (na sestinky), mrkev a celer na vetsi kosticky, cesnek oloupeme a strouzky prepulime.Na olivovem oleji orestujeme…
Jedním z lákadel zabíjačky jsou bezesporu výborné, masité, dobře vychucené a v přírodním střívku zašpejlované jitrnice. Ty moravské mají oproti českým jednu odlišnost.…
Brambory oloupeme, omyjeme, nakrájíme na kousky a už neproplachujeme, pouze lehce osušíme. V pánvi rozpálíme olej, vhodíme brambory a opékáme je ze všech stran dozlatova…
Ve vodní lázni rozpustíme čokoládu na vaření a necháme lehce vychladnout. V robotu vyšleháme z másla a moučkového cukru lehkou nadýchanou pěnu, do které postupně…
Maso naklepeme, osolíme a lehce zakapeme citrónovou šťávou. Slabě potřeme nakládaným křenem a odložíme. V ploché misce smícháme hladkou mouku, prášek do pečiva a…
Sklizeň švestek je v plném proudu a pokud přemýšlíte, jak je využít a patříte mezi milovníky všeho pálivého, můžete z nich připravit chilli švestkovou omáčku. Pikantní…
Plátky masa nařízneme po okrajích a obalíme v mletém černém pepři. V kastrole rozehřejeme máslo a plátky masa zprudka osmahneme dohněda. Vyjmeme a uchováme v teple,…
Cibuli nakrájíme nahrubo a orestujeme na oleji, až u kraje hrnce začne lehce zlátnout.Přihodíme na kolečka nakrájenou oloupanou, dobrou klobásu, všechno koření a…
Jehněčí maso má sice svojí specifickou vůni a chuť, ale správná a poctivá příprava vám zaručí, že si na něm opravdu pochutnáte. Maso bude po upečení krásně šťavnaté,…
Troubu předehřejte na 180°C a plech vyložte pečícím papírem.Ve větší míse dobře promíchejte olej, sirup, mléko, cukr a vanilku. Přisypte mouku, prášek do pečiva, pečící…
V pánvi s vysokým dnem rozpálíme olej a osolená + opepřená líčka v ní opečeme z obou stran. Líčka vyndáme a ve výpeku zvolna opečeme kořenovou zeleninu a cibuli. Přidáme…
Na rozehřátý tuk dáme papriku, pepř, zázvor, nové koření, rozetřený česnek – malinko rozvoníme a promícháme na kašičku. Pak s ní potřeme maso ze všech stran. Vložíme do…
Z oleje, cibule a mouky uděláme jíšku, přisypeme papriku, zalijeme a vaříme. Přidáme pokrájené brambory, papriky na proužky, protlak, bobkový list a sůl a vaříme téměř…
Vinným listům odstraníme stopky a postupně je vkládáme do vroucí osolené vody. Když změní barvu na hnědozelenou, což trvá tak půl minutky, listy vyjmeme a necháme na…
Přidáno před 5 hodinami
Přidáno před 6 hodinami
Přidáno před 6 hodinami
Přidáno 18. 5. 2024 12:38
Přidáno 17. 5. 2024 23:12
Přidáno 17. 5. 2024 14:21
Rychlý štědrovečerní ovocný salát zvládnete připravit do 10 minut. Odlehčí jídelníček a výborně chutná
Holka u plotny radí: Jak na výborný retro ořechový dort? S pudinkovo-máslovým krémem a provoněný rumem chutná skvěle
Tajemství točené zmrzliny: Za její původ vděčíme malé nehodě na předměstí New Yorku