Králík na smetaně po staročesku
Recept ještě nebyl hodnocenKrálík na smetaně po staročesku vás nezklame, pokud hledáte nenáročný recept na výborný rodinný oběd. Maso je potřeba naložit den předem, aby zkřehlo a nasálo tu…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Energie | 417 kJ / 100 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 21,30 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 21,30 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 0,00 g |
Tuky | 1,60 g |
– nasycené | 0,59 g |
– nenasycené | 0,85 g |
–– mononenasycené | 0,44 g |
–– polynenasycené | 0,41 g |
––– omega 3 | 0,04 g |
Vláknina | 0,00 g |
Cholesterol | 52 mg |
Sodík | 46 mg |
Sůl | 0,12 g |
Sacharidy | 0,00 g |
– cukry | 0,00 g |
––– laktóza | 0,00 g |
Králík na smetaně po staročesku vás nezklame, pokud hledáte nenáročný recept na výborný rodinný oběd. Maso je potřeba naložit den předem, aby zkřehlo a nasálo tu…
Maso dám do pekáčku, na to nakrájenou zeleninu, když jí mám málo, přidám i mraženou. Chce to hodně zeleniny. Na to nakrájím cibulku nadrobno, přidám 2 Halali, zaliji…
Pokud připravujete smažené řízky nebo obalovaný květák pro celou rodinu, vystojíte u sporáku důlek. Nebo můžete zkusit naši efektivnější přípravu - předsmažení a…
Králičí maso je jemné a dietní. Má téměř všestranné možnosti kuchyňské úpravy. Béřovický králík je naložený do marinády a pak upečený. Je to na našich stránkách velmi…
Výroba domácí šunky není nic složitého, obzvlášť pokud máme šunkovar. Připravíme ji z jemného králičího masa a ochutíme medem a naloženým zeleným pepřem, který šunce…
Králičí maso vložíme do hrnce nebo tlakového hrnce s vodou. Přidáme oloupanou cibuli, nové koření, pepř, bobkové listy, stroužky oloupaného česneku, rozpůlenou mrkev,…
Na troche oleja orestujeme nadrobno nakrájanú cibuľu. Zasypeme mletou paprikou, premiešame, vložíme mäso nakrájané na menšie kúsky a opäť premiešame. Osolíme, okoreníme…
Maso a česnek pomeleme. Cibuli nakrájíme nadrobno a přidáme ji spolu se všemi ostatními surovinami do mísy hnětače, pouze pepř a sůl dáváme postupně podle chuti. Sůl se…
Maso umeleme, přidáme ostatní přísady a propracujeme. Uděláme váleček. Ustřihneme pečící papír, který potřeme olejem a zabalíme do něj sekanou, pak ještě zabalíme do…
Čerstvé zelí nakrouháme, kysané překrájíme na kousky. Klobásku nakrájíme na kolečka, ostatní maso na kousky. Cibuli nasekáme na hrubé kostky. Maso obalíme v uvedené…
Králičí přední i zadní stehna jsem prošpikoval anglickou slaninou a česnekem. Posypal tymiánem a rozmarýnem. Dobře osolil a opepřil. Králíka jsem dal do pekáče. Zbytek…
Králičí hřbety vykostíme, naklepeme a zlehka poprášíme solí a pepeřem. Potřeme hořčicí, poklademe špalíčky slaniny a zavineme do závitků. Závitky zajistíme jehlou, nebo…
Cibuli nakrájíme na kolečka a česnek prolisujeme.Všechny přísady na marinádu smícháme a naporcovaného králíka do ní naložíme přes noc (klidně i déle).Další den králíka…
Na teflonové wok pánvi rozehřejeme mraženou zeleninu, přidáme natrhané kousky masa a dokonale smícháme se zeleninou.Nakonec přimícháme uvařenou rýži a opět důsledně…
Všechny ingredience dáme do kastrolku a provaříme. Směsí přelijeme naporcované kousky králíka a necháme nejlépe do druhého dne odležet a marinovat. Druhý den dáme péct…
Porce králíka dobře očistíme, odblaníme a omyjeme. Maso prošpikujeme stroužky česneku a narovnáme ho do pekáčku. Posypeme kořením na králičí maso, drceným kmínem a solí.…
1.způsob: vykostěné maso mírně naklepeme, osolíme, opepříme ,pomažeme hořčicí,položíme plátek šunky nebo salámu . Vajíčka umícháme a dovnitř vmícháme steril. hrášek,…
Králíka opláchneme a osušíme. Hlavu společně s vnitřnostmi použijeme např.na vývar, zadní nohy dáme do mrazáku na pozdější jinou dobrou úpravu. Zbytek králíka rozdělíme…
Králičí maso dáme do kastrůlku, zalijeme vodou a uvaříme do měkka. Potom maso nakrájíme na malé kousky, vývar schováme. Mrkev a jarní cibulku nakrájíme na kousky.V jiném…
Filety nakrájíme na nudličky, okořeníme, zakápneme olejem, promícháme a necháme přes noc v lednici. Ve woku rozpálíme lžíci oleje, přidáme maso a zprudka orestujeme.…
Na marinádu smícháme víno, šťávu z pomeranče, pokrájený rozmarýn a bílý pepř. Králičí filátka podle potřeby očistíme, odblaníme. Naložíme do marinády a necháme alespoň 3…
Králičí maso očistíme, omyjeme a zlehka osušíme.Maso osolíme, posypeme kmínem, proložíme bylinkami, pokapeme olejem a necháme nejlépe přes noc odležet do chladna - stačí…
Části králíka vykostíme a nakrájíme na kostičky, osolíme a promícháme, uložíme do lednice přes noc.Zatím z kostí uvaříme vývar, do kterého přidáme sůl, cibuli, bobkový…
Kousky králičího masa osolíme, opepříme dáme do uzavíratelné misky, přidáme nové koření, bobkový list a promícháme se lžící oleje. Uzavřené a dáme přes noc do chladu a…
Přidáno před 42 minutami
Přidáno před 1 hodinou
Přidáno před 11 hodinami
Přidáno před 15 hodinami
Přidáno 28. 4. 2024 08:57
Přidáno 28. 4. 2024 08:42
Slané chuťovky se škvarky: Křupavé škvarkové tyčinky nebo babiččiny škvarkové placičky jsou křehké a chutnají skvěle
Soutěžte s The ChilliDoctorem a vyhrajte dárkové sady. Nadělujte slzy v očích pod stromečkem. Darujte chilli dárky!
Jak nahradit dětem lepek v běžných potravinách? Místo strouhanky lze použít kukuřičné lupínky, omáčky zahustí zelenina