Karamelové řezy snů
Recept ještě nebyl hodnocenPokud doma máte konzervu Salka a nevíte, co s ní, upečte si vynikající karamelové řezy, o kterých se vám bude i zdát. Pod karamelovou vrstvou najdete jemný pudinkový…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Energie | 1 347 kJ / 322 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 7,50 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 7,50 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 0,00 g |
Tuky | 8,00 g |
– nasycené | 5,50 g |
– nenasycené | 2,30 g |
–– mononenasycené | 2,00 g |
–– polynenasycené | 0,30 g |
––– omega 3 | 0,05 g |
Vláknina | 0,00 g |
Cholesterol | 30 mg |
Sodík | 100 mg |
Sůl | 0,10 g |
Sacharidy | 55,00 g |
– cukry | 55,00 g |
––– laktóza | 5,00 g |
Pokud doma máte konzervu Salka a nevíte, co s ní, upečte si vynikající karamelové řezy, o kterých se vám bude i zdát. Pod karamelovou vrstvou najdete jemný pudinkový…
Ořechy a karamel, to jsou dva komponenty, které spolu tvoří dokonalé duo. Tento dort je složen z ořechového nadýchaného piškotu, který je proložen lahodnou karamelovou…
Máte rádi kokos? Pak vyzkoušejte tuto výtečnou roládu. Díky tomu, že je nepečená, vám ušetří spoustu práce. Výborné těsto ze Salka, piškotů, rumu a kakaa plněné máslovou…
Tu krémovou, smetanovou chuť známe všichni. Dnes už ruská zmrzlina koupená v obchodě není to, co bývala. Vyzkoušejme si ji tedy podle jednoduchého receptu připravit doma…
Křehké bílkové oválky plněné lahodném krémem, to jsou nepřekonatelné laskonky. Ať už si je upečete v mini verzi na Vánoce nebo je připravíte jako pohoštění ke kávě, vždy…
Mleté řízky jsou velmi oblíbené jídlo. Původně známé jako holandské, navíc obohacené kromě sýra i mrkví. Ta odlehčí a i ochutí maso. Takže mohou opadnout případné…
Ušleháme bílky se solí do pevného sněhu a nakonec zamícháme cukr. Pak postupně přidáváme jeden žloutek za druhým a naposledy lehce vařečkou vmícháme strouhané mandle…
Základ: Sušenky rozmixujeme, přidáme rozpuštěné máslo, zamícháme, dáme do dortové formy o průměru 18 cm, vyložené pečícím papírem, rozestřeme a udusáme na souvislou…
Všechny suroviny na těsto postupně smícháme, vymícháme těsto a upečeme na vymazaném a vysypaném plechu na 170 stupňů. Z mléka, pudinků a vanilkového cukru uvaříme…
V dostatečném předstihu vyndejte všechny přísady z lednice a nechte je zteplat na pokojovou teplotu.Máslo vyklopte z obalu do misky a elektrickým šlehačem ho šlehejte…
Mražené ovoce rozmixujeme, přidáme smetanu a postupně kondenzované mléko.Vyšleháme a můžeme ihned podávat nebo nechat více zamrazit.Taky můžeme dát směs do tvořítek na…
Skvělé nepečené cukroví, na které není potřeba mít doma vykrajovátka ani váleček, to jsou burisonové kuličky s karamelem. Jsou velmi oblíbené, rychlé na přípravu,…
1) Dáme vařit Salko na 1,5 hodiny!! 2) Vymastíme plech, na to dáme dortové oplatky tak, abychom pokryly celé dno. Poté děláme těsto: utřeme žloutky s cukrem, poté…
Kokosové suky jsou dodnes pouťovou atrakcí, kterou děti milují. Přitom jejich domácí výroba je tak jednoduchá! Můžete použít i různá potravinářská barviva nebo zůstat u…
Medovník je skvělý moučník. Medové pláty proložené jemným karamelovým krémem se rozplynou v puse. Jeho největší výhodou ale je, že ho lze připravit klidně až týden před…
Oreo zmrzlina/ sušenková zmrzlina Do mísy dáme žloutky, k.mléko, cukr a smetanu. V igelit.pytlíku roztlučeme 6 sušenek. Vše promícháme a dáme do mrazáku. Asi po 4…
Do mixeru dáme sušenky a mandle a rozsekáme na "strouhanku". Do tohoto základu přidáme cukr, přilijeme rozpuštěné máslo a promícháme. Vznikne nám hmota konzistence …
Pokud často mlsně přešlapujete u stánku s pralinkami a nemůžete se rozhodnout, kterou si koupit a ochutnat dřív, máme pro vás skvělý tip. Vyzkoušejte si podle tohoto…
Pokud často mlsně přešlapujete u stánku s pralinkami a nemůžete se rozhodnout, kterou si koupit a ochutnat dřív, máme pro vás skvělý tip. Vyzkoušejte si podle tohoto…
Přemýšlíte, jaké cukroví ještě udělat? Chcete něco originálního, milujete med a karamelový krém? Vyzkoušejte medovníkové kuličky. Jsou výtečné, snadné, rychle hotové,…
Ořechy opražíme na sucho na pánvi nebo v troubě na plechu, abychom se zbavili slupek (já jsem si pak ještě pomohla utěrkou a když byly malinko chladnější, tak i rukama).…
Medovník se u nás celkem rychle zabydlel. Je sice trochu náročnější na svou přípravu, ale zcela jistě za to stojí. Nejlíp chutná trochu odleželý, proto ho po sestavení…
Maso smícháme s mlékem, vejcem, solí a pepřem. Promícháme a dáme nejméně na hodinu odležet.Po odležení přimícháme sýry, mouku a petrželku. Z masové směsi tvarujeme…
Vaječný koňak se tradičně připravuje v období Vánoc, ale proč si ho nedopřát kdykoliv během roku? Recept je velmi jednoduchý, základem je pár poctivých surovin. Snadno…
Přidáno před 1 hodinou
Přidáno před 10 hodinami
Přidáno před 22 hodinami
Přidáno před 23 hodinami
Přidáno 9. 5. 2024 06:45
Přidáno 8. 5. 2024 18:11
Řídká kaše bryja, prastaré jídlo Slovanů i Keltů, je vynikající s hruškami a s jablky. Vylepšíme ji smetanou nebo oříšky
K masopustu patří škvarky a ty domácí jsou nejlepší. Stačí mít jen správné sádlo na škvaření a kostičky nepodlévat jen vodou
Nejlepší dortový korpus: Poradíme vám, jak postupovat, aby se vždycky povedl na jedničku!