Výborná buchta s jablkovým rosolem
Recept ještě nebyl hodnocenHluboký plech vymažeme tukem a vysypeme hrubou moukou. V dostatečném předstihu zapneme troubu a předehřejeme ji na cca 175-180 °C.Celá vejce ušleháme s cukrem do husté…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Energie | 265 kJ / 63 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 0,15 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 0,00 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 0,15 g |
Tuky | 0,20 g |
– nasycené | 0,07 g |
– nenasycené | 0,09 g |
–– mononenasycené | 0,01 g |
–– polynenasycené | 0,08 g |
––– omega 3 | 0,02 g |
Vláknina | 0,50 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 5 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 15,00 g |
– cukry | 13,70 g |
––– laktóza | 0,00 g |
Hluboký plech vymažeme tukem a vysypeme hrubou moukou. V dostatečném předstihu zapneme troubu a předehřejeme ji na cca 175-180 °C.Celá vejce ušleháme s cukrem do husté…
Vše, až na cukr, dáme do pekáče, podlijeme vodou, přikryjeme a dáme péct při 220°C asi 1 hodinu. Pak oheň zmírníme, stehna otočíme, přidáme cukr, je-li třeba.Pečeme…
Do preosiatej múky vmiešame pomlete orechy, soľ , jednu polievkovú lyžicu cukru a vanilkový cukor a dobre premiešajme. Pridame jablčný cider, žltka a jednu čajovú…
Jablka nastrouháme a rozvaříme s částí moštu nebo vody, ve zbytku rozmícháme pudink a přidáme do jablek spolu s mandlemi nebo ořechy a cukrem, pokud je třeba. Za stálého…
Kotlety u kosti jen lehce naklepejte a několikrát nařízněte tučný okraj. Pak kotlety osolte a na sádle zprudka z obou stran opečte. Ve výpeku osmahněte najemno…
Na lívance vymícháme těsto ze všech surovin, nakonec vmícháme i olej. Na rozehřátém oleji v lívanečníku smažíme malé lívanečky.Švestky přepůlíme, vyjmeme pecky, dáme do…
Nejdříve si připravíme těsto: brambory řádně vydrbeme kartáčkem pod vodou a dáme vařit i se slupkou doměkka. Vodu osolíme. Zatímco se nám brambory vaří a poté budou…
Zkuste začít svoje ráno zdravou šťávou z celeru a jablek. Nápoj má příjemně sladkou a osvěžují chuť. Pokud nemáme mošt domácí, koupíme ho běžně v obchodech pasterizovaný…
1. Smíchat všechny ingredience na náplň. 2. V jiné míse připravit drobenku klasickým způsobem. 3. V další míse smíchat rozpuštěné vychladlé máslo s mokrými…
Jablka oloupu, vykrojím jadřinec a pokrájím na kostky. Stejně pokrájím i meruňky. Rozpustím máslo – na něm pak orestuji jablka, meruňky a rozinky. Přidám štamprličku…
Datle nakrájejte nadrobno. V mixéru rozmixujte ořechy. K umixovaným ořechům přidejte ovesné vločky, datle, kokos, kokosový tuk a mixujte asi 30 sekund. Ke směsi…
Řepu oloupeme a nakrájíme na menší kusy.Naklíčenou rukolu odstřihneme nůžkami a přidáme k řepě.Zalijeme jablečným moštem a mixujeme do hladka.
Kuřecí stehna (uzená i syrová) opepříme, syrová osolíme (uzená solit netřeba) a potřeme marinádou z povidel, rozmíchaných s jablečným moštem. V pánvi rozehřejeme máslo a…
Strouhaná jablka, připravovaná k zavaření do sklenic (na štrudl) se nad miskou vymačkají, nacpou do sklenic ... atd. Zbylý mošt přecedíme, odvážíme nebo změříme…
V chladných a deštivých dnech, které nemusí přijít jen s podzimem a zimou, se rádi zahřejeme. K tomu nám také může posloužit lahodný jablečný punč. Černý čaj, jablečný…
Varianta č. 1 (na Moravě známý také jako "turbomošt") - alkoholický: - do hrnce dáme tolik jablečného moštu, kolik hodláme vypít - do ponorného sítka dáme hřebíček,…
Jak uložit léto na zimu? To bohužel nejde. Ale dary našich zahrádek si schovat můžeme. Třeba jablka v podobě sladkého voňavého moštu. Sterilací sice přijdeme o…
Krůtí prso omyjeme, odblaníme a z obou strach naolejujeme. Okořeníme z obou stran Merkenem (je mi jasné, že nebudete shánět chilské koření, nahraďte jakýmkoliv…
Sušené ovoce zalijeme v kastrůlku vodou. Lepší varianta, kterou jsem vyzkoušela, je použít Lažanský jablečný mošt, ovoce tím dostane úplně jinou chuť. Povaříme ovoce do…
Na troche oleja orestujeme nakrájanú cibuľu a cesnak. Pridáme na plátky narezané šampiňóny a dusíme 5 minút.Pridáme ryžu, zalejeme vývarom, osolíme, okoreníme a dusíme,…
Hrušky přepůlíme, vykrojíme jádřinec a oloupeme. Do širšího kastrolu nalijeme mošt, víno, přidáme med a koření a vše přivedeme k varu.Do vařícího nálevu přidáme půlky…
Červenou řepu vyložíme na pečící papír a pečeme v troubě při 200°C 1,5 hodiny. Poté ji oloupeme, nakrájíme na plátky, dáme do kastrůlku na máslo, osolíme, opepříme a…
Smoštovaná jablka z moštárny : Mošt PASTERIZUJEME - zahříváme po částech v hrnci na 75-80°c (zavařovací teploměr přímo do moštu) a horký plníme do sklenic, nebo…
Ze všech surovin na palačinky mimo kakaa připravíme těsto. Vše dobře prošleháme, těsto musí být trochu hustší než na klasické palačinky, aby se nám moc neroztékalo. Asi…
Přidáno před 7 hodinami
Přidáno před 13 hodinami
Přidáno před 14 hodinami
Přidáno 4. 5. 2024 17:16
Přidáno 4. 5. 2024 10:40
Přidáno 4. 5. 2024 08:12
Staročeská specialita hunc: Tradiční skromné jídlo z brambor a krup voní česnekem i majoránkou a snadno se připravuje
Gougères aneb sýrové jednohubky z odpalovaného těsta. Pečou se jako věnečky a chutnají famózně
Jídelní rozmary slavných: Fotbalista Lionel Messi miluje milánský řízek od maminky, přelitý rajčatovou omáčkou a zapečený se sýrem