Silná slepičí polévka s Magdalenčinými nočky
Recept ještě nebyl hodnocenSlepici dáme vařit s cibulí a kořením do studené vody. Vaříme tak dlouho, až je maso měkké. Potom ho z polévky vyndáme, obereme, nakrájíme a spolu s nakrájenou koř.…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Slepici dáme vařit s cibulí a kořením do studené vody. Vaříme tak dlouho, až je maso měkké. Potom ho z polévky vyndáme, obereme, nakrájíme a spolu s nakrájenou koř.…
Čočku uvaříme podle návodu v osolené vodě. Odebereme polovinu čočky a zbytek rozmixujeme tyčovým mixérem společně s vodou z čočky (což polévku zahustí). Odebranou čočku…
Není to vlastně žádný recept, spíš rada, jak uchovat na zimu bylinky ze zahrádky, které pak používáme do polévek.Zmrazíme je - nejlépe se vyklopí z obyčejného obalu z…
Kořenící směsi jsou velmi individuální záležitost, neboť každému chutná něco jiného. Někdo se spokojí s kupovaným kořením, někdo si svou příchuť pracně a dlouho testuje…
Cukety jsou natolik přizpůsobivé v kuchyňské úpravě, že jimi lze nahradit i nedostatek okurek k nakládaní. Dobře vychuceným nálevem lze cukety vyladit takřka k…
Dopredu namočenú fazuľu uvaríme skoro do mäkka, pridáme na kocky nakrájané zemiaky, na kolieska nakrájanú mrkvu a varíme, kým nie sú zemiaky mäkké. Osolíme, okoreníme.…
Základem pro recept je zajistit si už v sezóně dostatek bylin a nakrájené je ve stínu dobře usušit. Každý ví, která bylinka mu voní nejvíc, kterou používá častěji a…
Tuto polévku připravujeme tehdy, když vaříme k jídlu brambory jako přílohu. K bramborám přidáme o trochu víc vody než obvykle a podle běžných zvyklostí ji osolíme,…
Z umyté natě odřízneme ty nejhrubší konce a natrháme ji do mixéru. Já jsem měla mladou nať, tak jsem ji dala celou.Přidáme všechny zbývající suroviny a rozmixujeme…
Na oleji orestujeme nadrobno narezanú cibuľu.Pridáme na kocky nakrájané zemiaky, zalejeme dostatočným množstvom vody, osolíme a povaríme domäkka. Potom polievku…
Cícer namočíme na niekoľko hodín a uvaríme.Pokrájanú cibuľu speníme na oleji, pridáme posekaný cesnak, pokrájanú mrkvu, podlejeme vodou a dusíme.Osolíme, pokvapkáme…
Na oleji orestujeme na mesiačiky narezanú cibuľu, na kocky narezaný baklažán a na plátky nakrájané šampiňóny. Zakryjeme pokrývkou a na slabom ohni 10 min dusíme. …
Vývar z uzeného kolene scedíme do jiného hrnce, kam přidáme i zbylé obrané a pokrájené maso. Přidáme pokrájenou očištěnou mrkev, celer a brambory. Zeleninu dáme dle své…
Domácí zeleninová polévková směs v soli je úžasná specialita. Každá polévka je s ní plná chuti. Není potřeba dlouhé vaření, zelenina předá svou chuť prostřednictvím tuku…
Chtěli byste léto prožít zdravěji? Rádi byste setřásli pár nadbytečných kil usazených na bocích? Žádný problém! S tímto labužnickým salátem, který skvěle zasytí, se vám…
Do vyššího hrnce dáme sádlo, lehce ohřejeme a vložíme na kostky nakrájenou cibuli, necháme jí zesklovatět, přidáme 3 stroužky česneku nakrájeného na plátky, na větší…
Umyté brambory upečeme,ještě teplé podélně rozkrojíme.Prostředky brambor vydlabeme do mísy na máslo,nadrobno nakrájenou cibulku,salám,nať a osolíme.Vše smícháme a…
Veškerou očištěnou zeleninu pomeleme na masovém strojku. Pomletou směs důkladně ve velké míse promícháme se solí a dáme na 24 hodin do chladna uležet.Pak směs plníme do…
Očistené zemiaky pokrájame na menšie kúsky, zalejeme vodou, len aby boli prikryté, osolíme, okoreníme čiernym korením a varíme spolu s bobkovým listom a vňaťou.K…
Brambory oloupeme a nakrájíme na kostky. Petržel, celer, mrkev a ředkvičky očistíme a nakrájíme na kousky. Vše dáme do hlubokého hrnce, přidáme oloupaný česnek, sůl,…
Vývar uvedeme do varu a postupně přisypáváme kukuřičnou krupici, stále mícháme asi 15-20min. do zhoustnutí. Přidáme máslo, postupně mléko, ušlehaná vejce a vše 5 min.…
Nejprve si uděláme v misce těstíčko z vajec, česneku, smetany a bylinek, osolíme a dáme tolik mouky, abychom měli těstíčko tak akorát, rozšleháme ho a necháme odpočinout…
Na másle osmahneme krupici dorůžova, zalijeme vodou a přivedeme k varu.Přihodíme krájenou mrkev a petržel, po chvilce zbytek ostatní nakrájené zeleniny. Osolíme,…
Hrách, čočku a celzrnnou rýži společně přes noc namočíme. Zvlášť namočíme i pohanku a opět zvlášť sušené houby. Cibuli nakrájíme nadrobno a zpěníme ji na rozpáleném…
Přidáno před 15 hodinami
Přidáno před 15 hodinami
Přidáno 15. 5. 2024 21:05
Přidáno 15. 5. 2024 07:48
Přidáno 14. 5. 2024 12:27
Přidáno 14. 5. 2024 10:19
MasterChef Česko se na podzim vrátí na obrazovky. Co přinese nová řada oblíbené kulinářské reality show?
Buchty po ránu: Noblesní medová bábovka Josefa Maršálka je vláčná díky jablkům, voní karamelem a její chuť je nadpozemská
Trochu jiná šunka: Hovězí bresaola má temně rudou barvu a vynikající chuť. Nejlepší je s lístky rukoly a hoblinkami parmazánu