Šmakounovy pralinky
Recept ještě nebyl hodnocenPiškoty rozemeleme najemno, promícháme s Krémem, přikryjeme a necháme 1 hodinu odpočinout. Poté vytvarujeme kuličky, přikryjeme a necháme alespoň na 3-4 hodiny vychladit…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Piškoty rozemeleme najemno, promícháme s Krémem, přikryjeme a necháme 1 hodinu odpočinout. Poté vytvarujeme kuličky, přikryjeme a necháme alespoň na 3-4 hodiny vychladit…
Smícháme strouhanku, cukr, ořechy a vločky a na plechu s pečícím papírem je v troubě vyhřáté na 180°C upečeme do zlatova (cca 8 min). Zhruba v polovině pečení promícháme…
Heru nakrájíme na malé kousky a necháme při pokojové teplotě změknout. Přidáme cukr a vyšleháme do pěny. Za stálého šlehání přidáváme žloutky a nakonec přidáme prosátou…
Všechny suroviny na těsto zpracujeme a necháme těsto odpočinout v chladu do druhého dne.Těsto vyválíme a vykrájíme kolečka. Upečeme v předem vyhřáté troubě asi 5 minut…
Den předem připravíme suroviny na krém. Do malého kastrůlku vlijeme smetanu a přidáme nalámanou čokoládu. Vše opatrně zahříváme za stálého míchání, dokud se čokoláda…
Těstoviny uvaříme v osolené vodě dle návodu.Kuřecí prsa nakrájíme na malé kousky, osolíme, opepříme a restujeme na troše oleje cca 8 minut do zlatova.Nadrobno nasekáme…
Do pekárne vložíme ingrediencie na cesto v uvedenom poradí a zapneme program Sprint (pekáreň ETA).Po zapípaní vložíme na štvrťky pokrájané sušené slivky a na polovice…
Nasládlá vůně hrušek a skořice linoucí se po domě láká k zasednutí do křesla se šálkem dobrého čaje, kusu koláče a knihou. I takhle může vypadat pozdní podzimní…
Nasládlá vůně hrušek a skořice linoucí se po domě láká k zasednutí do křesla se šálkem dobrého čaje, kusu koláče a knihou. I takhle může vypadat pozdní podzimní…
Tyto malé roztomilé ježky připravíte z jednoduchého máslového těsta, oříšků, čokoládové polevy a kokosu. Při přípravě vám jistě budou rádi asistovat i děti, které mohou…
Vanilkové rohlíčky patří mezi cukroví, které o Vánoce nesmí chybět. V tomto receptu přidáme do těsta opražené lískové oříšky. Křehké rohlíčky ihned po upečení obalíme ve…
Masarykovo cukroví se připravuje z křehkého těsta s lískovými ořechy. Přes svou jednoduchost patří mezi ty druhy, které mizí z talířů jako první. Nemusíte ho péct jen na…
Masarykovo cukroví se připravuje z křehkého těsta s lískovými ořechy. Přes svou jednoduchost patří mezi ty druhy, které mizí z talířů jako první. Nemusíte ho péct jen na…
Jednoduché cukroví s oblíbenou čokoládovo-oříškovou pomazánkou dozdobené čokoládovou polevou a lískovým oříškem je přesně ta dobrůtka, která nesmí chybět na tácu s…
Výborné ořechové čtverečky se slaným karamelem a čokoládovou polevou na povrchu, se díky křehkému těstu v ústech krásně rozplynou, ale sladká chuť zůstane ještě chvíli…
Datle a lískové oříšky jsou skvělou kombinací. Jednoduše se o tom můžete přesvědčit u těchto nepečených kuliček. Jsou skvělou svačinou na výlety, dětem do školy nebo je…
V míse promíchejte oba druhy mouky se solí, do důlku rozdrobte droždí, přisypte lžíci cukru, přilijte trochu vlažného mléka a lehce promíchejte. Nechte vzejít.Dále do…
Snídaně, nebo svačina, plná energie, která opravdu zasytí. Přesně taková je pečená granola z ovesných vloček, semínek a ořechů. Nejlépe si ji vychutnáte v kombinaci s…
Naprosto neodolatelné je máslo vyrobené z lískových oříšků. Nejprve oříšky poctivě opražíme a poté je ve výkonném mixéru zpracujeme na hladkou lahodnou pastu. Uvidíte že…
Nejdříve si nakrájíme fenykl. Bulvu rozkrojíme napůl, vyřízneme tvrdé jádro, položíme rozkrojenou stranou na prkénko a krájíme na tenké nudličky. Rozhodně použijeme…
Přidáno před 7 hodinami
Přidáno před 21 hodinami
Přidáno 17. 5. 2024 14:21
Přidáno 17. 5. 2024 10:55
Přidáno 17. 5. 2024 08:53
Přidáno 17. 5. 2024 07:49
Jak poznat kvalitní med: Zkušený včelař radí, čeho si při nákupu všímat, abyste nenaletěli a nekoupili „obarvený“ cukr
Tortilla na 3 způsoby a do 30 minut: Výtečná je s kuřetem, jako wrap "co dům dal" nebo i se šunkou a sýrem
Hush puppies: Americké slané koblížky z kukuřičné mouky jsou nadýchané, křupavé a hlavně hotové za pár minut