Biskupský chlebíček III.
Recept ještě nebyl hodnocenSladký chlebíček provoněný citronem a rumem ochutíme kandovaným ovocem. Po upečení ho polijeme čokoládou. Chlebíček se podává jako sváteční snídaně o Vánoce, můžeme si…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Sladký chlebíček provoněný citronem a rumem ochutíme kandovaným ovocem. Po upečení ho polijeme čokoládou. Chlebíček se podává jako sváteční snídaně o Vánoce, můžeme si…
Ušleháme společně cukr, tvaroh, vejce a tuk. Postupně zapracováváme mouku, pak celý obsah přendáme na vál a těsto pěkně vypracujeme. Těsto rozdělíme na tři díly a do…
Vajíčka s cukrem vyšlehám, přidám olej, kefír, rozpuštěnou čokoládu, mouku, kandované ovoce a nakonec prášek do pečiva.Plech vymažu tukem a vysypu moukou. Peču v…
Vejce rozklepneme a oddělíme žloutky od bílků. Bílky vyšleháme do tuha. Žloutky ušleháme s cukrem pěny, přidáme zakysanou smetanu, mouku s práškem do pečiva.Dále přidáme…
Vypracujeme těsto z mouky, cukru, Hery, 1 vejce, prášku do pečiva a špetky soli. Těsto dáme na chvíli odpočinout do chladu.Mák umeleme, přelijeme ho 100 ml vařícího…
V míse nejdříve vyšleháme sníh z bílků, do kterého přidáme špetku soli.V další míse vyšleháme vejce s mírně měkkým máslem a cukrem do pěny.Obě směsi opatrně smícháme…
Smícháme prosátou mouku, pudink, prášek do pečiva a jedlou sodu. Vejce chvíli prošleháme s cukrem, vanilkovým cukrem, přidáme rozpuštěný tuk, zakysanou smetanu a mléko.…
Žloutky, cukr a máslo vyšleháme, bílky zvlášť, přidáme tvaroh, mouku, rozinky, kandované ovoce a citrón. Nakonec dodat vyšlehané bílky. Vymazat formu (může se vysypat…
Tvaroh s jemně nastrouhanou citronovou kůrou utřeme s cukry a žloutky, přilijeme vlažné rozpuštěné máslo, přisypeme mouku s kypřidlem, řádně promícháme, vsypeme…
Pokud váháte, zda na Velikonoce upéct beránka nebo biskupský chlebíček, máme pro vás řešení v podobě biskupského beránka. Jemné šlehačkové těsto spolu s mandlemi a…
Hrozinky přebereme, opereme a namočíme do rumu tak, aby byly ponořené.V míse utřeme na kousky nakrájené máslo, cukr a vajíčka. Přidáme mouku s práškem do pečiva,…
Jistě si pamatujete marokánky z cukrárny, ale věřte, že ty domácí jsou ještě lepší. U nás patří k nejoblíbenějšímu vánočnímu cukroví. Jsou plné chuti, kandované ovoce…
Upečte si s námi biskupského beránka plného kandovaného ovoce, ořechů a rozinek. Příprava je snadná, těsto barevné. Nakonec jej můžete polít čokoládovou polevou,…
Utřeme žloutky s cukrem.Vetřeme změklé máslo (Hera), změklou čokoládu, vmícháme rum, oříšky a kandované ovoce, dále mouku s kypřícím práškem.Opatrně vmícháme sních z…
Tvaroh, Heru, cukr , vejce utřeme a k utřenému přidáme mouku a pr. do pečiva. Těsto rozdělíme na 2 díly. Rozválíme placku a sypeme vl. ořechy, rozinkami, kandovaným…
Hluboký plech vymažeme tukem a vysypeme hrubou moukou. Místo toho můžeme plech jen vyložit papírem na pečení.Mouku promícháme s práškem do pečiva a skořicí.Vejce, cukr a…
Celá vejce šleháme s cukry do pěny, vešleháme rozpuštěnou a prochladlou Heru, pak tvaroh. Mouku s práškem a sodou vmícháme střídavě s mlékem a nakonec lehce vmíchneme…
Z bílků ušleháme sníh a zašleháme do něj cukr. Čokoládu nalámeme nebo nakrájíme.Mouku smícháme s vychladlým tekutým tukem. Přidáme ovoce, čokoládu, ořechy, rum,…
Štóla je tradiční vánoční moučník pocházející z Německa, nicméně i u nás získává na oblibě. Kynuté sladké těsto plné sekaných mandlí, rozinek v rumu a kandovaného ovoce…
Vypracujeme těsto, můžeme nechat chvíli odležet v lednici. Těsto vyválíme (2-3 mm) a vykrajujeme hvězdičky a kytičky. Půlku upečeme rovně na plechu, druhou půlku…
Všechny suroviny smícháme dohromady a hmotu nalijeme do vymazané, vysypané formy. Pečeme na 175 stupňů asi 30-45 minut, podle výšky a velikosti formy.
Žloutky s cukrem a olejem utřeme do pěny, přidáváme postupně vodu a polohrubou mouku s práškem do pečiva. Nakonec vmícháme sníh z bílků. Těsto rozlijeme do dvou misek,…
Změklé máslo utřeme s cukrem, pak přidáme vejce a opět šleháme. Nakonec přidáme mouku s práškem do pečiva. Dle chuti přidáme rozinky namočené v rumu a nalámanou čokoládu…
Přidáno před 1 hodinou
Přidáno před 20 hodinami
Přidáno před 22 hodinami
Přidáno 14. 5. 2024 08:01
Přidáno 13. 5. 2024 20:51
Přidáno 13. 5. 2024 17:25
Nejlepší rybízové dezerty v retro stylu: Kynutý koláč, sněhovou pěnu nebo sladký rosol si zamilujete!
Tajemství té nejlepší šípkové omáčky: Šípkové pyré s malým obsahem cukru, kořenová zelenina a vhodné víno
Kouzlo starých časů: Upečte si fantastické povidlové šátečky bez kynutí! Hotové jsou do hodinky!