Medové kuličky - Marlenka
Recept ještě nebyl hodnocenChystáte se vyzkoušet nové druhy vánočního cukroví? Máme pro vás jednoduchý a lahodný recept na nepečené kuličky, které chutnají jako oblíbený medovník nebo Marlenka.…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Energie | 1 656 kJ / 396 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 7,50 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 3,50 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 4,00 g |
Tuky | 12,60 g |
– nasycené | 3,80 g |
– nenasycené | 8,80 g |
–– mononenasycené | 5,00 g |
–– polynenasycené | 3,80 g |
––– omega 3 | 0,20 g |
Vláknina | 4,20 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 240 mg |
Sůl | 0,60 g |
Sacharidy | 61,00 g |
– cukry | 36,50 g |
––– laktóza | 0,00 g |
Chystáte se vyzkoušet nové druhy vánočního cukroví? Máme pro vás jednoduchý a lahodný recept na nepečené kuličky, které chutnají jako oblíbený medovník nebo Marlenka.…
Máte rádi medové řezy ale netroufáte si na pečení medových plátů? Tento recept počítá s jistou úlevou a zároveň nešidí chuť. Spojení medu a ořechů přímo volá o přípravu…
Vlašské ořechy nastrouháme nebo rozmixujeme v sekáčku potravin do požadované zrnitosti.Máslo smícháme (prošleháme) s neuvařeným Salkem.Přidáme trochu ořechů a necháme…
2 pláty položíme na plech, trochu mlieka dáme variť spolu s cukrom, vo zvyšnom mlieku rozmiešame Zlaté klasy a žĺtok, vylejeme to do vriaceho mlieka. Uvaríme hustý…
Medové pláty si rozložíme a pokapeme je všechny opatrně kávou, nebo rumovou trestí a necháme tak den až dva dny, v chladnější mistnosti nebo v chladničce. Kdo si ale…
Spojení medu a ořechů k zimě prostě patří a k Vánocům obzvlášť. Upečené a nadrobené medové pláty spojíme s karamelovou náplní do úhledných kuliček a celé je pak obalíme…
Spojení medu a ořechů k zimě prostě patří a k Vánocům obzvlášť. Upečené a nadrobené medové pláty spojíme s karamelovou náplní do úhledných kuliček a celé je pak obalíme…
Piškoty namažeme vybranou surovinou, vrstvou asi 2 mm a slepíme k sobě. Připravíme sirup, pokud je hustý, můžeme ho lehce zředit vodou.Do další misky připravíme…
myslím že na klasiku není třeba,vkládám pro inspiraci
Zhruba 250 ml džusu odebereme, metličkou v něm rozmícháme želatinu a necháme nabobtnat. Pak buď ve vodní lázni, nebo pozvolna přímo na plotýnce za stálého míchání…
Medové pláty si rozložíme. Můžeme je prokapat šťávou, kávou nebo rumem, ale kdo si chce nechat moučník s krémem delší dobu v chladu, pak není třeba medové pláty…
Medové pláty pokapeme rumem nebo trestí. Ke změklému máslu zašleháme pokrájený banán, Salko, nadrcené mandle a přidáme mascarpone. Vše vyšleháme do hladkého krému.…
Jahody očistíme , propláchneme a nakrájíme na kostky. Přendáme do misky přidáme cukr krystal a promícháme. Necháme pár minut odležet. Mezi tím si připravíme mascarpone…
Přidáno před 7 hodinami
Přidáno před 17 hodinami
Přidáno před 17 hodinami
Přidáno před 17 hodinami
Přidáno 27. 4. 2024 19:17
Přidáno 27. 4. 2024 18:33
Holka u plotny radí: Tuniský salát mechwia z pečených paprik a rajčat příjemně osvěží i zasytí, navíc je na přípravu snadný
Slavnostní pajerský koláč je tradicí Horácka: Hranatý tvar má ryze z praktického důvodu
Kočičí kavárna nejde dělat pouze jako byznys, říká majitelka té smíchovské. Přidává i recept na luxusní škvarkovou pomazánku