Pohankový chléb
Recept ještě nebyl hodnocenČím dál tím více lidí se zajímá o zdravou výživu, a tak se stále častěji v našem jídelníčku objevuje i dříve opomíjená pohanka. I když je při přípravě chleba z pohankové…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Energie | 720 kJ / 172 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 3,00 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 0,00 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 3,00 g |
Tuky | 0,00 g |
– nasycené | 0,00 g |
– nenasycené | 0,00 g |
–– mononenasycené | 0,00 g |
–– polynenasycené | 0,00 g |
––– omega 3 | 0,00 g |
Vláknina | 80,00 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 0 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 0,00 g |
– cukry | 0,00 g |
––– laktóza | 0,00 g |
Čím dál tím více lidí se zajímá o zdravou výživu, a tak se stále častěji v našem jídelníčku objevuje i dříve opomíjená pohanka. I když je při přípravě chleba z pohankové…
V troše mléka se lžičkou cukru rozmícháme droždí a dáme k teplu oživit kvásek. Do dvou polévkových lžic vody dáme nabobtnat psylium. Rozpustíme máslo, přidáme mléko,…
Do misky dáme rýžovou mouku, kvásek a opatrně přiléváme vodu - té dáme tolik, aby měl kvásek hustotu přibližně jako hořčice. Zakryjeme folií a necháme 10 - 12 hodin zrát…
Vyzkoušejte lahodné bezlepkové donuty! Každý kousek je pečen s láskou a bezlepkovými ingrediencemi, aby si je mohl vychutnat každý, bez ohledu na alergie či intolerance…
Na kostičky nakrájenou cibuli osmažíme na tuku a necháme vychladnout. Do mísy dáme strouhaný sýr (já dala goudu 48%), vajíčka, sůl, drcený kmín, směs semínek …
Vejce vyšlehat s cukrem do husté bílé pěny, přidat olej a zašlehat. Přidat podmáslí, semínka, kakao a pudink a dobře zašlehat. Nakonec zašlehat mouku a vmíchat jahody. …
Slijeme fazole, propláchneme je a necháme odkapat.V misce smícháme fazole a papriku (i s olejem, který nemusíme užít všechen).Přidáme utřený česnek a lžíci chilli.Pokud…
Smíchat semínka, cukr, vlákninu, skořici, přidat nastrouhané máslo na hrubo, vejce a spojit. Nakonec mouku. Pokud by se zdálo těsto lepivější (dle velikosti vajec), tak…
Přidáno před 13 hodinami
Přidáno před 13 hodinami
Přidáno 15. 5. 2024 21:05
Přidáno 15. 5. 2024 07:48
Přidáno 14. 5. 2024 12:27
Přidáno 14. 5. 2024 10:19
Zlatá labuť u sporáku: Palačinky se slaninou a špenátem byly oblíbeným jídlem Karla Čapka, ten měl rád i koprovku a nebránil se slivovici
Byliny v kuchyni: Víte, proč se muchovníku říká rozinkový strom a jak chutnají jeho plody?
Maso a zdravý životní styl: Jaké druhy si dopřát a kterým se naopak vyhnout?