Domácí chléb pšenično žitný
Recept ještě nebyl hodnocenNa to, abyste doma měli vždy čerstvý chléb, nepotřebujete pekárnu ani pekaře. S tímto receptem můžete mít denně na stole voňavý a křupavý bochánek, který můžete pokaždé…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Energie | 2 322 kJ / 555 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 6,00 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 0,00 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 6,00 g |
Tuky | 40,00 g |
– nasycené | 20,00 g |
– nenasycené | 20,00 g |
–– mononenasycené | 12,00 g |
–– polynenasycené | 8,00 g |
––– omega 3 | 0,10 g |
Vláknina | 5,50 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 600 mg |
Sůl | 1,50 g |
Sacharidy | 40,00 g |
– cukry | 9,00 g |
––– laktóza | 0,00 g |
Na to, abyste doma měli vždy čerstvý chléb, nepotřebujete pekárnu ani pekaře. S tímto receptem můžete mít denně na stole voňavý a křupavý bochánek, který můžete pokaždé…
Uvaříme rýži tak, jak jsme zvyklí (my dáváme doprostřed celou cibuli, do které jsme napíchali několik hřebíčků). Na jeden hrnek rýže dáváme dva hrnky vařící vody. Rýži…
Předem ogrilujeme párky, papriku a červenou cibulku.Namleté maso rozprostřeme na pracovní ploše a okořeníme solí, pepřem, sušeným česnekem, mletou paprikou, uzenou…
Maso osolíme, opepříme, vložíme do misky, zalijeme pivem a necháme hodinu a půl naložené. Poté zprudka opečeme z obou stran dohněda (asi 10 minut). Přidáme plátky…
Hovězí maso do hodiny na stole i s přílohou a umazat jen jeden hrnec? Ano, jde to. Podle receptu připravíte bleskový oběd s minimální námahou. Buď v multifunkčním hrnci,…
Rohlík nakrájíme a zalijeme mlékem. Maso smícháme se sýrem, bramborem a vejci. Přidáme rozmočený rohlík i s mlékem.Vše i s kořením důkladné promícháme, čím déle tím lépe…
Maso nakrájíme na větší kostky, čabajku nejprve na kolečka a pak na čtvrtky, salám Herkules na kolečka a pak na nudličky, do většího tlakového hrnce dáme rozpálit olej…
Křupavé bramboráky máme rádi skoro všichni jako přílohu k omáčce nebo jen tak na zakousnutí k večeři. Vyzkoušejte je v této pozměněné verzi s bulgurem a medvědím…
Suroviny dáme do pekárny (tekuté, pak tuhé) a necháme programem Těsto jen umíchat. Hned potom jej, přikryté, dáme přes noc kynout do lednice. Druhý den těsto vyndáme na…
Brambory řádně kartáčkem pod tekoucí vodou odrhneme, protože je budeme péct se slupkou. Nakrájíme je na středně tlustá kolečka.Rozehřejeme troubu a brambory vyskládáme…
V tlakovém hrnci rozpustíme sádlo a dáme orestovat kostičky masa se solí, pepřem a bujónem. Přidáme hotovou cibuli a hned zalijeme vodou a dusíme v tlakáči asi 20 minut…
Ve food procesoru zpracujeme koriandr, kmín a pepř.Postupně pak přidáváme a zapracováváme ostatní suroviny, dokud se nám nevytvoří pasta. Z citronové trávy použijeme…
Přidáno před 20 hodinami
Přidáno 11. 5. 2024 09:00
Přidáno 10. 5. 2024 11:29
Přidáno 10. 5. 2024 10:57
Přidáno 10. 5. 2024 09:45
Přidáno 10. 5. 2024 07:25
Borůvky, které jimi ani nejsou: Jak pěstovat ty kanadské, jak muchovník nebo zimolez, abyste měli krásnou úrodu
Češi v zahraničí: V Egyptě ochutnejte koshari nebo ful a domů si přivezte ibiškový čaj, vzkazují Pavel a Filip z Hurghady
Hitem internetu je květákový steak s rajčaty a mozzarellou: Chutná skoro jako pizza, ale je mnohem zdravější