Purple sky
Recept ještě nebyl hodnocenDo šejkru s ledem dáme všechny suroviny, protřepeme a nalijeme přes sítko do sklenice s ledem. Ozdobíme mátou.
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Do šejkru s ledem dáme všechny suroviny, protřepeme a nalijeme přes sítko do sklenice s ledem. Ozdobíme mátou.
Změklé máslo utřeme s cukrem. Přidáme kokos, nastrouhanou čokoládu, citronovou šťávou, rum a vymícháme vláčnou hmotu.Postupně oddělujeme menší kousky hmoty, do jejichž…
Bílky vyšleháme téměř dotuha, poté přisypeme moučkový cukr a došleháme v tuhý sníh. Přisypáváme mouku s kokosem a ode dna vmícháme do sněhu. Těsto nalijeme na plech…
Každý, kdo doma připravuje domácí vaječný likér má svůj osvědčený recept. K přípravě tohoto likéru budete potřebovat dostatek vaječných žloutků, smetany, kondenzované…
1) Cukr, část melounu, máty, citronovou šťávu a led rozmixujeme a přes jemné sítko přecedíme do vysoké sklenice, v níž již máme na kostky nakrájený meloun, plátky…
Vánoční punč nemusí být jednotvárný svou chutí. Zkuste kombinaci bílého rumu, suššího vína a ananasového kompotu. Překvapí vás svou delikátní chutí. A možná vás i…
Limetku dobře omyjeme a nakrájíme na osminky. Dvě lžičky třtinového cukru rozdrtíme s pěti lístky máty a čtyřmi osminkami limety. Přilijeme rum, dosypeme ledem a dle…
Do sklenice dáme cukr, pár lístků máty a tloukem pomačkáme. Přidáme rum, šťávu z poloviny limetky, promícháme, přidáme led a dolijeme džusem. Přidáme řez z limetky a…
Vejce promícháme s cukrem a šleháme do pěny, pak postupně vmícháme mouku. Dno dortové formy o průměru 20 cm vyložíme pečícím papírem. Boky formy vymažeme tukem a…
Žloutky utřeme s cukrem do pěny. Pomeranč pečlivě vydrhneme pod tekoucí vodou, odstraníme případný zbytek stopky a celý pomeranč i se slupkou rozkrájíme na kostky, dáme…
Vejce postupně rozklepneme a oddělíme žloutky od bílků. 2 žloutky zatím odložíme stranou. Ze zbývajících čtyř žloutků a z cukru vyšleháme pěnu. Bílky rovněž vyšleháme a…
Důkladně omyté a nakrájené pomeranče, mátu a případně i cukr společně ve sklenici podrtíme.Přelijeme rumem a zaházíme ledovou tříští.Dolijeme sodovkou. Hotovo!
Všechny suroviny rozmixujeme a pak nalijeme rum a přidáme sodovku a led.
1) Oloupeme pomeranč a limetku. Z každého dílku se snažíme oloupat šlupku, alespoň trošičku. Poté nakrájíme na menší kousky. V dlani lehce vymačkáme šťávu z obou citrusů…
Přidáno před 19 hodinami
Přidáno před 20 hodinami
Přidáno 15. 5. 2024 21:05
Přidáno 15. 5. 2024 07:48
Přidáno 14. 5. 2024 12:27
Přidáno 14. 5. 2024 10:19
Domácí rybí prsty jsou levnější a chutnější, než ty kupované. Křupavost jim dodá panko strouhanka nebo kukuřičné lupínky
Vyznejte se v těstovinách, díl II.: Víte, že zatočené tortellini prý mají připomínat pupík Venuše?
Jak na vepřové maso v mrkvi? Trochu mrkve do základu a plátek másla nakonec dají omáčce výraznější chuť a jemnost