Žampionové rizoto s mrkvičkami na karamelu s chilli
Recept ještě nebyl hodnocenPřipravíme pánev, na které necháme rozpustit máslo. Přidáme na jemno nakrájenou cibuli, opečeme do zlata. Pak dáme utřený česnek a na jemno nakrájené žampiony.…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Připravíme pánev, na které necháme rozpustit máslo. Přidáme na jemno nakrájenou cibuli, opečeme do zlata. Pak dáme utřený česnek a na jemno nakrájené žampiony.…
1) Každou okru zlehka oškrabte, dobře opláchněte pod studenou vodou a poté odřízněte stopku. Svisle přeřízněte a dejte jí na stranu. 2) Odstraňte semínka s jádro…
Máslo spolu s olivovým olejem rozehřejeme a osmahneme cibulku. Přidáme na kostičky pokrájenou dýni a orestujeme. Přidáme dva hrnky rýže a promícháme, aby se vše obalilo…
Hledáte inspiraci na dnešní oběd? Opečené proužky libové kýty dušené s cuketou, cibulí a žampiony ochucené dijonskou hořčicí vám určitě zachutnají. Pokrm si vychutnáte s…
Letní počasí s sebou nese poznávání cizích krajů i jídelníčků. Jídla řecké kuchyně jsou natolik úžasná, že stojí za to je zkusit připravit i u nás. Rýže po řecku není…
Pstruha omyjeme, rozkrojíme, do kapsy vložíme tymián a pokapeme citronem. Necháme 10 minut uležet. Mezitím připravíme rýži Basmati k varu. Máslo, cca 100g, a 2 lžíce…
Kuřecí stehýnka omyjeme, osušíme, mírně osolíme, posypeme gyros kořením. vložíme do hlubšího pekáčku vytřeného olejem, přikryjeme alobalem a necháme v klidu dusit než…
1) Dejte do kuchyňského robota nebo mixéru koriandr, špenát, zázvor, česnek, feferonky, mátu, citronovou šťávu a 1/2 lžičky soli a rozmixujte vše na jemnou kaši.…
Rybu osolíme, opepříme, posypeme tymiánem- sušeným. Osmahneme na teflonové pánvi s olivovým olejem, můžeme nahradit máslem, kdo nemá rád olivový olej. Rybu vyndáme a na…
V hlubší pánvi rozehřejeme trochu olivového oleje a orestujeme na něm Šmakouna, nakrájeného na hranolky. Vyndáme ho a udržujeme v teple. Do pánve vložíme pokrájené bílé…
Kuřecí prsa nakrájet na proužky a osmažit na olivovém oleji.Odložit kuřecí vedle a uvařit kuřecí vývar.Nastrouhat mrkev, nakrájet cibuli, rozmačkat česnek a orestovat na…
Letní horka inspirují k vaření lehkých jídel. Rýže a zelenina jsou proto ideální volba. V kombinaci s citronem a bylinkami objevíte netradiční a velmi zajímavou chuť.…
V oleji rozmícháme směs koření. Kuře naporcujeme, omyjeme, osušíme, dáme do uzavíratelné nádoby, polijeme ochuceným olejem a řádně promícháme. Necháme přes noc marinovat…
Lososa osolíme, opepříme a opečeme z obou stran. Necháme vychladnout a rozdělíme na kousky.Běžným způsobem uvaříme rýži.Rozehřejeme olej, na který dáme velmi krátce…
Na rozehřátém oleji zpěníme nadrobno nakrájenou cibuli. Když zesklovatí, přihodíme opranou osušenou rýži a nadroboučko nasekaný stroužek česneku. Asi 2 minuty za stálého…
V pánvi rozehřejeme trochu oleje a zprudka opečeme osolené a opepřené plátky masa. Mírně podlijeme, přidáme snitky verbeny, plátky důkladně omytého citronu a dusíme…
Rýži připravíme podle návodu, nebo jak jsme zvyklí, jen polovinu určeného množství vody nahradíme passatou.V hlubší pánvi rozehřejeme olej, vložíme rybu, mírně osolíme,…
Nadrobno nakrájenou cibuli zpěníme na oleji, když zesklovatí, přidáme lišky (větší nakrájíme, menší necháme vcelku) a restujeme. Když jsou lišky skoro měkké, přidáme…
Pokud máme tresku, tak ji ve vodě povaříme cca 10 minut, slijeme, necháme vychladnout a dvěma vidličkami natrháme a kousky. Pokud máme lososa, tak ho nakrájíme na…
Den před vařením: očistěte 500-600 g vepřové plece od tuku a od chrupek a nakrájejte na tenké nudličky. Klademe do misky a každou vrstvu posypeme přípravkem Křehké maso …
1) Pistáciové oříšky dejte do žáruvzdorné misky s vroucí vodou, namočte na 20 minut. Mezitím namočte šafrán do horkého mléka. 2) Dejte kuře do nemetalové mísy a…
Přidáno před 7 hodinami
Přidáno před 7 hodinami
Přidáno před 11 hodinami
Přidáno před 11 hodinami
Přidáno před 11 hodinami
Přidáno 22. 5. 2024 18:06
Česnekové gnocchi s brokolicí a slaninou: Česnek dodá jídlu vůni a slanina šťavnatost, sýr na povrchu pak typicky italský šmrnc
Odkud se vzalo zdobení vajec a podávání jehněčího? Poznejte historii velikonočních pokrmů
Vše za začalo mandlí v cukru. Belgická pralinka se zrodila z hořkého léku obaleného čokoládou