Sushi (recept + fotopostup)
Recept ještě nebyl hodnocenUvaříme rýži dle návodu na pytlíku, ale nejlepší je na jeden hrnek studené osolené vody stejný díl propláchnuté rýže, přivedeme k varu a pozvolna vaříme přikryté 15…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Energie | 1 494 kJ / 357 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 6,70 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 0,00 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 6,70 g |
Tuky | 0,40 g |
– nasycené | 0,07 g |
– nenasycené | 0,20 g |
–– mononenasycené | 0,10 g |
–– polynenasycené | 0,10 g |
––– omega 3 | 0,01 g |
Vláknina | 2,50 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 1 mg |
Sůl | 0,03 g |
Sacharidy | 80,40 g |
– cukry | 0,50 g |
––– laktóza | 0,00 g |
Uvaříme rýži dle návodu na pytlíku, ale nejlepší je na jeden hrnek studené osolené vody stejný díl propláchnuté rýže, přivedeme k varu a pozvolna vaříme přikryté 15…
Nejdříve začneme lososem. Omytého a osušeného lososa dáme do misky a zasypeme solí smíchanou s cukrem. Pořádně sůl přitlačíme (musí to být kompletně zasypané) a dáme na…
Rýži vložte do mísy a zalijte vodou, lehce promíchejte prsty. Buďte opatrní, abyste zrnka neporušili. Slijte a opakujte postup asi 3x, dokud nebude voda čirá. Potom…
Sushi rýži uvařte dle návodu na obalu, poté dle stejného návodu smíchejte s octem, cukrem a solí a nechte chladnout. Tempeh v menším hrnci či pánvi zalijte vodou,…
Rýži uvaříme a smícháme s rýžovým octem, který jsme svařili s cukrem a solí (podle chuti). Necháme vychladnout, nejlépe tak, že ji rozprostřeme na tácu. Plátky řasy…
Jste milovníci sushi a rády byste doma vyzkoušeli jeho přípravu, ale nemáte dostatek odvahy? S tímto receptem se bát nemusíte. Krok za krokem vás provede přípravou…
Rýži uvaříme stejně jako českou, jen nesolíme a ani jinak nedochucujeme. Horkou uvařenou rýži promícháme s rýžovým sushi octem, tak, aby byla rýže pouze velice jemně…
Rýži uvaříme jako obvykle a necháme ji vychladnout, nejlépe tak, že ji rozprostřeme na tác. Svaříme rýžový ocet s cukrem a solí a do teplého vmícháme wasabi křen a…
Rýži rychle a důkladně propereme, scedíme, zalijeme určeným množstvím vody a dáme vařit do hrnce na vaření rýže, nebo dusit do trouby. Na sporáku si připravíme rozvar z…
Podle návodu uvaříme sushi rýži - pozor, nesmí být převařená.V menším hranci připravíme rozvar z octa, cukru a soli. Necháme na mírném ohni za stálého míchání rozpustit…
Přidáno před 10 hodinami
Přidáno před 11 hodinami
Přidáno před 23 hodinami
Přidáno 15. 5. 2024 07:48
Přidáno 14. 5. 2024 12:27
Přidáno 14. 5. 2024 10:19
Dokonalé podzimní osvěžení: Cider chutná studený i teplý a použít ho můžete i do jídla
Valašské pečáky: Dozlatova upečené křupavé brambůrky potřené česnekovou směsí, to je jednoduchý a levný oběd
Vyzkoušeli jsme retro sýrovou roládu podle norem z roku 1964: S liptovskou pomazánkou, okurkami a vajíčkem chutná skvěle