Noky vařené v bramborovo - brokolicovém vývaru
Recept ještě nebyl hodnocenBrambory uvaříme, vodu z nich slijeme do hrnce. Brokolici uvaříme na skus jen v 2 cm vody a po chvilkách přiléváme po troškách horkou vodu, nebo použijeme pařák na…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Brambory uvaříme, vodu z nich slijeme do hrnce. Brokolici uvaříme na skus jen v 2 cm vody a po chvilkách přiléváme po troškách horkou vodu, nebo použijeme pařák na…
Omytou a očištěnou zeleninu nakrájíme na drobné kostičky, brambor a dýni dáme zvlášť do misky. Oloupanou cibuli a česnek nasekáme nadrobno. Kapustičky očistíme,…
Na oleji opečeme krajíce chleba.Na opečené topinky navrstvíme odkapané kysané zelí, plátek slaniny, plátek červené papriky, kečup.Topinky dáme zapéct do trouby.
V pánvi rozškvaříme nakrájenou slaninu, přidáme cibuli a sádlo a orestujeme dozlatova.Přidáme nakrájené dršťky na kostičky, nakrájená spařená a oloupaná rajčata,…
Klasické plněné papriky, ovšem pečené v římském hrnci. Do paprik naplníme mleté maso spojené vajíčkem a hořčicí. Poklademe je pak na slaninu a proložíme rajčaty.…
Předem namočíme sušené houby ve vodě.Na másle orestujeme do hněda nadrobno nakrájenou cibuli se slaninou, přidáme nasekaný česnek, vymačkané houby, zalijeme mlékem a za…
Anglickou slaninu nakrájíme na kostičky, kapustičky nakrájíme na menší kousky, malé necháme vcelku.Na pánvi opékáme anglickou slaninu spolu s kapustičkami.Zakápneme…
Plátky masa naklepeme, osolíme, opepříme, potřeme hořčicí a poklademe slaninou.Na každý plátek položíme vajíčko a pevně zabalíme, spíchneme párátkem nebo svážeme…
Velkou cuketu, která má ale ještě měkká jadérka, lze využít do posledního kousku. Zatímco pevnou část připravíte třeba v kombinaci s masem, střed zužitkujete na chutnou…
Všechnu zeleninu očistíme a nakrájíme na kousky.V hrnci rozehřejeme olej, přidáme slaninu nakrájenou nadrobno, orestujeme a pak přihodíme připravenou zeleninu.Po chvilce…
Květák rozebereme na malé růžičky, opláchneme a povaříme 3 minuty. Zchladíme studenou vodou a necháme okapat. Salát můžeme ale dělat rovnou ze syrového květáku.Slaninu…
Kuřecí maso pokrájíme na menší kousky, dáme do mísy, přidáme krátce předvařenou kapustu, kterou jsme vymačkali od přebytečné vody a drobně pokrájeli.Přisypeme pokrájenou…
Na rozehřátý olej vhodíme kostičky nakrájeného masa a necháme chviličku zatáhnout.Přidáme anglickou slaninu nakrájenou nadrobno, po chvíli cibuli nakrájenou na klínky a…
Polníček opláchneme a necháme okapat. Brokolici rozdělíme na menší růžičky, řepu oloupeme a nakrájíme na 0,5 cm široká půlkolečka, žampiony oloupeme a nakrájíme na…
Máme pro vás tip na výborný oběd. Zeleninová omáčka, která doplní vepřové závitky plněné voňavou pikantní klobásou a sýrem, jen umocní celkovou chuť pokrmu. Přidejte…
Dýni omyjeme, vydlabeme a pokrájíme na měsíčky (plátky), které mírně osolíme (dle slanosti slaniny) a okořeníme podle vlastní chuti pepřem, paprikou, drceným kmínem,…
Oškrábané brambory nastrouháme na jemno a chvíli necháme ustát.Mezitím nakrájíme slaninu a vyškvaříme ji.Po chvíli z brambor vymačkáme vodu. Přidáme zbytek surovin a…
Hřbety osolíme, opepříme, potřeme hořčicí a na každý položíme dva plátky anglické slaniny.Uděláme dva závitky, které upevníme špejlí.Na pánvi rozehřejeme olej s jednou…
Zajímavá kombinace surovin v této pomazánce ji bude dělat atraktivní jak na rohlících, tak na tmavém pečivu. Jednohubky s touto směsí určitě zaujmou svou chutí, zvlášť…
Tuto plněnou sekanou ve formě nemusíte připravit pouze na Velikonoce. Dobře vychucená a na pohled efektní sekaná bude hezky vypadat a chutnat zatepla s bramborovou kaší…
Rychlá a vydatná večeře nebo předkrm. I špenát se dá servírovat tak, aby lahodil oku. Podávat ho můžeme samotný, nebo s přílohou. Příprava nezabere moc času a zdravá…
Běžným způsobem uděláme kynuté těsto. Nejprve v menší části vlažného mléka, cukru, lžíce mouky a rozdrobeného droždí připravíme kvásek a necháme ho vykynout.Pak do…
Pstruzi mají úžasně jemné a kvalitní maso. Dlouhou úpravou byste výsledné chuti jen ublížili. Celé ryby můžete před smažením naplnit dobře vychucenou nádivkou. Například…
Přidáno před 6 hodinami
Přidáno před 7 hodinami
Přidáno před 9 hodinami
Přidáno před 22 hodinami
Přidáno 8. 5. 2024 13:15
Přidáno 8. 5. 2024 13:03
Jednoduchý třešňový koláč z křehkého těsta voní skořicí a příprava je velice snadná
Úspěšný pořad Souboj na talíři se vrátí na obrazovky. Na koho se můžeme těšit ve druhé řadě oblíbené kulinární show?
Otestovali jsme nové burgery Přemka Forejta: Porotce MasterChef Česko konečně naučil McDonald's připravit kuřecí maso