Řezy s vaječným likérem
Recept ještě nebyl hodnocenSváteční řezy s vaječným likérem jsou moc pěkné na pohled a skvěle chutnají. Kombinace krému z likéru a pařížské šlehačky je možná trochu překvapivá, ale lahodná. Řezy s…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Sváteční řezy s vaječným likérem jsou moc pěkné na pohled a skvěle chutnají. Kombinace krému z likéru a pařížské šlehačky je možná trochu překvapivá, ale lahodná. Řezy s…
Šlehačková bábovka je přesně ten typ moučníku, který byste bez váhání měli vyzkoušet. Dokonalé spojení nadýchaného měkoučkého těsta s voňavými křupavými ořechy chutnají…
Kardinálovy řezy si zamiluje každý. Příprava je jednoduchá a výsledný efekt nepřekonatelný. Dezert ze dvou příjemně vláčných těst, naplněný šlehačkou a vrstvou ovoce,…
Na tento pokrm se hodí větší hlavičky žampionů, ideálně pak žampiony portobello. Použitím různých druhů sýra si sami vytvoříte nádivku dle vaší chuti. Sýrová omáčka sice…
Léto přináší nejen slunečné počasí, ale také poutě a svátky, kdy hospodyňky pečou výtečné koláče. Málokterá regionální specialita ze západu Čech je tak vyhlášená jako…
Nadýchaný dezert, který si oblíbil sám rakouský císař František Josef. Řeč je samozřejmě o císařském trhanci. Náš recept nabízí rovnou dvě verze, jedna s hruškami,…
Smažené bochánky nadýchané jako polštářek, to jsou oblíbené bavorské vdolečky. Tradičně podávané se švestkovými povidly a tvarohem či šlehačkou. Pokud chcete změnu,…
Lívance většinou připravujeme z řídkého kynutého těsta. Tady jsou kvasnice nahrazené práškem do pečiva, což umožní jejich pečení ihned bez čekání na vykynutí. Nahrazením…
Chcete tip na rychlý moučník pro nečekané hosty? Skvělým řešením je tato roláda, která se dá naplnit mnoha ingrediencemi z nichž nejjednodušší je právě ušlehaná šlehačka…
Z 5 bílků a trochy cukru vyšleháme pevný sníh. Z 5 žloutků a cukru vyšleháme hustý krém, přidáme teplou vodu a šleháme ještě asi 1 minutu. Ke žloutkům opatrně střídavě…
Z 5 bílků a trochy cukru vyšleháme pevný sníh. Z 5 žloutků a cukru vyšleháme hustý krém, přidáme teplou vodu a šleháme ještě asi 1 minutu. Ke žloutkům opatrně střídavě…
Tento zákusek je trochu retro, ale protože je prostě fantasticky dobrý a neodolatelný, jeho obliba neklesá. A jak se pozná takový dobrý větrník? Má vláčný korpus,…
Tento zákusek je trochu retro, ale protože je prostě fantasticky dobrý a neodolatelný, jeho obliba neklesá. A jak se pozná takový dobrý větrník? Má vláčný korpus,…
Pro pravé čokoholiky je tento dort jako modré z nebe. Lehké piškotové těsto dvou barev je proloženo šlehačkovým krémem, který je doplněn buď mascarpone nebo čokoládovou…
Těstoviny uvaříme.Mezitím si uvaříme špenát, který ochutíme česnekem, pepřem, solí a nakonec vlijeme šlehačku.Šunku si nakrájíme na kostičky. Poté do zapékací mísy…
Minutková úprava hovězího masa může být rychlou a velmi chutnou záležitostí. Pokud budete následovat náš recept, očekává vás na konci přípravy skvělé pikantní jídlo.…
Skvělé a tuze návykové tyčinky jsou křehké, voňavé a moc dobré. Nejsou složité, takže je zvládne i méně zkušený kuchař. Strouhaný uzený sýr a ochucení se podílejí na…
Piškotový ovocný koláč je výtečný, lehký a navíc osvěžující dezert do horkých letních dní. Fantazii se meze nekladou a můžete využít přebytky jakéhokoliv ovoce ze…
Piškotový ovocný koláč je výtečný, lehký a navíc osvěžující dezert do horkých letních dní. Fantazii se meze nekladou a můžete využít přebytky jakéhokoliv ovoce ze…
Do vlažného mléka rozdrobíme droždí, přidáme trochu cukru a lžíci prosáté mouky, promícháme a necháme vzejít kvásek.Žloutky vyšleháme se změklým máslem, přidáme prosátou…
Někdo má rád holky, jiný zase vdolky. Pokud patříte spíše do druhé skupiny, máme zde pro vás recept na skvělé bavorské vdolečky, které můžete potřít čímkoliv, na co máte…
Brambory omyjeme i se slupkou, osušíme, nakrájíme na malé kostičky a dáme na stranu.Připravíme vyšší plech, dáme do něj trochu sádla, do něj nakrájené brambůrky, osolíme…
Tento dort jsem dělala tři dny - na etapy. Jeden den jsem upekla korpus. Postup dole v příloze. Forma je kupovaná z internetu fotbalový míč dole v příloze. Upečený…
Tuto roládu bez mouky můžeme podávat i lidem alergickým na lepek. Náplně zvolíme dle své chuti. Někdo si ochutí šlehačku např. karamelem nebo likérem, někdo do rolády…
Přidáno před 9 hodinami
Přidáno 11. 5. 2024 09:00
Přidáno 10. 5. 2024 11:29
Přidáno 10. 5. 2024 10:57
Přidáno 10. 5. 2024 09:45
Přidáno 10. 5. 2024 07:25
Sezóna kůzlečího masa je tady! Připravte je na Velikonoce s nádivkou nebo na zelenině podle těchto receptů
Bramborový knedlík jako od maminky: Důležitý je správný typ brambor, rychlé zpracování těsta zabrání jeho řídnutí
Jak na tu nejlepší zelňačku? Základem je dobré zelí, vylepší ji dobrá uzenina, kysaná smetana, ale třeba i sušené švestky