Davidova topinková směs
Recept ještě nebyl hodnocenLuxusní záležitost, kterou každého potěšíte. Jemná chuť masa je doladěná příchutěmi různých omáček s křupavými kousky cibulky a papriky. Spolu s opečenou topinkou vám…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Luxusní záležitost, kterou každého potěšíte. Jemná chuť masa je doladěná příchutěmi různých omáček s křupavými kousky cibulky a papriky. Spolu s opečenou topinkou vám…
Do hrnce dáme vařit vodu, ve které rozpustíme bujóny, přidáme utřený nebo vylisovaný česnek, polévkové koření MAGGI, podle potřeby sůl. Mezitím nebo předem si připravíme…
Romadúry nastrouháme nahrubo. Přidáme smetanu, cibuli, česnek, hořčici a koření.Vše důkladně promícháme, misku přikryjeme a necháme v pokojové teplotě do druhého dne…
V sezoně cuket hledáme různé způsoby, jak tuto zeleninu upotřebit. Můžete z ní připravit také skvělý bezmasý tatarák, ochucený dle vašich chutí a zvyklostí. Samozřejmě…
Očištěná játra nakrájíme na kousky, cibuli na půl kolečka. Rozpustíme sádlo a osmažíme cibuli do světlé barvy. Přidáme játra a necháme jen zatáhnout.Rajský protlak…
Neoloupaný lilek nakrájíme na tenká kolečka, posolíme a necháme vypotit. Poté osušíme a nakrájíme na drobno. Cibuli také nakrájíme na drobné kousky a polovinu odložíme…
Na oleji krátce zpěníme jemně nasekaný česnek a špetku chilli. Přihodíme houby nakrájené na plátky, osolíme, opepříme a opečeme, až se z hub odpaří všechna voda. Pak…
Cibuli nakrájíme na půlkolečka, špek a česnek na drobné kousky. Po vyškvaření špeku orestujeme cibuli do jemně zlatavé barvy (měla by zůstat lehce křupavá) a přidáme…
Kedlubnu nastrouháme na hrubo, jemně osolíme a vymačkáme přes sitko. Scedíme od zbytečné vody, aby pomazánka nebyla příliš tekutá.Do hlubší misky dáme nastrouhanou…
Kořeněná pomazánka ze strouhané zeleniny je díky přidané chilli papričce výrazně pikantní. Pomazánku mažeme na topinky a podáváme ke svačině nebo letní večeři. Výborně…
Udělejte si doma atmosféru jako v české pivnici a pozvěte přátele na skvělý tatarský biftek. Možná budou hádat v čem se od pravého tataráku liší, ale zcela jistě jim…
Pažitku a cibuli nasekáme najemno. Tvarůžky a Romadůžek nakrájíme na malé kostky a dáme do mísy. Chilli papričku nakrájíme a přidáme spolu s cibulí, pažitkou a olejem do…
Rozpustíme máslo. Žloutky oddělíme od bílků. Bílky přidáme k máslu a žloutky promícháme se smetanou. Když se začnou bílky srážet, přilijeme žloutky. Mícháme a hlídáme,…
Pokud vaříme k obědu brambory ve slupce a zbydou, můžeme je použít ještě k večeři na tuhle bleskovou pomazánku. Nejlépe si na ní pochutnáte s topinkami, přidat můžete i…
Na trošce oleje zpěníme cibulku, přidáme slaninu a lehce osmahneme. Přidáme jemně pokrájené žampiony a rajče, rajský protlak, paštiku, trochu čili omáčky. Necháme…
Na pánvi si rozehřejeme olej a osmahneme cibulku, poté na pánev přidáme na kousky nakrájenou játru s rajčaty a paprikou (taky na kostičky), přidáme špetičku bazalky a…
Tradiční příprava syrového masa "tatarák" na česnekové topince je luxusní pokrm. Jakmile ho objevíte a přijdete této úpravě na chuť, neodoláte. Vyžaduje samozřejmě…
Z krajíce chleba bez porušení kůrky vykrojíme střídku. Vejce ve sklence nebo hrníčku rozšleháme vidličkou a promícháme s Cottage (bez nálevu). Salám, bramboru a…
Nejdříve si uvařím brambory a řepu. Po uvaření je nechám vychladnout, oloupu a nastrouhám na jemno a dám do misky. Přidám k tomu ostatní ingredience (cibule dám jen…
Říká se, že českým národním sportem je houbaření. Ať se řadíte do té aktivní části nebo jste spíše tým rekreačních houbařů, jistě oceníte inspiraci na zpracování vašich…
Říká se, že českým národním sportem je houbaření. Ať se řadíte do té aktivní části nebo jste spíše tým rekreačních houbařů, jistě oceníte inspiraci na zpracování vašich…
Na olivovém oleji necháme zesklovatět nakrájenou cibuli. Přidáme na nudličky nakrájené bedly, nadrobno nakrájená rajčata, sušená rajčata a na plátky nakrájený česnek.…
Cuketu důkladně omyjeme a nastrouháme i se slupkou na hrubém struhadle. Zasolíme a necháme cca 15 minut odstát, aby pustila vodu.Na pánvi osmažíme nadrobno pokrájenou…
Na troše oleje a kousku másla krátce osmažíme šalotku, česnek a přidáme pastu. Pak vložíme nakrájené a očištěné žampiony, orestujeme a podlijeme vínem. Dusíme ve víně do…
Přidáno před 1 hodinou
Přidáno před 2 hodinami
Přidáno před 20 hodinami
Přidáno 17. 5. 2024 23:12
Přidáno 17. 5. 2024 14:21
Přidáno 17. 5. 2024 10:55
Jak na falešné cuketové langoše bez kynutí: Nadýchané těsto zvládne i začátečník, na výsledku si pochutná i profík
Šéfkuchař Jan Punčochář o nových online kurzech vaření: Výhodu je, že si je můžete pustit v klidu doma a kdykoliv se k nim vrátit
Sladké léto s Josefem Maršálkem: Jak na ty nejlepší dvojctihodné koláčky? Takhle je dělá slavný cukrář