Slaný moučník s houbami, uzeninou a cuketou
Recept ještě nebyl hodnocenNamočíme suché houby a vymačkané dáme do mísy. Přidáme nastrouhanou cuketu, nakrájenou petrželku, nastrouhaný sýr, k tomu vejce, zahustíme krupicí (nebo moukou), přidáme…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Namočíme suché houby a vymačkané dáme do mísy. Přidáme nastrouhanou cuketu, nakrájenou petrželku, nastrouhaný sýr, k tomu vejce, zahustíme krupicí (nebo moukou), přidáme…
Jemně pokrájenou cibuli osmažíme lehce dozlatova na trošce oleje nebo jemně pokrájeném špeku. Poté přidáme nasekaný česnek, protlak a bylinky dle chuti. Vše společně…
Čerstvý špenát pečlivě omyjeme a v trošce osolené vody ho přibližně pět minut povaříme. Pak špenát přelijeme na síto a vymačkáme lžící nadbytečnou vodu. Špenát…
Základní těsto uděláme tak, že do mouky přidáme kypřící prášek, vejce, vmícháme olej a mléko. Vařečkou vypracujeme těsto. Opepříme, osolíme a přidáme asi lžičku…
Vajíčka rozklepneme do misky, osolíme a vidličkou rozšleháme. Nalijeme na pánev, kde máme předehřátý tuk a necháme dodělat. Hotovou omeletu vložíme na talíř. Na…
Oloupanou cuketu a brambory nastrouháme na hrubém struhadle, přidáme sůl, kmín, pepř, vejce, rozmačkaný česnek, majoránku, mléko. Vše zamícháme a dáme tolik hladké mouky…
Hrášek s mátou dáme do kastrůlku, zalijeme cca 100 ml vody a vaříme doměkka cca 5 minut. Slijeme a dáme do misky. Přidáme sůl a ponorným mixerem část hrášku s mátou…
Do hrnce s vodou dáme nadrobno nakrájenou cibuli, zeleninu i sýry s Vegetou a necháme vařit, až jsou brambory měkké, dáme Omáčku, kterou rozmícháme ve smetaně a ještě…
Vejce uvařená natvrdo vidličkou rozmačkáme, přidáme domácí lučinu, tavené sýry, pokrájenou šunku, hořčici a podle chuti osolíme.Ručním šlehačem vyšleháme vaječnou…
Na másle zpěníme nakrájenou cibuli. Přidáme vejce, osolíme, opepříme a umícháme do tuha. Necháme vychladnout.Přidáme tavený sýr, česnek, uzeninu, hořčici, tatarku…
Slaninu nakrájíme na menší kostky a na pánvi s nepřilnavým povrchem ji lehce vyškvaříme. Pokud se nám zdá, že máme málo tuku, přidáme malinko oleje. Kdo nechce slaninu,…
Přidáno před 1 hodinou
Přidáno před 13 hodinami
Přidáno před 14 hodinami
Přidáno před 15 hodinami
Přidáno 8. 5. 2024 18:11
Přidáno 8. 5. 2024 13:15
Iva Trhoňová prozrazuje, co je Kouzlem domácí pekárny aneb Jak na pečivo snadno a skoro bez práce
Velikonoce v Chorvatsku: Svátečním jídlem je tu ryba. Jak ji rychle, ale přitom chutně a pikantně připravit?
Pečený bůček podle Pavla Berkyho: Pokud chcete křupavou kůrku, použijte fígl s olejem, radí semifinalista MasterChef Česko