Zemlbába - žemlovka
Recept ještě nebyl hodnocenŽemlovka, zemlbába, zkrátka sladká tečka za nedělním obědem, kterou si někteří dopřávají jako hlavní chod. Úžasná je teplá i studená, obohatit ji můžete tvarohem či…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Energie | 1 203 kJ / 288 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 7,50 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 3,50 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 4,00 g |
Tuky | 7,50 g |
– nasycené | 2,50 g |
– nenasycené | 4,50 g |
–– mononenasycené | 1,50 g |
–– polynenasycené | 3,00 g |
––– omega 3 | 0,05 g |
Vláknina | 5,00 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 750 mg |
Sůl | 1,50 g |
Sacharidy | 45,00 g |
– cukry | 20,00 g |
––– laktóza | 0,00 g |
Žemlovka, zemlbába, zkrátka sladká tečka za nedělním obědem, kterou si někteří dopřávají jako hlavní chod. Úžasná je teplá i studená, obohatit ji můžete tvarohem či…
Zbyde-li nám starší vánočka, můžeme z ní připravit výbornou žemlovku k obědu nebo večeři. Zužitkujeme tak zbytky staršího pečiva a celá rodina si pochutná na vláčné…
Tvaroh ušleháme s cukrem, mlékem a žloutky, pak přidáme sníh z bílků.V mléce rozšleháme žloutky a namáčíme do nich nakrájenou vánočku. (z vánočky je žemlovka ještě…
Vánočku nakrájíme na plátky, jablka oloupeme a nakrájíme na jemné plátky.Tvaroh smícháme se smetanou, jablky a osladíme podle chuti. Máslo rozehřejeme.Zapékací mísu…
Do vymazaného pekáčku narovnáme plátky vánočky,které jsme namočili v mléce,poklademe pokrájenými meruňkami.Umícháme si tvaroh s cukrem,žloutkem a citr.kůrou.Natřeme na…
Receptů na přípravu a způsob pletení vánočky je mezi hospodyňkami a pekaři nespočet. Tento recept na sladké, typicky vánoční snídaňové pečivo, přináší na suroviny…
Vánočka je královna svátečního stolu a na Vánoce je povinná, jak vyplývá z jejího názvu. Příprava není úplně jednoduchá, ale pokud dodržíte pár základních kroků a…
Rozpustíme máslo a vymažeme pekáček. Nakrájíme vánočku nebo mazanec na větší kostky. Do misky dáme mléko v něm namáčíme vánočku. Pokryjeme řádně spodní část pekáčku i…
Vejce, mléko, vanilk. cukr a skořici vyšleháme vidličkou. Vánočku nakrájenou na plátky namáčíme v této směsi a smažíme na másle dozlatova po obou stranách. Hotové…
Vánočku nakrájíme na 1,5cm plátky, 3 plátky pomažeme Nutellou, přiklopíme dalšími 3 plátky a dáme zapéct do rozpáleného toastovače.
Uvaříme si čaj a osladíme cukrem. Do vychlazeného čaje vmícháme bílka a pokud máme zavařeninu tak můžeme i vlít trochu štávy z kompotu. V případě že máte čerstvé ovoce…
Jedno celé vejce se dvěma žloutky třeme s cukrem a máslem, přidáme mouku droždí a vlažné mléko a zaděláme těsto. Dobře prodělané těsto necháme přes noc vykynout. Po…
Pečivo pokrájíme na slabší plátky, švestky přepůlíme a vypeckujeme, pokud máme švestky velké, je lepší pokrájet je na menší kousky.Žloutky vyšleháme v misce s troškou…
Vánoce se rychle blíží, a tak je správný čas oprášit recept na vánočku. Každá rodina má ten svůj dokonalý, léty osvědčený. Pokud ho teprve hledáte, doporučujeme…
Makovky nakrájíme na kousky a dáme do mísy. V mléce si rozkvedláme 4 žloutky, nalijeme na nakrájené makovky a promícháme. Ze 4 bílku si se špetkou soli a s 2 vanilkovými…
Do mísy dáme mouku, kterou smícháme se solí. Uprostřed uděláme důlek, do kterého rozdrobíme na dno droždí. Mléko ohřejeme, aby bylo vlahé, nasypeme do něj vanilkový cukr…
Protože se jedná o zbytkovou záležitost (nebo taky ne, děláme rychlý moučník ze sladkých rohlíků), tak tolik vánočky nebo mazance, kolik zbylo. Nakrájíme na plátky 1 cm…
Recept na vánočku bývá rodinným pokladem, který se předává z generace na generaci. Pokud ale ještě takový nemáte, doporučujeme Vám vyzkoušet tenhle, budete nadšeni, jak…
Suroviny na omládek dobře umícháme a necháme kynout 45-60 minut.Pak přidáme zbytek surovin, uhněteme těsto a necháme ho 1-1,5 hodiny kynout, v průběhu té doby ho asi…
Vánočku nakrájíme na cca 1,5 cm plátky, sendvičový chléb je krájený. V mléce rozšleháme vejce. Do vymazaného pekáče poklademe na dno plátky vánočky, které jsme před tím…
Vánočku (loupáky) nakrájíme na plátky a namáčíme ve vyšlehaných vejcích s mlékem a skořicí. Narovnáme do pekáčku, pomažeme kysanou smetanou, kterou jsme smíchali s…
Do misky připravíme kvásek z 1 lžíce mouky , 2 lžic vlahého mléka, 1 lžičky cukru a 20 g droždí. Promícháme, zakryjeme a necháme na teplém místě vzejít.Zatím do mísy…
Ze všech ingrediencí uděláme těsto, dobře ho propracujeme, nesmí se lepit. Nakonec do těsta zapracujeme rozinky, mandle a co kdo má rád. Necháme kynout nejméně hodinu.…
Jablka oloupat, nakrájet na menší kousky a se lžící třtinového cukru na pánvi osmahnout, aby trochu změkla-stále mícháme. Vánočku na suché pánvi opražit a potom…
Přidáno před 1 hodinou
Přidáno před 21 hodinami
Přidáno před 23 hodinami
Přidáno 14. 5. 2024 08:01
Přidáno 13. 5. 2024 20:51
Přidáno 13. 5. 2024 17:25
Kvašená zelenina je snadnou variantou nakládání. Kromě zelí a okurek báječně chutnají i fermentované papriky, cibule nebo ředkvičky
Spisovatel J. R. R. Tolkien nesnášel francouzskou kuchyni, zato zbožňoval stejná jídla jako „jeho“ hobbité, třeba houby
Bojujete s jarní únavou? Pomůže sušená třezalka, ale i kopřiva