Marinované švestky na grilu
Recept ještě nebyl hodnocenNejprve si připravíme vinnou marinádu: do vína rozdrtíme po 8 kusech hřebíčku a badyánu - zbude nám 12 kousků od každého koření - a přidáme kůru. Přivedeme k varu, ale…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Nejprve si připravíme vinnou marinádu: do vína rozdrtíme po 8 kusech hřebíčku a badyánu - zbude nám 12 kousků od každého koření - a přidáme kůru. Přivedeme k varu, ale…
Srdce rozpůlíme a velmi pečlivě očistíme od tuku, krevních sraženin apod. V misce si smícháme koření a sůl – je lépe méně, dokořenit se dá vždy. Směs vetřeme do srdce…
Všechny suroviny smícháme, přidáme i nahrubo nastrouhanou cuketu a masovou směs zahustíme strouhankou do požadované hustoty – já pravou rukou promíchávám a levou sypu…
Maso očistíme, zeleninu nakrájíme/nastrouháme, přidáme na maso spolu s jeřabinami, víno s kořením zahřejeme (nevařit) a necháme vychladnout. Víno nasákne z koření vůně a…
Na rozpáleném tuku orestujeme nakrájenou cibuli, houby a maso. Zasypeme kořením, podlijeme smíchaným vínem s vývarem nebo vodou a bujonem a dusíme do měkka. Ideální je…
Maso nakrájíme na kostky jako na guláš (2 – 3 cm), naložíme do misky s rozmíchaným vejcem a škrobem. Po asi 2 hodinách maso vyndáme z misky, obalíme ve směsi oříšků a…
Nejprve si smícháme přísady na marinádu, ochutíme tak, aby to bylo příjemně nakyslé kořeněné chuti. Vložíme steak do marinády, maso musí být potopené, a necháme přes noc…
Bagetu pokrájejte diagonálně a jednotlivé plátky opečte v troubě nebo na rozehřátém grilu na pánvi, dokud nezezlátnou. Dejte stranou.Mezitím připravte na menší kusy…
Smícháme ingredience na marinádu, pečlivě prošleháme. Krkovičku nařízneme na okrajích a jemně naklepeme pěstí. Vložíme do marinády a necháme nejméně 2 hodiny marinovat…
Nové koření rozdrťte v hmoždíři nebo čepelí nože. Vložte do misky spolu s rozmarýnem a promíchejte se špetkou soli, pepřem a povidly, nařeďte olejem.Slaninu rozložíme za…
Bylinkové máslo: tymián, libeček a petrželku nasekáme na jemno, přidáme trošku nastrouhané citrónové kůry, osolíme a promícháme s máslem.Ve stehýnku vytvoříme prsty pod…
Příprava: Smícháme přísady na marinádu a necháme tam maso marinovat aspoň 2 hodiny, ideálně přes noc. Na pánvi rozehřejeme olej nebo ceres soft se slaninou. Vhodíme…
Slepici vaříme v osolené vodě na polévku spolu s kuličkami pepře a nového koření (6+3 nebo podle zvyku). Téměř doměkka uvařenou slípku naporcujeme, (do omáčky používám…
Přidáno před 13 hodinami
Přidáno před 21 hodinami
Přidáno 17. 5. 2024 10:55
Přidáno 17. 5. 2024 08:53
Přidáno 17. 5. 2024 07:49
Přidáno 16. 5. 2024 09:14
Toužíte po zdravém srdci, kvalitním spánku a dokonalé postavě? Dejte si hrst dýňových semínek
Slavné omáčky: Pařížské máslo je dokonalá omáčka z kečupu, hořčice a worcesteru, která si skvěle sedne s jakýmkoliv masem
Holka u plotny: Chřest s holandskou omáčkou a bramborovými škvarky si zamilujete