Dort svatební schody
Recept ještě nebyl hodnocenDen předem si upečeme 5 plátů piškotu-každý bude z 6 vajec. Piškot: 6 vajec + 6 lžic cukru ušleháme do husté pěny-šlehat 10-15 minut. Lehce vmícháme 6 lžic mouky a 2…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Den předem si upečeme 5 plátů piškotu-každý bude z 6 vajec. Piškot: 6 vajec + 6 lžic cukru ušleháme do husté pěny-šlehat 10-15 minut. Lehce vmícháme 6 lžic mouky a 2…
Jemné linecké kytičky, slepované rybízovou marmeládou, se budou ve vašich ústech jenom rozplývat. Patří mezi jeden z nejoblíbenějších druhů cukroví a jisté je, že bude…
Všechny uvedené suroviny zamícháme dohromady a uděláme si hladké těsto, je li hustší, přidáme trochu mléka. Pak vše vlijeme na vymazaný plech a pečeme asi 35…
V míse si ušleháme bílky s polovinou cukru, na hustý sníh, v druhé míse si ušleháme žloutky s vanilínovými cukry a zbylou polovinou cukru. Pořádně vyšleháme asi 20…
Ve šlehači ušleháme těsto klasickým způsobem. Před došleháním přidáme olej, vodu, nakonec vešleháme mouku smíchanou s práškem do pečiva a kokos. Těsto rozdělíme do dvou…
Připravte si skvělé ořechové pusinky, které se vždy povedou, jsou pěkně křupavé a zároveň se rozplynou na jazyku. Krásně doplní tác s cukrovím a pokud Vám nějaké…
Sněhové pusinky posypané cukrářským zdobením přilepíme pomocí výborného karamelového krému na linecká kolečka. Vzniknou tak krásné sněhové stromečky, které ozdobí…
Likérové špičky jsou velmi oblíbeným moučníkem, ale ne každý si na jejich výrobu troufne, nebo nemá potřebné speciální zdobítko. Tento recept vše maximálně zjednodušuje,…
Toto kokosové těsto je možné slepovat krémem nebo pouze marmeládou. Obojí je vynikající! Nebo toto tvárné těsto lze vytlačovat nástavcem na mlýnku a tvořit tyčky,…
Na vál si dáme sypké suroviny a do prostřed žloutky, ručně uhnětáme těsto a necháme odpočinout min. 12h. Z těsta vyválíme plát a vykrjujeme tvary. Pečeme na 180°C dle…
Máslo, žloutky a oba cukry utřeme do pěny, přidáme mouku a vypracujeme hladké těsto. To pomocí plátěného pytlíku s ozdobným nástavcem stříkáme na plech, vyložený pečícím…
1. korpus: Žltky vyšlaháme do peny, pridáme vodu, postupne múku s kypr. práškom a nakoniec sneh z bielkov. Vylejeme do vymazanej a vysypanej formy, pečieme.2. korpus:…
Z cukru, kokosu, Hery a rumu vypracujeme těsto. Vytvoříme kuličky. Každou kuličku obalíme v cukru a vtlačíme do formičky. Dáme do chladničky ztuhnout. Potom vyklopíme a…
Vejce ušleháme s cukrem. Přidáme pramínkem špaldovou mouku se sodou, vlažnou kávu, olej a kokosové mléko. Ušleháme do hladké konzistence.Nalijeme na plech s pečícím…
Mouku, tuk – Hera, moučkový cukr, žloutky, vanilkový cukr a citronovou šťávu – vše smícháme v míse a vypracujeme pořádně prohnětené těsto, které dáme do lednice…
Orechy a hrozienka posekáme nadrobno. Zmiešame ich so Salkom, orechami, vanilkovým cukrom a rumom.Z čokolády a tuku pripravíme polevu (rozpustíme vo vodnom kúpeli).Do…
Korpus: Bílky vyšleháme s cukrem v pevný sníh a pak zašleháme žloutky, přidáme trochu vody. Ručně zamícháme mouku, těsto vylejeme do formy a pečeme na 200°C (podle…
Nejdříve upečeme korpus. Vejce rozklepneme a oddělíme bílky od žloutků. Z bílků vyšleháme sníh. Pak přidáme žloutky, mouku, cukr, olej a kypřící prášek. Nalijeme do…
Mouku prosejeme do mísy a smícháme se solí.Droždí rozdrobíme do misky, přidáme cukr a rozmícháme na kašičku. Přidáme trochu vlahého mléka a necháme nakynout.Kvásek…
Nejprve krátký příběh: Na jednom děkanství nedaleko Kopidlna sloužila jako kuchařka jistá Anička. Do pana děkana se bláznivě zamilovala, leč služebník Boží jí tu její…
Tento pěkný dortík ve tvaru vajíčka ozdobí váš velikonoční stůl. Připravíme ho z piškotového korpusu, který potřeme marmeládou a vanilkovým krémem. Pak už jen dozdobíme…
Ingredience na těsto vypracujeme do hladkého, nelepivého válečku. Zabalíme do fólie a dáme do lednice, nejlépe přes noc. Pak jej vyválíme asi na 2mm a vykrajujeme…
Z piškotů, cukru, másla, rumu a mléka vypracujeme těsto. (jde to ztuha, ale jde). Formičku na úlek vždy vysypeme cukrem, vložíme do ní kuličku těsta, vařeškou utvoříme…
Postup je stejný...nejnáročnější je samotná stavba...chce to dost trpělivosti...
Přidáno před 7 hodinami
Přidáno před 11 hodinami
Přidáno před 13 hodinami
Přidáno před 14 hodinami
Přidáno 16. 5. 2024 09:14
Přidáno 16. 5. 2024 08:51
12 nejbizarnějších jídel Ládi Hrušky: Smažená tlačenka nebo tatarák ze špekáčků jsou jen slabý začátek
Začátek další řady MasterChef Česko se blíží: Nová řada přinese peprné okamžiky plné emocí, říká porotce Radek Kašpárek
Šéfkuchař Radek Kašpárek rád vaří z levnějších surovin. Nám prozradil svůj recept na štědrovečerní rybí polévku