Drink - články, postupy a rady
Kulinářský slovník Přejít do slovníku
Tequila je silný alkoholický, mexický nápoj. Vyrábí se destilací z rostliny modrá agáve, což je druh sukulentní rostliny. Ta roste právě v okolí města Tequila, ale i v dalších mexických státech. Rozlišujeme dva druhy tequily, stříbrnou a zlatou. Stříbrná se stáčí rovnou do lahví, zlatá zraje v dřevěných sudech několik měsíců až roků. Stříbrná tequila se pije tak, že se nejprve slízne sůl, která je mezi palcem a ukazováčkem, pak se rychle vypije a zakousne citron. U zlaté se místo soli použije skořice a pomeranč.
Další témata
Další recepty
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Rajčatový chleba
Přidáno před 2 hodinami
Lilek tří barev
Přidáno před 3 hodinami
Kuřecí marinovaná plněná prsa
Přidáno před 7 hodinami
Utopenci dle Borease
Přidáno před 15 hodinami
Celero-pórková omáčka s vepřovými plátečky
Přidáno před 22 hodinami
Hovězí krk na sušených hřibech, uzeném boku a mrkvi v pomalém hrnci
Přidáno před 23 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Domácí klíčení krok za krokem: Stačí vám jen zavařovačka a držet se těchto rad, pak dopadne všechno na jedničku
Semifinále MasterChef Česko 2023 nabídlo spoustu nečekaných chyb, slzy dojetí i neuvěřitelný krok v rozhodující okamžik
Soutěž o nejkrásnější velikonoční výzdobu vrcholí!