Rizoto je synonymem pro snadné, levné a rychlé jídlo. Doveďte ho k dokonalosti
Když Italové chystají jeden ze svých národních pokrmů – rizoto –, dodržují téměř neměnný postup: Rýži vaří na másle nebo oleji, přidávají bílé víno a nastrouhaný sýr. U nás se při výrobě rizota fantazii meze téměř nekladou, pod pojmem rizoto rozumíme směs rýže, zeleniny a masa, případně dalších surovin.
Klasické rizoto a tipy na neobvyklá rizota
S tradičním rizotem jsme se snad všichni setkali už ve školce nebo ve škole. Na podzim můžete rizoto ozvláštnit houbami, zajímavá je také variace se špenátem. Kromě mletého nebo kuřecího masa lze do rýže vmíchat třeba krevety nebo vepřový gyros.
Další témata
Další recepty
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Mrkvové muffiny s kokosem
Přidáno před 11 hodinami
Houbová omáčka s hovězím masem
Přidáno před 12 hodinami
Pánský štrůdl boubelák
Přidáno před 14 hodinami
Smažená rýže zero waste
Přidáno před 14 hodinami
Řízky naruby podle "Receptáře"
Přidáno před 14 hodinami
Toustové smaženky
Přidáno před 21 hodinami