Není to jen opečený chleba, topinky jsou výborná příloha i samotný pokrm
Opečený plátek chleba, to je topinka. Velice snadné jídlo, které lze – třeba jen s česnekem a solí – připravit během chvilky. Topinky mají široké použití, hodí se k masové směsi, k tatarskému bifteku, jako příloha k zeleninovému salátu nebo k opečenému buřtu u táboráku.
Jak připravit topinky
V každé domácnosti se používá trochu jiný postup a můžete vést spory o to, zda jsou topinky lepší nasucho, na másle, na oleji nebo na sádle. Někdo topinky máčí ve vodě, jiný o této úpravě nikdy neslyšel.
Ďábelské topinky
Topinky s masovou směsí nabízí v jídelníčku snad každá restaurace. I doma můžete připravit vynikající rychlé jídlo, které zasytí. Velmi pikantní jsou tzv. ďábelské topinky nebo topinky s fazolemi. Ostrá může být i taková játrová směs.
Další témata
Další recepty
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Kedlubnový salát
Přidáno před 7 hodinami
Sýrovo kuřecí mleté nugety
Přidáno před 9 hodinami
Česnekové výhonky se slaninou
Přidáno před 21 hodinami
Gyóza knedlíčky
Přidáno před 23 hodinami
Jogurtový chlebíček
Přidáno před 23 hodinami
Vepřový plátek v rozlítané omáčce v pomalém hrnci
Přidáno 11. 6. 2024 17:28
Přečtěte si Zobrazit více
Kultovní Schwarzwaldský dort je inspirován německým krojem. Jak má správně vypadat?
Řezy z BeBe sušenek: Několik hodin v ledničce jim dodá vláčnost, nepečený dezert vypadá luxusně, přitom je snadný a rychlý
Moderátor Aleš Háma nabídl vlastní recept na kulajdový toust: Je to delikátní záležitost, říká o pokrmu, který vymyslel