Jak snadno vyrobit bylinkové máslo? Jaké bylinky se do něj hodí nejlépe? S námi to zvládne každý
Bylinkové máslo je báječné a přírodní dochucení pečených nebo grilovaných pokrmů, steaků apod. Stačí málo a lahodná dobrota je na světě. Také obyčejné vařené brambory, na které položíte plátek ztuhlého másla s pažitkou, získají na chuti. Možností je mnoho.
Jaké bylinky
Na bylinkové máslo jsou nejchutnější bylinky, které raší brzy na jaře: pažitka, petrželka, medvědí česnek, libeček, šalvěj, bazalka, máta, meduňka apod. Ne každá bylinka se hodí na všechno. Meduňka je skvělá na grilované ryby nebo ovoce, máta k jehněčím kotletkám a ovoci, ty ostatní k zelenině, bramborám, ale i masu vepřovému, drůbežímu a na hovězí steaky.
Do másla můžeme zapracovat jen jeden druh bylinky nebo směs více druhů podle chuti. Jen doporučujeme nekombinovat mnoho druhů dohromady, nejlépe je tak 2-3 bylinky.
Jak postupujeme
Bylinky osprchujeme, osušíme a drobně nasekáme. Změklé máslo utřeme v misce se špetkou soli, přidáme bylinky a smícháme. Můžeme přidat i čerstvě podrcený pepř. Na potravinovou fólii vyklopíme směs, utvoříme z ní váleček, dobře zabalíme a dáme do chladna. Ztuhlou směs můžeme uložit v mrazničce až na půl roku bez ztráty kvality. Z válečku odkrajujeme plátky nahřátým suchým nožem.
Další tipy a triky
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Vepřová krkovice dušená na zelenině
Přidáno před 9 hodinami
Sladké chlebíčky s džemem a šlehačkou
Přidáno před 10 hodinami
Banana split
Přidáno před 10 hodinami
Avokádová pomazánka s česnekem a cibulí
Přidáno před 23 hodinami
Pórková pomazánka s ovesnými vločkami
Přidáno 27. 4. 2024 18:33
Květákové muffiny se salátem
Přidáno 27. 4. 2024 18:01
Přečtěte si Zobrazit více
Mini krtkovy dortíky: Drobná verze oblíbeného dezertu s jemným smetanovým krémem a banánem se rozplývá na jazyku
Křupavý bramborák pro líné kuchaře patří do trouby: Odpadá loupání a strouhání brambor, oleje úplně stačí lžička
15 nejchutnějších jablečných moučníků: Nechte se inspirovat výběrem receptů
Komentáře