Čím naplnit moučníky? Každému chutná něco jiného. Jak připravit dokonalé náplně, aby byly naše buchty a koláče neodolatelné
Co dát do koláčů či buchet? Vybrat si můžeme z několika osvědčených možností. Každý určitě najde tu "svou" a pochutná si. Vyzkoušejte oblíbené postupy.
Náplně do koláčů a buchet jsou tím důležitým, co jim dodává specifickou a nejlepší chuť. Podívejme se, jaké různé náplně můžeme připravit a co pro jejich přípravu budeme potřebovat.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Maková náplň
- mletý mák
- mléko
- sladidlo - Můžeme použít obyčejný cukr, ale nabízí se nám i například cukr třtinový, med, povidla, čokoláda, datle, rozinky či rostlinné sirupy.
- a podle přání i něco dalšího na ochucení - hodí se citron, rum, skořice či vanilka
Je důležité mít makovou nádviku správně hustou - ani moc suchou, ani moc řídkou. Se správnou hustotou makové nádivky nám poradí další článek.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Ořechová náplň
- pomletých ořechů - použít můžeme jak vlašské ořechy, tak například lískové ořechy
- horkého mléka
- medu, který se k ořechům chuťově velmi hodí a navíc tvoří pojivo náplně
Tvarohová náplň
Tvarohová náplň je asi nejoblíbenější a nejrozšířenější způsob plnění koláčů a buchet. Navíc je její příprava rychlá a jednoduchá. Do měkkého tvarohu vmícháme cukr a žloutek. Případně už jen dochutíme vanilkou, rumem či spařenými rozinkami. Oblíbená je kombinace tvarohu a meruněk.
Povidlová náplň
Povidla se nejčastěji připravují připravují ze švestek či hrušek, případně jablek. Před plněním moučníku můžeme povidla dochutit rumem, skořicí či badyánem. Hrušková povidla se hodí například na valašský frgál a švestková povidla na perníkovou litou buchtu.
Pudinková náplň
Pudinková náplň se někdy kombinuje s tvarohem, ale není to potřeba. Pudink se vaří obvyklým způsobem, podle návodu. Potřebovat budeme tedy pudink v prášku, mléko a cukr. Nejlépe se kombinuje klasický vanilkový pudink, ale jinou příchutí, jako např. kokosovou či karamelovou, můžeme dosáhnout zajímavé chuti. K dostání je dnes i pudink Créme Olé, který se nevaří. Pokud potřebujeme náplň hustší, ubereme množství mléka ve kterém pudink vaříme. Pudinková náplň se používá do věnečků a oblíbená je také kombinace s listovým těstem.
Další tipy a triky
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Plněné mušle z listového těsta
Přidáno před 6 hodinami
Filety duhového pstruha na másle s mrkví a chřestem
Přidáno před 8 hodinami
Králík na rozmarýnu a bílém víně
Přidáno před 21 hodinami
Vepřový guláš
Přidáno před 22 hodinami
Pomazánka ze čtyř druhů sýra s pažitkou
Přidáno 1. 5. 2024 14:30
Hruškový karamel
Přidáno 1. 5. 2024 13:14
Přečtěte si Zobrazit více
Javorový sirup objevil kdysi dávno indiánský náčelník. Dnes tuhle delikatesu miluje celý svět!
Jak spařit rozinky horkou vodou nebo namočit do rumu. Rozinky díky jednoduchému postupu budou chutné a měkké
Hrušková povidla vaříme z dobře vyzrálého ovoce. Výborně chutnají a jsou oblíbenou náplní buchet, koláčů a knedlíků
Komentáře